Ima 3 brata i 2 sestre, upisao 8 fakulteta, porodica mu zabranila da voli nju: Sad mu 11 godina mlađa Srpkinja rađa dete

Goran Bogdan prošao je neverovatan životni put da bi postao jedan od najcenjenijih imena na našoj glumačkoj sceni, a svi jedva čekaju da vide kako će se snaći u ulozi oca

Ljubav
15:45h
Ima 3 brata i 2 sestre, upisao 8 fakulteta, porodica mu zabranila da voli nju: Sad mu 11 godina mlađa Srpkinja rađa dete
Foto: ATA Images

Goran Bogdan, jedan od najboljih glumaca čije transformacije zbog uloga ostavljaju bez daha imao je veoma zanimljivo detinjstvo u velikoj porodici. Sanjao je da postane ekonomista i da radi u Ministarstvu finansija, ali sudbina ga je odvela na drugačiji put. Danas uživa pored Jovane Stojiljković, takođe veoma uspešne koleginice, a ovaj popularni par uskoro će dobiti svoje prvo dete.

Naime, Goran je odrstao u mnogobrojnoj porodici, roditelji su mu veoma obrazovani ljudi - njegov otac Šimun profesor je na Mašinskom fakultetu u Mostaru, dok je majka Mila profesorka matematike u Srednjoj strukovnoj školi u Širokom Brijegu. Pored 3 brata i 2 sestre svaki dan mu je bio zanimljiv, iako nisu živeli u izobilju.

Goran Bogdan
foto: ATA Images

- Nas je bilo osmoro sa mamom i tatom. Ali nikad se nismo svađali i tukli kao deca, to je buržujski običaj da se brat i sestra biju, kad je malo dece. Ovo je samo da se najedeš i preživiš. Međutim nikad nismo bili gladni, imali smo prostora za normalan život", rekao je glumac u emisiji "Ko sam tebi i šta sam sebi" i dodao:

- Jako sam socijalan i društveno biće, ali isto tako volim svoje prostor gde odem da se osamim. Nikad me nije zanimala popularnost, zanimalo me je kopanje po sebi, što ovaj posao pruža.

Maštao je u studijama u Zagrebu na Ekonomskom fakultetu, te je otišao u glavni grad Hrvatske da se školuje, ali je onda iznenada razvila ljubav prema glumi.

- Imam osam indeksa, ali to nije pohvalno. U tim godinama ne znaš šta želiš, pa sam prvo završio ekonomiju. Dobio sam posao u Ministarstvu finansija i pred prvi radni dan nazvao sam i rekao da neću doći, jer sam nekoliko dana pre toga upisao glumu. Otišao sam na prijemni čisto da kažem sebi da sam pokušao, bez ikakvih očekivanja sam upao i to mi je pomrsilo sve planove. Hteo sam čisto da probam i udarim sebi kvačicu, međutim kad sam upao na studije nisam znao šta ću - ispričao je Goran i otkrio da njegovi nisu ni znali.

Goran Bogdan
foto: ATA Images

- Čak nisam nikome ni rekao, već su moji saznali iz novina, jer sam studirao sa ćerkom tadašnjeg premijera, pa su nas slikali novinari. Bio sam u strahu šta sam napravio kad sam upisao glumu, ipak me je čekao posao i plan je bio da krenem da radim u Ministarstvu. Kupio sam i onu kožnu tašnicu, ali eto par dana pre prvog rada sam upao, pa sam sebi rekao: Kuku šta sam sad napravio. Nisam ni bio siguran da ću se time baviti, hteo sam da upišem i doktorske na ekonomiji i da budem profesor.

Glumom je počeo da se amaterski bavi još sa 15 godina u kulturnom centru Peščenica i pridružio se amaterskoj dramskoj sekciji Gaudeamus, a kao šesnaestogodišnjak svirao je gitaru u rok bendu Luni Meugim, koji je i dalje aktuelan. Ali, u ovom poslu, sebi jednu svar baš zamera - nerazgovetno pričanje.

- To mi je Ahilova peta, tu sam mutav i frljam kad pokušam da govorim pravilno. Išao sam na časove, plaćao sam sebi govorne vežbe, ali to je neki mentalni problem kod mene. I kad glumim i tad je problem, ali kad počnem da mislim na to, onda sam samo na to skoncetrisan i uplašim se da ću zeznuti i ulogu i sve. Stvarno moram da radim na tome, ali sam lenj - priznao je.

Goran Bogdan
foto: ATA Images

Svoje najpoznatije uloge igrao je u ostvarenjima kao što su: Broj 55, Sonja i bik, Neke druge priče, Senke nad Balkanom, Otac, Močvara, Vreme zla, Za danas toliko.

Sve ljubavi Gorana Bogdana

Goran je 2019. godine uplovio u vezi sa glumicom Jovanom Stojiljković, a javnost je bila oduševljana kada se saznalo za njihovu ljubavnu priču. Međutim, svako malo su se objavljivale vesti da su raskinuli, a oni bi novim zajedničkim pojavljivaljima sve to demanotivali. Konačno, već dužu vremenski period uživaju u mirnoj luci i nestrpljivo iščekuju rođenje prvog deteta, te se spremaju za najvažniju ulogu.

Glumac je jednom prilikom istakao, iako kroz osmeh, da niko ne može da ga natera da se ženi, ali da priželjkuje romantićne stvari.

1 / 7 Foto: ATA Images / Antonio Ahel

"Ko mene može naterati da se ženim, nismo mi takva familija. Niko me inače ne može naterati ni na šta, ali oni svakako to žele. Pitaju me sine kad ćeš se smiriti, ali ja ne odgovaram na to. Imam te želje, takve romantične, ali videćemo. Daj bože zdravlja prvo", rekao je Goran i naglasio da živi na tri adrese.

Goran Bogdan važi za velikog šarmera i zavodnika, a nakon emitovaja filma "Otac", postao je jedan od najpopujlarnijih glumaca u regionu. Pre nego je počeo da se zabavlja sa Jovanom, bio je u vezi sa pevačicom benda E.T. - Lanom Klingor Mihić.

Njihova ljubav imala je epitet "zabranjene" jer je navodno nisu odobravali njegovi roditelji.

- Tih šest meseci, koliko smo bili u vezi, bilo je prelepo razdoblje, ali život ide dalje, a nas dvoje smo zbog brojnih obaveza retko uspevali da se viđamo i gradimo vezu. Na kraju smo seli kao odrasli 30-godišnjaci i zaključili da je bolje da ostanemo prijatelji. Kako i ne bismo, kad je Goran jedna vrlo normalna, stabilna i topla osoba koja je bila uz mene u važnim životnim situacijama - osvrnula se Lana jednom prilikom na njenu romansu sa Goranom.

Pored Lane, gluma se jedno vreme zabavljao i sa ćerkom hrvatske političarke Vesne Pusić, inače rediteljkom Dianom Oniunas Pusić, ali i sa Antonelom Franković davne 2013. godine. Dosta se pisalo i pričalo da je Bogdan bio u vezi i sa spisateljicom Milanom Vlaović, kao i sa glumicom Ivom Mihalić.

Život na tri adrese

Činjenica da "ima krevet na tri lokacije" posebno fga usrećuje.

- Srećan sam što imam tri doma. Smatram Beograd svojim domom i stvarno mi je predivno, dugo sam ovde i volim ovaj grad i Beograđane. Srećan sam što imam i Široki, Zagreb i Beograd kao svoj dom. Imam krevet svuda i to mi je prelepo. Nekad mi je teško i fali mi to usidrenje, ali i kad se usidrimim imam osećaj da me tera put dalje. To je i prokletstvo i blagoslov. Najnapornije od svega mi je pakovanje, sve držim u gepeku u kolima i onda samo uzmem šta mi treba - zaključio je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs