5 NAJBOLJIH SAVETA ZA POSTIZANJE ORGAZMA NAKON 50. GODINE: Tajna leži u veoma JEDNOSTAVNOJ stvari

Donosimo vam 5 najboljih saveta za postizanje orgazma nakon 50. godine.

Ljubav
13:23h
5 NAJBOLJIH SAVETA ZA POSTIZANJE ORGAZMA NAKON 50. GODINE: Tajna leži u veoma JEDNOSTAVNOJ stvari
Foto: Profimedia

Vaginalna suvoća i promene u vaginalnoj opuštenosti i osećaju neki su od najčešćih pritužbi kako žene stare. Orgazam ostaje samo na nivou mašte, a seksualni život postaje sve dosadniji.

- Kako žene stare, faktori poput hormonalnih promena mogu uticati na uzbuđenje i zadovoljstvo - kaže Usha Rajagopal, američki plastični hirurg.

- Neke dame smatraju da njihov seksualni život u 50-ima može biti seksualno oslobađajući. Do ove tačke one znaju što vole, a šta ne, mogu se osećati snažnije, govoriti o tome što žele i više ne moraju brinuti hoće li zatrudneti, što im omogućuje slobodnije istraživanje vlastitog tela - ističe doktorka Juliana Hauser.

žena, Starija žena, Stariji Muškarac, Bračni Par, Ljubavni Par, Stariji Ljudi, Baka, Deka
foto: Shutterstock

Zapravo, oko 70% žena starijih od 50 godina izjavilo je da uživaju u seksu, prema novim podacima iz ankete koju je sproveo Haris Poll.

Hauser preporučuje ženama starijim od 50 da naprave kutiju seksualnog alata s proizvodima, igračkama i rekvizitima za promicanje zadovoljstva za sebe i svoje telo.

- Otkrila sam da je faktor broj 1 za žene koje imaju ispunjeniji seksualni život nakon 50. godine posvećivanje vremena i svrhe otkrivanju onoga što žele, a što ne, kao i življenje u uslovima kakve priželjkuju - dodaje ona.

Intimni odnosi
foto: Shuterstock

Juliana Hauser otkriva 5 saveta za najbolji orgazam nakon 50-te:

Edukujte se

Polno vaspitanje je više od pukog polnog čina i treba ga istražiti holistički.

Uradite vežbu

Nacrtajte dve crte na komadu papira, jednu vodoravno kroz sredinu i jednu okomito kroz sredinu. U prvi kvadrant smestite stvari koje ste radili, a želite nastaviti raditi ili ih želite raditi više; u drugom, napišite stvari koje ste učinili i ne želite nastaviti činiti ili ponoviti; u trećem, zabeležite stvari koje još niste učinili, ali biste hteli probati, i na kraju navedite stvari koje niste učinili, i ne želite.

Budite sami svoj zagovornik

Edukujte se, postavljajte sebi pitanja i nemojte se zadovoljiti s 'ne' za stvari koje želite promeniti.

Nađite svog mentora

Razgovarajte s nekim ko je spreman govoriti o svom seksualnom životu i starenju da vam 'kaže kako jeste' iz svog iskustva. Potrudite se dobiti ozbiljne i poštene odgovore na pitanja.

Praktikujte seksualno delovanje

Radi se o sposobnosti prepoznavanja, komuniciranja i pregovaranja o vlastitim seksualnim potrebama. Gradite poverenje u sebe i svoje odluke, učvrstite razumevanje o tome ko ste kao jedinstveni pojedinac, privlačite one koji vas podržavaju, i osigurajte da znate da su u bilo kojoj okolnosti vaše želje i potrebe važne koliko i one svih ostalih, piše NYP.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs