Najlepša muslimanka iz Novog Pazara ostavila ga zbog šok postupka: A prva ljubav mu rodila sina, pa otišla u rijaliti

Dado Polumenta osvojio je jednu od najlepših dama iz Novog Pazara, ali ta ljubav nije imala srećan kraj

Ljubav
09:05h
Najlepša muslimanka iz Novog Pazara ostavila ga zbog šok postupka: A prva ljubav mu rodila sina, pa otišla u rijaliti
Foto: Printscreen Instagram - dadopolumentaofficial

Dado Polumenta, pevač iz čiju pesmu "Ne dam ja na tebe" retko ko može da ostane ravnodušan, otkako se pojavio na muzičkoj sceni, ne prestaje da privlači pažnju. Oduvek je bio zgodan i šarmantan, te na nastupima nije mogao od obožavateljki da se odbrani. I sam nije mogao da odoli brojnim lepoticama, njegov lubavni život ne prestaje da intrigira javnost

Fatalna ljubav sa igračicom

Kada je Dado objavio pesmu, "Nije Ana, nije Marija", preko noći postala je veliki hit u regionu, a svi su se pitali ko je devojka o kojoj peva. Upravo ovu numeru posvetio je Ani Mariji Kikoš. Naime, prvo je pratila pevača po turnejama kao igračica, a među njima se odmah pojavila neverovatna hemija, te su vrlo brzo otpočeli i romansu.

Postala je popularna posle učešća u Velikom Bratu 2006. godine, iako je bila prva takmičarka koja je napustila rijaliti.

Dado Polumenta
foto: preentscreen/Facebook

Iz njihove ljubavi se rodio sin Dorijan, koji danas ima skoro 20 godina i izrastao je u veoma kulturnog i zgodnog mladića. Živeli su tri godine zajedno, ali veza Polumente i Ane Marije nije potrajala. Oni su i danas u korektnim odnosima, a o sinu su uvek zajedno brinuli.

Posle "Velikog brata" u medijima joj se gubi svaki trag do pre dve godine, kada je njeno ima dovedeno u vezu sa skandalom o prostituciji. Međutim, nikada nije govorila o ovoj temi, niti su navodi potvrđeni. Neki kažu da je Ana Marija danas preterala sa estetskim korekcijama i da više ne liči na sebe.

Prva supruga

Široj javnosti Selma Mekić postala je poznata, dok je bila u vezi sa pevačem Dadom Polumentom. Par je krunisao svoju ljubav brakom 12. decembra 2012. godine u Novom Pazaru, a svadbenom veselju prisustvovao je i njegov sin Dorijan iz vanbračne zajednica sa Anom Marijom Kikoš.

Kako je sa Selmom imao "šerijatsko" zabavljanje koje isključuje ljubljenje, dodirivanje, intimmne odnose i izlaske, Dado je ranije izjavio da mu ništa od navedenog nije nedostajalo.

- Otkad je upoznao Selmu, Dado je zaista pokušavao da prestane sa starim navikama, da se posveti braku, izbegne izlaske i sve što uz to ide jer je bio zaljubljen. Međutim, u poslednje vreme ponovo izlazi i to je stvorilo probleme u njihovom braku. Selma bi to i tolerisala da se u medijma nisu pojavile fotografije na kojim je njen suprug okružen devojkama – rekao je svojevremeno izvor blizak ovom paru.

Selma Mekić
foto: Printscreen Instagram / selmamekicc

Međutim, posle samo pet i po meseci par je raskinuo bračnu zajednicu koja je sklopljena po islamskim običajima.

A malo je poznato da je prelepa Selma veoma talentovana umetnica koja je završila studije na Fakultetu islamskih nauka u Beogradu. Ova diplomirana pedagoškinja je, definitivno, jedna od najistaknutijih žena iz Novog Pazara. Osim što je veoma obrazovana, poseduje i mnoge talente. Naime, Selma je i uspešna dizajnerka elegantne, raskošne odeće, kao i kaligrafkinja koja vešto oživljava tu drevnu arapsku umetnost. I koristi svaku priliku da istakne kako ponosno nosi hidžab.

Na poseban način spojila je ljubav prema kaligrafiji i modi, te stvara unikatne komade koji oduševljavaju dame širom sveta.

Imala je izložbe u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni, Nemačkoj, Teheranu, Dubaiju i Libanu. Kaligrafski rad na koji je Selma posebno ponosna našao se na koricama Tirmizijine zbirke hadisa (Kapitalno delo u Islamu u sedam tomova).

Sa druge strane to je žena koja otovreno, bez dlake na jeziku, govori o pravima Muslimanki. A posebno ističe zašto je mišljenje da su žene u islamu potčinjene - pogrešno.

Selma Mekić
foto: Printscreen Instagram /selmamekicc

Njen odnos prema veri je, kako kaže, ispunjava ljubavlju i daje joj pravac. Ona živi punim plućima i kaže da je dobro ako neko upravo putem njenog lika i dela razbije predrasude o muslimankama – i nošenju hidžaba.

- Ako ne, zašto bih ja trošila svoje vreme da nekog ubeđujem da je u zabludi kad su muslimanke sa hidžabom u pitanju? Ako bih objašnjavala nekome zašto nosim hidžab, to bi značilo da sam ja to objašnjenje nekome dužna. Ja često volim da kažem: ‘Ok, nosim hidžab na glavi. Možemo li da pređemo na dijalog?’ Ja još nisam naišla da neko postavlja pitanja časnim sestrama zašto su potpuno pokrivene. To je jasno ko dan i ljudi ih poštuju zbog toga - izričita je Selma.

Osvrnula se i na, po njenom mišljenju, najgore iskustvo kada je nošenje hidžaba u pitanju. Naime, ističe da se nimalo nije prijatno osećala kada je morala da ga skine zbog slikanja sa ličnu kartu.

-Hvala Bogu, zakon se promenio i sada sam pokrivena u svim ličnim dokumentima. Sva ostala negativna iskustva su za mene sitna i nisu vredna pomena.

Ova uticajna žena iz Novog pazara je posebno podvukla da je žena u Islamu i uopšte u izvornom Šerijatu potpuno zaštićena.

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram /selmamekicc

- Muslimanke nemaju problem u Islamu, one imaju problem sa muslimanima i nemuslimanima koji ne poštuju prava muslimanki koja im Islam garantuje. Kur’an ima 600 stranica i 114 poglavlja. Neka od poglavlja čak nose i po imenu žene ili uopšte o ženama (Sura-poglavlje „Merjem, sura-poglavlje “ En-Nisa“- Žene). Tako da bi se o pravima žena koje Kur’an navodi moglo pričati danima. Neka od prava su prava na nasledstvo, brak, razvod, školovanje, da zadrže svoje prezime, da se ponovo udaju, i tako dalje. Svi oni koji zaista žele o tome više da znaju neka pročitaju prevod Kur’ana i Tefsir (kapitalno delo o tumačenju svakog poglavlja i citata iz Kur’ana) - priča lepa Selma.

Razbila je i još jednu predrasudu o muslimanskim običajima.

- Što se tiče položaja žene muslimanke kad je u pitanju razvod ne razlikuje se ništa od ostalih žena sa Balkana. Nekad je razvod više bio tabu tema, sad to više nije, jer žene sve manje trpe fizičko i psihičko nasilje samo da bi ostale u braku - objašnjava i sa ponosom ističe:

Vera i nauka su načela po kojima Selma živi, uz kućno vaspitanje koje je dobila od svojih roditelja.

Prelepa Selma Mekić je veoma talentovana umetnica koja je završila studije na Fakultetu islamskih nauka u Beogradu. Ova diplomirana pedagoškinja je, definitivno, jedna od najistaknutijih žena iz Novog Pazara. Osim što je veoma obrazovana, poseduje i mnoge talente. Naime, Selma je i uspešna je dizajnerka elegantne, raskošne odeće, kao i kaligrafkinja koja vešto oživljava tu drevnu arapsku umetnost. I koristi svaku priliku da istakne kako ponosno nosi hidžab.

Razlog razvoda

Posle razvoda Selma nije pominjala Dada sve do pre par godina, kada je na Fejsbuku napisala da joj više ne spominje ime.

"Neka Dada Polumentu neko obavesti da se od Selme Mekić razveo pre skoro deset godina i da mu je zabranjeno da moje ime i prezime spominje javno, bilo to u pozitivnom ili negativnom kontekstu. Neka se pozabavi svojom ženom i decom i neka nedostatak medijske pažnje traži na drugom mestu. Nikad u životu nisam spomenula njegovo ime javno. Ovo će biti prvi put da spomenem, a nadam se i poslednji, ukoliko se nauči pameti i prestane on mene da spominje. Za svaki intervju koji sam dala, prvi uslov je bio da se njegovo ime ne spominje", napisala je i dodala:

Dado Polumenta
foto: Printscreen Instagram - dadopolumentaofficial

"On i ja svakako znamo šta je prava istina i šta je bilo među nama, ali ja nemam potrebu da o tome pričam javno ili se pravdam bilo kome. Kad se ženio, znao je koga i kakvu ženu ženi. Nikad u svom životu nisam pravila senzacije na osnovu svog privatnog i emotivnog života. Tako da, možda sam sad zaljubljena, ali to sigurno neće biti senzacija na osnovu koje ću ja da profitiram, skrećem pažnju na sebe i gradim nešto. Jedino što me je zanimalo je uvek bila vera, kultura, umetnost i istina. Čuvaj se besa strpljiva čoveka Polumenta i pazi ubuduće", napisala je veroučiteljica na Fejsbuku.

Mediji su pisali da je Selmi smetalo to što je pevač preterano uživao u noćnim izlascima, a to se kosilo sa njenim načinom života.

Pored Ivone pronašao sreću

Dado je nastavio dalje i danas vodi miran život sa manekenkom Ivonom Ivković sa kojom ima dve ćerke, posvećen je porodici i karijeri.

Pevač je sa svojom izabranicom već skoro 9 godina i ona mu je, kako je u više navrata isticao, ogromna podrška.

Prve varnice među njima sevnule su na snimanju njegovog spota, za koji je želeo da angažuje baš nju.

O tome kako je počela njegova ljubav sa Ivonom Dado je govorio u emisiji "Amidži šou".

- Upoznao sam je u Novom Sadu u jednom klubu. Pre snimanja mog spota za pesmu “Za tebe uvek biću tu” sam je upoznao... Ali sam je čekao dva meseca da piće popijemo, popričamo vezano za spot - otkrio je Dado i dodao:

- Ona je posebno lepa i kada sam je video u gradu skontao sam da je to to, što se tiče spota, Boga mi. Prvi put u životu da je takva neka scena i hteo sam je za spot - rekao je o njoj, pa dodao:

- Međutim, nismo mogli da se vidimo, ni piće da popijemo, da joj objasnim o čemu se radi. Srećom smo razmenili telefone sa ekipom koja radi spot, oni su sve već dogovorili, tako da smo se sreli na setu. Ja sam bio ljut, iskreno, što nisam uspeo da popijem piće sa njom, da joj objasnim o čemu se radi - rekao je on, a strpljenje je, ipak, urodilo plodom.

- Na samom snimanju, koje je trajalo dvanaest sati, rodile su se varnice i sve ostalo je istorija - rekao je pevač.

Ivona se posvetila deci, te se retko pojavljuje na prestoničkim događajima, a za medije je govorila svega nekoliko puta.

- Mene kad vide na Instagramu, pa kažu: "Jao, ova se udala zbog para", ili nosim ovo nosim ono... Dado je imao 1000 dinara u džepu, ako i toliko kada smo se mi upoznali. Najmanje su pare bitne. To što je on pevač ne mora da znači da ima para, čak uopšte ne mora da znači i nema veze sa tim. Ljudi na taj način govore o sebi, svako ko napiše takav komentar govori šta nosu u sebi... Sa druge strane, mnogi ljudi sa različitih krajeva sveta, različitih godina, na tim slikama vide u nama ono što zaista jeste... - govorila je Ivona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs