KAKO PREPOZNATI ŽENU KOJA IMA BOGATO SEK*UALNO ISKUSTVO? Iako pokušava da ih sakrije, ovi znaci je UVEK ODAJU

Momci, ovo su znakovi da žena ima bogato seksualno iskustvo

Ljubav
21:46h Autor:
KAKO PREPOZNATI ŽENU KOJA IMA BOGATO SEK*UALNO ISKUSTVO? Iako pokušava da ih sakrije, ovi znaci je UVEK ODAJU
Foto: Shutterstock

Prvi intimni odnosi sa novim partnerom znaju da budu razlog pojave velike nervoze i nesigurnosti, posebno ako vam je stalo da sve bude savršeno, jer ne znate šta možete od njega da očekujete. Međutim, dame sa malo više iskustva smatraju da sve polazi iz glave, i obično zauzimaju stavr da joj je bitno da zadovolji svoje potrebe.

Sa druge strane, muškarce često muče pitanja o tome koliko je njihova lepša polovina imala partnera do sad i koliko je iskusna u krevetu, te da li mogu ispuniti sve njene želje.

Intimni odnosi
foto: Shuterstock

Koji znaci otkrivaju ženu da je imala puno partnera?

Realno, ne postoji način da to procijenite za bilo koga, a ne bi ni trebalo biti važno. Ako vam se neko sviđa, najvažnija je veza koju ste vas dvoje uspostavili, a ne bilo koji prethodni partner s kojim su imali odnose ranije, piše Loveconnection.org.

Biti seksualno iskusan zapravo i nema puno veze s brojem partnera koje ste ranije imali. Sve je to povezano s stepenom zrelosti oko seksa i fizičke intimnosti koju pokazujete. Naime, žena može imati i samo jednog seksualnog partnera tokom dugotrajne veze, a da pokazuje više seksualnog iskustva od nekoga tko je spavao s deset različitih muškaraca.

Dakle, iskustvo nema veze s brojem ranijih partnera, nego više o stavu koji imate prema svojim seksualnim željama i spremnosti da ih ostvarite.

Seks, Intimni odnosi
foto: Profimedia

Evo znakova koji ukazuju na to da je žena u tom pogledu sigurna u sebe i da puno toga možete očekivati:

1. Dobro zna šta želi

Jedan od jasnijih znakova ženskog seksualnog iskustva jeste da zna šta joj se sviđa. To pokazuje određeni stepen polne zrelosti. Otkrila je što joj predstavlja zadovoljstvo i što je uzbuđuje. Na kraju, ako niste svesni svog tela i nije vam prijatno u njemu, teško je steći takvu samospoznaju o sopstvenim sklonostima.

2. Preuzima inicijativu

Žena koja nije puno toga otkrila o sebi često će samo ležati i čekati da se "to dogodi". Umesto da je ocenite kao lošu u krevetu, to se može svesti na nedostatak seksualnog iskustva. Što je žena seksualno iskusnija, to više teži učestvovati u seksu i verovatnije je da će sama menjati pože i podsticati vas na to.

3. Ne boji se dirati vas svuda

Žena koja ima seksualno iskustvo neće se stideti da što vas samouvereno dodiruje i ne boji se fizičkog kontakta uopšte. Dakle, neće se ustručavati od dodira ili intimnosti.

4. Otvoreno će vam reći šta joj se sviđa

Razgovor o seksu može biti zastrašujući, pogotovo kad se još upoznajete. Ali, baš kao što je komunikacija važna u svim područjima odnosa, to se isto odnosi i na spavaću sobu. Žena koja je u stanju reći što joj je potrebno da se uzbudi i želi to dobiti od vas, pokazuje da ima puno seksualne zrelosti.

Intimni odnosi
foto: Shuterstock

5. Iskreno će reći šta joj se ne sviđa i kako to da popravite

Iskusna žena neće vas samo obavestiti da joj se nešto ne sviđa, nego će vas uputiti i kako dalje. Možda je lakše dati pozitivne povratne informacije, one negativne treba znati reći partneru, a da ga ne povredite ili uvredite. Međutim, dame koje su imalu puno muškaraca to rade na na konstruktivan način.

6. Otvorena je za eksperimentsanje

Seksualno iskusne djevojke mogu biti otvorenije za eksperimentiranje. Naučile su da nikad ne znaju je li im se neka poza ili radnja sviđa dok to ne iskušaju. To je tako, bilo da je riječ o hrani, glazbi ili seksu. Uvijek možemo naučiti više. Iskusna žena u spavaćoj sobi neće se bojati predložiti isprobavanje nečeg novog, a čak i ako već zna da joj se to ne sviđa, neće se osjećati loše kada to odbije.

7. Gleda vas u oči

Kontakt očima je važan kad se povezujemo jedno s drugim, ali ponekad je teško izdržati intenzivni pogled jer se osećamo kao pod svetlima. Ipak, to može ojačati vezu i povećati intenzitet emocija. Potrebna je određen stepen poverenja i udobnosti, što je još jedan od razloga zbog kojih žene koje to rade možete smatrati seksualno iskusnima.

Žena, Seks, Masturbacija
foto: Shutterstock

8. Rado će preuzeti glavnu ulogu

Iskusna žena rado će promeniti sama pozu, usmjeriti vas tamo gde želi ili usporiti brzinu kad počnete malo da preterujete. Njeno iskustvo daje joj samopouzdanje da preuzme kontrolu kad misli da to treba. Jednostavno, neće sve prepustiti samo vama.

9. Ona pokreće intiman čin

Čin pokretanja fizičke intimnosti velika je stvar u vezi. Zastareli stereotipi kažu da su muškarci seksualno asertivniji, a žene pasivne. Iskusna žena neće se osećati sramežljivo ili zastrašeno da bi pokrenula fizički kontakt. Ne oseća potrebu da čeka da muškarac pokrene stvari. Istraživanja pokazuju da je seksualno zadovoljstvo veće u odnosima kad oba partnera jednako iniciraju seks, ili kad žene to bar ponekad čine.

10. Ne voli pritisak i neće uraditi ono što ne želi zbog vas

Iskusna žena ima čvrste granice, ne boji se reći da nešto ne želi i neće se osećati dužnom da to uradi samo zbog vas. Suprotstaviće će se muškarcu koji pokušava izvršiti pritisak na nju da uradi nešto što joj nije prijatno.

11. Nije joj neprijatno da priča o intimnim odnosima

Razgovori o seksu su važni, morate nači način da izrazite jedno drugome vaše sklonosti i vaše brige. Morate biti u mogućnosti razgovarati o bilo kojim neugodnim stvarima koje bi se mogle dogoditi i jasno se dogovoriti o tome na šta pristajete. Samo iskustvom i razvojem seksualne zrelosti postaje sve lakše.

Partneri, Seks
foto: Profimedia

12. Ona nema “pravila” oko toga kad i gdje

Jedan od krajnjih znakova polne zrelosti je raditi ono što vam se sviđa, a ne ono što okolina očekuje od vas. Iskusna žena neće dozvoliti da joj neko nametne pravilnik ili raspored. Nije joj stalo oko toga hoće li se odlučiti za intimnost na prvom ili pedesetom sastanku. Kad se stvari poklope, za nju je to to.

13. Uvek zna šta radi

Ako eksperimentiše sa različitim tehnikama, onda su velike šanse da je prilično uverena u svoju sposobnost da vam ugodi. Uživajte u tome. To mogu samo žene koje imaju bogato sekusalno iskustvo-

14. Zna da se nasmeje u neprijatnim situacijama u krevetu

Smeh u spavaćoj sobi nije uvek prijatan. Seks nikad nije tako glamurozan ili savršen kao što izgleda u filmovima, mogu se desiti razne neprijatne situacije. A kad se dogode ti neugodni trenuci, sposobnost da se tome dobro nasmejete i da to ne shvatate previše ozbiljno, veliki je znak iskustva.

15. Ne glumi

Istina je da većina nas ima vrlo nerealna očekivanja o seksualnim susretima u stvarnom životu zbog filmova za odrasle. Seksualno iskusna žena neće osetiti potrebu za glumom, neće se truditi da sve izgleda ekstravagantno, neće lažirati ništa u odnosu.

16. Dobro se oseća u svom telu

Kad je žena seksualno iskusna, verovatnije je da će se osećati samouvereno i kad je gola pred vama. Što je žena iskusnija i samosvesnija, manje su mogućnosti da će očajnički pokrivati svoje delove tela.

Seks
foto: Shutterstock

17. Pratiće znakove vašeg tela

Seksualno iskusna devojka biće bolja u "čitanju" vaših znakova, znaće prepoznati kad pokušavate samo flertovati, a kad želite napraviti korak dalje. Žene lako čitaju signale koje muško telo šalje, te često na temelju tih signala i grade ukupnu sliku o tome da li im je muškarac privlačan ili ne.

18. Zna mudro zadirkivati

Umetnost zadirkivanja zapravo je vrlo suptilna, doprinosi izgradnji odnosa, osećaju iščekivanja i jačanju želje. Iskusna žena pretvoriće to u igru zavođenja u kojoj ćete oboje uživati.

19. S njom je sve lako

Prvi seks svima može biti pomalo zastrašujući, ali sa seksualno iskusnom djevojkom stvari se čine puno lakšima. Ona nije zadivljena novim seksualnim susretima, jer je prolazila kroz takve situacije i zna šta radi.

Ljudi često traže nešto što će im pomoći da se osećaju manje inhibirano, pa će devojke koje nemaju dovoljno iskustva neretko koristiti alkohol da bi prikrile svoju nesigurnost. Iskusna žena zna da joj alkohol nije potreban te da u nekim situacijama može biti i pravo minsko polje.

20. Zna važnost predigre

Predigra je izuzetno važna za žene, posebno one seksualno iskusne žene neće vam dozvoliti da je preskočite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs