ŠTA OBAVEZNO TREBA URADITI PRE ANALNOG INTIMNOG ODNOSA: Doktorka otkrila gde svi prave kardinalnu GREŠKU I UPOZORILA

Doktorka je otkrila kako se pripremiti za analni intimni odnos i gde svi najčešće greše.

Ljubav
21:01h
ŠTA OBAVEZNO TREBA URADITI PRE ANALNOG INTIMNOG ODNOSA: Doktorka otkrila gde svi prave kardinalnu GREŠKU I UPOZORILA
Foto: Shutterstock

Oba partnera moraju da budu izuzetno stprljivi i nežni, jer ovakva vrsta odnosa može da bude bolna. Jedan od načina da sprečite nelagodu jeste da koristite lubrikante. Ono što takođe mnoge broine koji su početnici u ovoj vrsti "akcije", jeste da se ne desi nevoljno pražnjenje creva, zbog pritiska koji se vrši na analni otvor. Da se to ne bi desilo, potrebno je da budete sigurni da se temeljno očistili "crevo", a evo i kako da to uradite....

Prvo, jedno treba da znate - osim ako ne osećate da hitno morate u toalet, ili ako imate zdravstvenih problema koji utiču na vaš gastrointestinalni sistem, verovatno nećete spontano imati veliku nuždu tokom intimnog odnosa. Bez obzira da li tokom analnog odnosa u rektum ulaze prst, polni organ ili se*s igračka, treba da znate da taj deo tela nije mesto gde se nalazi stolica. Ona je smeštena dublje u debelom crevu i van domašaja je, sve dok je kontrakcija mišića ne spusti u rektum.

Žena, Seks, Masturbacija
foto: Shutterstock

Međutim, kada stolica prođe kroz rektum i izađe iz anusa, onda se dešava ova neprijatna situacija nevoljnog pražnjenja creva. Ali, to je normalno. Ako naiđete na neke smeđe ostatke na posteljini tokom se*sa, to ne znači da ste prljavi.

"Tokom bilo koje vrste analne igre će se najverovatnije javiti neke fekalne materije koje su deo se*sualnog iskustva, bez obzira na to koliko vodite računa o higijeni", kaže Heder Edvards, se*sualni edukator.

Pre nego što imate analni se*s, i vi i partner treba da budete pripremljeni da je moguće da će doći do "smeđih tragova". Razgovarajte kako da se nosite sa tim, da li ćete držati vlažne maramice kraj kreveta ili koristiti kondome.

Operite "otvor" nekoliko sati pre odnosa

Koža oko anusa treba da bude čista i bez ostataka pre nego što "akcija" počne. Ovo je posebno važno pre "rimminga" (a to je kada koristite usta da stimulišete partnerovu zadnjicu), jer postoji rizik od razmnožavanja bakterija, virusa i parazita putem "fekalno-oralnog" prenosa.

Gastroenterolog Karlton Tomas kaže da je najbolje da operete samo spoljašnju stranu "otvora" i to običnim sapunom. Ako nemate vremena da se potpuno istuširate neposredno pre se*sa, koristite vlažne maramice za bebe.

Šta ako se depilirate "tamo"?

Ako je depilacija voskom ili brijanje analnog otvora deo vaše rutine, proverite da li ima iritacija pre analnog odnosa.

"Depilacija voskom i brijanje mogu da učine da koža bude iziritirana 24 do 48 sati nakon tretmana", rekao je dr Tomas. To može da pokvari intimni čin, a i učini ga rizičnijim: posekotine i ogrebotine povećavaju verovatnoću zaraze polno prenosivim infekcijama.

Očistite i unutrašnjost

Održavanje "unutrašnjosti" zadnjice, odnosno debelog creva čistim nije nešto što se radi samo jednom i to pred se*s, to je stil života, kaže dr Tomas. Njegova preporuka jeste da jedete hranu bogatu vlaknima kako biste podstakli redovno, zdravo pražnjenje creva. Osim toga, trebalo bi da izbegavate i obilan obrok u roku od nekoliko sati od trenutka kada planirate da idete u WC, jer to može povećati rizik od "nesreća" sa pražnjenjem creva tokom odnosa.

Neki se odlučuju za dodatno čišćenje debelog creva u obliku klistiranja (često se naziva "analni tuš"), koji ispira unutrašnjost vodom ili fiziološkim rastvorom. Ali to nije neophodno, napominju stručnjaci, a čak može da bude štetno. Na primer, klistiri kupljeni u prodavnici koji sadrže laksativ, izazivaju grčenje rektuma i stimulišu pražnjenje, što može da iritira rektum. Dugotrajna upotreba može da izazove gubitak tonusa mišića u crevima, što znači da se debelo crevo neće normalno kontrahovati i izbacivati stolicu. Dr Tomas ne preporučuje ni "kućni klistir", odnosno kada se jaki mlaz vode pod tišem uperi u anus i na taj način ispira crevo. Posledica ovakvog nestručnog čišćenja je da se može desiti da se višak vode, koji ostane duboko u debelom crevu, tokom odnosa nekontrolisano izbaci.

Ono što dr Tomas preporučuje jeste ispiranje debelog creva irigatorom. Napunite ga mlakom vodom i podmažite vrh. Zatim sedite na WC šolju, umetnite vrh u anus i nežno stisnite gumeni deo irigatora dok ne osetite vodu u rektumu. Držite vodu u sebi 15 do 30 sekundi pre nego što je ispustite u toalet. Voda koja izlazi verovatno će u početku biti smeđa. Ponovite postupak nekoliko puta dok ne postane bistra. Stručnjaci napominju da nakon upotrebe klistira treba da sačekate jedan do dva sata pre analnog se*sa, kako biste dali vremena zadnjici da se oporavi od iritacija i bili sigurni da ste u potpunosti izbacili vodu.

(Stil/ Espreso/ Mondo)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs