Evo zašto nikada obrazovana žena ne sme da se uda za majstora: Savet čuvenog ruskog psihologa prvo šokira, pa otvara oči

Savete Litvaka slušaju žene iz svih krajeva sveta, a njegova slikovtia objašnjena mnoge velike probleme, naizgled i nerešive, pojednostave...

Ljubav
15:17h
Evo zašto nikada obrazovana žena ne sme da se uda za majstora: Savet čuvenog ruskog psihologa prvo šokira, pa otvara oči
Foto: Printscreen/Youtube/ Самопознание.ру – портал о тренингах и семинарах

Naime, Mihail Litvak je jedna od najcenjenijih psihologa u Rusiji, a kroz svoju dugogodišnju karijeru dobio je brojne nagrade. Međutim, naglašava da mu je najveće priznanje kada vrati osmeh na lice nekoj osobi.

Svojevremno je podelio priču iz svoje ordinacije koja je odjeknula u javnosti, a posle njegovog osvrta, mnoge žene su stavile prst na čelo.

Prenosimo je u celosti:

“Jednog dana dođe kod mene u ordinaciju Marija. Njen problem je bio sledeći: Nije mogla da nađe muškarca za sebe.

Marija je obrazovana i veoma uspešna direktorka jedne firme. Iza sebe ima propali brak i dve, već odrasle kćerke.

Mihail Litvak
foto: Printscreen/ Youtube/ Клуб КРОСС

U svakom pogledu ona je uspešna žena, osim u ljubavi. Marija je volela. Ludo je bila zaljubljena u svog supruga. Zato se i udala za njega. Dok se ona obrazovala i “grabila” napred, gradeći zavidnu poslovnu karijeru, njen muž je bio običan radnik u jednoj firmi sa prosečnom platom. Nije imao želju za profesionalnim napretkom.

I dok se Marijina karijera razvijala, dok je ona išla ka vrhu on je postajao sve nezadovoljniji i njihov brak je mnogo trpeo. Jedog dana ga je Marija otvoreno pitala šta da radi, kako bi sačuvala njihov brak.

“Napusti posao i bavi se porodicom,” bio je njegov zahtev.

Marija je pristala. Dala je otkaz i postala domaćica, a sve zbog “mira u kući”. Međutim, taj mir nije nikako dolazio. Zašto? Muž je bio ogorčen, ništa mu nije odgovaralo. Smetala mu je Marija koja smerno sedi kod kuće. Sve ga je podsećalo na to da je ona u životu uspela, a on nekako nije.

Kako se situacija u braku nije popravljala ni nakon par godina, Marija je odlučila da se razvede. Ostavila je muža i počela iz početka.

Sama je školovala kćerke, opet karijeru podigla iz pepela, ali i dalje nije imala sreće u ljubavi. Zato se i obratila psihologu.

Mihail Litvak
foto: Printscreen/ youtube/ МЫSLI TV // антителевидение для саморазвития

Evo u čemu je njen problem bio:

Ako vaš partner ne raste i ne razvija se uz vas, onda ga ostavite bez oklevanja. Ne pokušavajte da ga promenite. Ne gubite vreme.

Marija se žalila na nepravdu, jer oni muškarci koji su se njoj sviđali (uspešni poslovni ljudi), pored sebe su imali žene domaćice, majke, bez karijere i uspeha.

Oni muškarci kojima se Marija sviđala bili su mahom ženskaroši koji nisu dolazili u obzir.

Moj savet Mariji je bio da gleda malo među izuzetno uspešnim poslovnim ljudima koji imaju ista interesovanja kao ona. Ako dovoljno dugo gledaš, naći ćeš način da nađeš ono što tražiš.

Zato, žene – pišite doktorske disertacije, grabite napred i nikako se ne osvrćite iza sebe. Ne gledajte ljude koji su ispod vas, oni će vas samo povući na dno. Ništa dobro neće izaći iz toga. Čak i ako se potpuno promenite, postanete ono što on traži od vas – ni tada mu nećete valjati.

Bolje biti sam, nego u lošem društvu!”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs