Prirodnim afrodizijacima do vatre u krevetu

Top 9 namirnica za bolji seks

Pročitajte koja vas to hrana poziva na nezaboravan seks
Ljubav
17:12h
Top 9 namirnica za bolji seks
Foto: Shutterstock

Ljudi su korišćenjem seksualnih afrodizijaka vekovima pokušavali da poboljšaju svoje seksualne veštine. Kako neke stvari nikada ne izlaze iz mode, predstavljamo vam 9 namirnica, koje će začiniti vaš seksualni život i učiniti da vam svaka igra ispod pokrivača bude erotski doživljaj za pamćenje.

1. Špargla

Ova namirnica pruža izuzetnu erotsku moć. Ključni sastojak u šparglama koji povećava seksualni nagon kod muškarca i žena je folata. Koristite ovu hranu i zbog činjenice da povećava plodnost kod osoba oba pola.

2. Zeleniš

Rukola, brokoli i blitva vas mogu dovesti do vatrometa u krevetu. Zato, ne zavoravite da ih redovno stavljate na vaš dnevni meni. Osim toga što je bogato magnezijumom i kalcijumom, ovo voće povećava seksualnu aktivnost i pročišćava krv.

3. Banane

Zagrizite bananu za pravu erupciju strasti. Ovo voće je jedan od najpoznatijih prirodnih afrodizijaka, te ne zaboravite da se često njime hranite. Banane su bogate kalijumom, koji je neophodan za izgradnju mišićne mase, a snažni mišići su put do dobrog seksa.

4. Ostrige

Ostrige su bogate cinkom, koji je popularan i kao "seksualni mineral". Cink je bitan element za proizvodnjutestosterona, te kao takav igra glavnu ulogu u obezbeđivanju vrhunske seksualne predstave. Vekovima ostrige su se smatrale za siguran put do maksimalnog uživanja u seksu. Vaš izbor trebalo bi da budu sirove i sveže ostrige, koje pokazuju najbolje rezultate u spavaćoj sobi.

5. Jagode i ostale bobice

Boje imaju važnu ulogu za povećanje seksualne želje. Većina ljudi, posebno muškarca, crvenu boju smatra fatalnom, pa zato i jagode imaju podjednako jak efekat za predigru. Zbog folne kiseline i činjenice da deluju kao antioksidantni, jagode su prava injekcija za ludovanje hormona.

6. Crna čokolada

Kako biste unapredili vaš seksualni život neophodno je da kakao zauzima 70% u čokoladi. Tamna čokolada, takođe, pojačava osetljivost pa koža burno reaguje i na najmanji dodir. Zato, najedite se ove poslastice pre nego što se prepustite vrtlogu emocija, gde će vas pojačana čula voditi do seksualne ekstaze.

7. Celer

Prema mišljenju većine zdravstvenih stručnjaka, stabljika celera pomaže vašem telu da se oslobodi androstenola. To je razlog zašto libido i uzbuđenje vrtoglavo skaču, ali će zato i proizvesti miris koji će delovati kao magnet za suprotan pol. Celer smanjuje krvni pritisak i od suštinskog je značaja za kosti, mišićnu masu i dobar seks.

8. Ovsena kaša i integralne žitarice

Ovsena kaša i druge žitarice povećavaju nivo testosterona u telu. Deluju opuštajuće i smanjuju ukočenost u telu, naročito u polnom organu. Zapravo, ovsena kaša i integralne žitarice se posebno preporučuju ukoliko imate problem sa erekcijom. Zato, uključite ove namirnice u doručak i probudite divlju strast sa partnerom.

9. Badem

U drevnoj istoriji, badem je smatran simbolom plodnosti, a bio je poznat i kao efikasno sredstvo za povećanje seksualnog nagona. On deluje kao pravi erotski stimulans i promoter seksualnog zdravlja. Cink, selen i vitamin E su razlog zašto je badem obavezan afrodizijak za duge i vrele noći.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs