jedna od omiljenih glumica

ŽIVOT NAJMISTERIOZNIJE SRPSKE GLUMICE OBELEŽILE SU TRAGEDIJE: Njen deda bio je veoma uticajana ličnost u Jugoslaviji

Život mlade glumice Jovane Stojiljković obeležile su velike tragedije, a ona je uprkos svemu uspela da se izdigne iznad situacije i napravi uspešnu karijeru.

Vip priča
22:00h Autor:
ŽIVOT NAJMISTERIOZNIJE SRPSKE GLUMICE OBELEŽILE SU TRAGEDIJE: Njen deda bio je veoma uticajana ličnost u Jugoslaviji
Jovana Stojiljković, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Mlada glumica Jovana Stojiljković za kratko vreme postala je jedna od omiljenih na domaćoj sceni. Veliku popularnost stekla je igranjem u filmu i seriji "Južni vetar", gde je tumačila jednu od glavnih junakinja.

Međutim, uprkos velikoj popularnosti, ne eksponira se u javnosti, a o svom privatnom životu jako malo govori. Jedna je od retkih koja nema naloge na društvenim mrežama.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Nakon osnovnih, završila je i postdiplomske studije.

Njen ljubavni život je posebno interesantan, a sredinom 2017. godine Jovana je započela vezu sa košarkašem Bogdanom Bogdanovićem, piše Biografija.org. Upoznali su se na svadbi glumice Jelisavete Orašanin i košarkaša Miloša Teodosića. Nakon pet meseci zabavljanja, Bogdan ju je zaprosio, ali su se ubrzo rastali.

Sledeći Jovanin partner za kojeg je javnost saznala jeste glumac Goran Bogdan (42). Njih dvoje su u vezi već godinama, iako su domaći portali pisali kako su raskinuli 2021. godine. Međutim, par je obnovio ljubavnu romansu.

Jovana Stojiljković i Goran Bogdan
Jovana Stojiljković i Goran Bogdanfoto: Kurir/Nemanja Nikolić

Ovaj par je poznat i po tome da nikada ne priča javno o svojoj vezi, zajedno se pojavljuju na gradskim dešavanjima, dok se na društvenim mrežama može videti tek po koja njihova zajednička fotografija iz privatnog života.

Jovanin život takođe su obeležile i tragedije. Iako ne govori o tome javno poznato je da je njen deda bio vrlo uticajna ličnost. Naime, Vlajko Stojiljković bio je poslanik Savezne skupštine Savezne Republike Jugoslavije i ministar unutrašnjih poslova. On je nakon petog oktobra 2000. ostao poslanik, ali je samo dve godine nakon toga izvršio samoubistvo i to godinu dana nakon što je samoubistvo počinila i njegova supruga Jelisaveta, Jovanina baka.

Nažalost, ovo nisu jedini slučajevi suicida u njihovoj porodici. Samo dve godine nakon dede i Jovanin otac Vladimir se ubio. Inače on je bio profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs