ORALNO ZADOVOLJAVAO MUŠKARCE PA SE SKRASIO PORED 12 GODINA STARIJEG: Opijao se i živeo RAZVRATNO i doživeo ŠOK

Modni dizajner i reditelj Tom Ford, u vezi i braku je bio sa modnim urednikom Ričardom Baklijem skoro 40 godina. Ovo je njihova inspirativna ljubavna priča.

Ljubav
20:18h Autor:
ORALNO ZADOVOLJAVAO MUŠKARCE PA SE SKRASIO PORED 12 GODINA STARIJEG: Opijao se i živeo RAZVRATNO i doživeo ŠOK
Foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tog kobnog septembra 2021.godine, modni dizajner i reditelj Tom Ford objavio je tužnu vest da je njegovo suprug Ričard Bakli, bivši glavni urednik Vogue Hommes International i 35-godišnji suprug dizajnera, preminuo. Bakli koji je imao 72 godine kada je premino, je upamćen po svojoj stalnoj i velikoj karijeri u modnom novinarstvu, a par ima sina Džeka. Njegova smrt je navodno nastala iz problema koje je imao sa rakom grla, koji je izlečio ranije, ali je ostavilo posledica.

Dok je Tom Ford bio u svojim studentskim danima prvo na Univerzitetu u Njujorku na katedri za istoriju umetnosti i kasnije na Parsonsu na katedri za arhitekturu, imao je veoma buran život koji je dugo trajao.

Ričard Bakli
foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njegov prvi dečko, bio je Ijan Falkoner, autor dečjeg crtaća ,,Oliva prase", koji ga je pozvao da sa čuvenim pop-art umetnikom Endijem Vorholom, idu u ozloglašeni Studio 54. Tamo se drogirao, pio, igrao i provodio kao nikada u životu, i dugo tako dok nisu njegove studije počele da trpe zbog toga. Kada se vraćao zajedno sa Ijanom, bio je toliko pijan i nadrogiran da ga je oralno zadovoljavao dok su se vozili, što je sam dizajner rekao u intervjuu za ,,Dži-Kju" magazin.

Nakon raskida sa Falkonerom i zbog toga što su mu studije trpele zbog provoda, odselio se u Los Anđeles gde je snimao TV reklame i bio vrlo popularan u tom poslu. To je trajalo jedno dve godine, dok nije odlučio da se vrati akademskom životu, upisavši studije arhitekture na prestižnom Parsons univerzitetu u Njujorku. Diplomirao je, a potom počeo da radi u modnom svetu kod dizajnerke Keti Hardvik.

Kasnije je menjao modne dizajnere, od kojih je učio i pripremao svoj put jednog od najvećeg dizajnera svih vremena.

Godine 2011, par(Ričard i Tom) je podelio svoju priču za gej magazin ,,Aut", otkrivajući kako su se prvobitno upoznali 1986. U to vreme, Ford je bio „stidljivi dvadesetpetogodišnjak" koji je na modnoj reviji sreo tada Baklija koji je imao 38.

Tom Ford
foto: Davidson / Goff Photos / Profimedia

Ford kaže da je bio opčinjen Baklijevim očima i smatrao da je njegova lepota „nepristupačna", ali je deset dana kasnije poslat u magazin ,,Vumensver Dejli", gde je Bakli bio modni urednik, i našao se u liftu sa njim.

Ford je ispričao: „Bio je divan, i bio je potpuna budala. Nekako je plesao okolo, bljeskao je očima prema meni i toliko se trudio da bude šarmantan. U toj vožnji liftom sam odlučio da ću se oženiti sa njim. Veoma sam pragmatičan i bio sam, kao, OK, ovde postoji neka vrsta veze. Štiklirao sam sve, i — bum — dok smo stigli do prizemlja, bio sam kao: klik, prodato. Izgledao je tako staloženo. Bio je tako zgodan, bio je tako povezan, bio je tako odrastao, tako da je bio veoma zastrašujuć. I stvarno me je jurio - nije da je morao tako jako da juri. To me je uzbuđivalo, ali me je i uplašilo, jer sam znao da je drugačiji i da je ono što sam osećao sa njim veoma različito od onoga što sam osećao ranije.”

Bakli, pričajući o celoj priči, kaže da u tom trenutku baš razmišljao o momku koga je video na reviji, kada se zapravo taj momak pojavio u liftu. „Sve vreme dole... brbljao sam kao školarac... besramno sam flertovao sa ovim momkom. On, u međuvremenu, nije rekao ništa, a što je on bio tiši, ja sam postajao sve šašaviji..."

Bakli je to spomenuo Fordovom šefu koji je rekao, „on je savršen za tebe" i naizgled rekao Fordu: „Ričard Bakli, modni urednik, želi da izađe s tobom. On je veoma važan. On nam treba. Uzmite moju kreditnu karticu i idite gde god on želi.” Ostalo je, kako kažu, istorija.

Par je ubrzo postao nerazdvojan i preselio se zajedno nakon „jedva mesec dana". Bakli je rekao: „Prošao sam kroz mnogo veza i bio sam veoma sumnjičav prema mnogim stvarima, ali sa Tomom sam pazio da ne ponovim greške koje sam napravio sa drugim momcima. Mnogo puta sam se opekao i naučio sam da držim ljude na udaljenosti od ruke. A u novogodišnjoj noći 1986. nismo izašli. Odseli smo u mom malom stanu. Dao sam mu malu Tifani kutiju, a unutra je bio ključ od mog stana. Preselio se sledećeg dana.”

Ford se takođe seća da je zbog brojnih prijatelja koje su oboje izgubili zbog side postojao određeni strah koji je uticao na njihovu vezu rano, ali bi na kraju njihovu vezu učinio neizbrisivom. ,,(Ričard) je došao u tu fazu svog života sa 38 godina, a ja sam bio u toj fazi sa 25 godina, ali oboje smo bili spremni da se skrasimo i zaljubimo i živimo sa nekim", rekao je Ford.

Tom Ford
foto: D Dipasupil / Getty images / Profimedia

Tri godine nakon njihove veze, Bakliju je dijagnostikovan rak. „Imali smo dosta lične porodične tragedije i dešavaju se stvari koje vas na kraju zbliže, jer su to stvari kroz koje prolazite zajedno i čine vašu istoriju bogatijom", ispričao je Ford u članku iz 2011.

„Ne mogu da zamislim da sada budem bez Toma", rekao je Bakli. „Nisam mogao da zamislim kakav bih bio da mu se nešto desi. Za mene postoji samo jedan Tom. On je i dalje onaj čovek koga sam upoznao pre 24 godine, koji ima dobro srce.” rekao je svojevremeno Bakli.

O Bakliju, Ford je rekao: „Ričard i ja smo povezani, i mislim da je to ono prepoznavanje kada nekoga pogledaš u oči i osećaš se kao da ga poznaješ oduvek. To je neka vrsta povratka kući.”

Tom Ford je danas udovac, koji sam odgaja svog sina Džeka, koji ima 12 godina. Kako je rekao u jednom radijskom intervjuu, ne planira da nalazi nikog trenutno i istakao je da ga to ne zanima.

U nastavku pogledajte još fotografija Toma Forda i Ričarda Baklija:

1 / 5 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs