Evo šta muškarci najviše žele u vezi: Nisu ni intimni odnosi ni pokloni, ovo ih zapravo obara sa nogu-tvrdi psiholog

Ni intimni odnosi, ni materijalne stvari, muškarce u vezi najviše interesuje jedna stvar.

Ljubav
18:19h
Evo šta muškarci najviše žele u vezi: Nisu ni intimni odnosi ni pokloni, ovo ih zapravo obara sa nogu-tvrdi psiholog
Foto: Shutterstock

Uvek je večno pitanje kako da veze budu uspešne, i za mnoge je to proces učenja.

Međutim, jedna žena tvrdi da zna tajnu onoga što svi muškarci žele u vezi, i ohrabruje druge da poslušaju njen savet jer to može biti razlika između srećne veze i toga da partner ne oseća ispunjenost.

Kreatorka sadržaja i psihološkinja Ester Sarfati je na Tiktoku podelila "ono što svi muškarci potajno žele od svojih žena, ali im to nikada neće reći". Ona tvrdi da ako pitate "bilo kog muškarca u vezi da bude potpuno iskren o onome što mu zaista treba, svi će vam dati isti odgovor".

partneri, veza, ljubav
foto: Shutterstock

Dakle, šta je to što svi muškarci žele? Prema psihološkinji, to je "intimnost" - i to ne mora biti seksualna intimnost, za one koji odmah prevrću očima na tu pomisao.

"Vrsta intimnosti koju žele jeste bliskost sa svojom ženom, žele da osećaju da mogu da se otvore o svojim najdubljim strahovima, nesigurnostima i neuspesima, a da ih njihove žene i dalje prihvataju", tvrdi ona.

Smatra da je razlog za to to što "većina muškaraca oseća određeni pritisak od društva" i osećaju da "uvek moraju da budu uspešni" i "da rešavaju stvari", i "zbog toga im je san da dođu kući kod žene koja im pruža osećaj mira" i "prihvatanja".

Par
foto: Jerome Cid / Alamy / Alamy / Profimedia

Dodala je da žene "danas" očekuju da muškarci budu "emocionalno zreli da pričaju o svojim unutrašnjim strahovima i osećanjima", ali kada to zaista i učine, žene često "paniče" i ne znaju šta da rade s tim osećanjima, jer nas je "društvo naučilo da su muškarci ti koji rešavaju probleme".

"Zbog toga, ako ne znaju kako da reše problem, mi ih vidimo kao slabe", tvrdi ona, objašnjavajući da je to razlog zašto se "većina muškaraca neće ni otvoriti pred svojim ženama", jer se plaše da će biti osuđeni. Psihološkinja čak tvrdi da ponekad žene "koriste te informacije i vraćaju ih muškarcima u lice kada se posvađaju".

Takođe je rekla da ponekad postoji strah da će "unutrašnje tajne" muškarca biti podeljene s njenim "prijateljicama", kako bi joj one pomogle da obradi šta se dešava – a muškarci to ne žele.

"Ali znate da će svaki muškarac uvek tražiti ovu jednu osobinu kod žene koja ga podseća na njegovu majku, a to nije bezuslovna ljubav, već bezuslovno prihvatanje", zaključila je.

U komentarima je jedan muškarac napisao: "Konačno neko ko razume". Neko drugi je rekao da muškarci žele "najbolju prijateljicu i ljubavnicu".

Jedna žena je rekla: "Tako tačno! Moj muškarac mi sve govori. Bio je dovoljno hrabar da podeli sa mnom svoje najdublje želje, najveće strahove i najveće nesigurnosti i NIKADA ga nisam osuđivala zbog toga. U potpunosti ga prihvatam onakvog kakav jeste".

Druga osoba je dodala da ne može "govoriti u ime svih muškaraca", rekavši da različiti muškarci cene različite stvari u vezi.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs