IVANU POSLE RAZVODA MUŽ OSTAVIO NA ULICI BEZ DINARA: Sad joj mora dati svo stečeno bogatstvo zbog NEVEROVATNOG RAZLOGA

Ivana je pravi primer da sreća prati hrabre, kao i da je pravda ipak spora, ali dostižna!

Ljubav
12:16h Autor:
IVANU POSLE RAZVODA MUŽ OSTAVIO NA ULICI BEZ DINARA: Sad joj mora dati svo stečeno bogatstvo zbog NEVEROVATNOG RAZLOGA
Ivanu je nakon razvoda muž ostavio bez dinara, a onda mu se ona neverovatno osvetila, Foto: Printscreen / RTVE Noticias

Špankinja Ivana Moral odlučila je da stavi tačnu na brak posle 25 godina zajedničkog života sa suprugom, a taj potez je gotovo doveo do ruba egzistencije! Međutim, njena odlučnost da se izbori za sebe i pravdu podigao je celu Španiju na noge - do sada takav slučaj nije zabeležen u pravosuđu.

Naime, Ivana je život posvetila porodici, te nije bila zaposlena i svoju profesionlanu karijeru je ostavila po strani, kako bi mužu pomogla u njegovim poslovnim poduhvatima. Svakodnevno je čistili, kuvala, prala, birnula i ćerkama, a osim toga pružala je izabraniku bezuslovnu podršku u razvijanju biznisa i radila je sve što je bilo neophodno.

Međutim, par se venčao 1995. i tom prilikom suprug je nagovorio Ivanu da potpiše ugovor o razdvajanju imovine i novca. U slučaju razvoda on bi zadržao svoje bogatstvo, dok bi se imovina stečena u braku podelila na pola. To se i dogodilo 2020. kad je započeta brakorazvodna parnica.

Ostala je gotovo bez dinara, jer joj je pripalo od čitavog stečenog bogatstva samo polovina kuće. Ali, sudija Laura Ruiz Alaminos smatrala je da to nije u redu i da Ivana zaslužuje novčanu nadoknadu za svoj rad tokom 25 godina braka.

- Moje kćerke i ja ostale smo gotovo bez ičega posle razvoda nakon svih ovih godina ulaganja svog vremena, energije i ljubavi u porodicu. Bila sam podrška suprugu u poslu i u porodici. Nikad nisam imala pristup finansijama jer se sve vodi na njegovo ime - objasnila je Ivana na sudu.

Sa druge strane, muž je tokom zajedničkog života izgradio unosan posao sa teretanama, koji mu je omogućio da kupi sve što poželi. Tako se pože pohvaliti skupocenim voznim parkom u kom su - Porše Kajena, Rendž Rovera, BMW motora, kao i farmom maslinovog ulja od 70 hektara, čija vrednost je procenjena na četiri miliona evra.

Na osnovu ove istorijske odluke španskog suda Ivanin bivši muž moraće da joj isplati 204.000 evra na ime neplaćenih kućnih poslova koje je ona radila dve i po decenije. Ovu cifru sudija Alaminos je izračunala na osnovu minimalne mesečne zarade za četvrt veka koliko je par bio u braku.

I ne samo to, njen bivši muž moraće da joj svakog meseca uplaćuje 500 evra na ime penzije, jer Ivana nije bila zaposlena, pa nije ni imala mogućnost da zaradi sopstvenu penziju. Istovremeneno, prema odluci suda, ćerkama koje sad imaju 20 i 14 godina, plaća će 400 i 600 evra svakog meseca, dok ne napune 21 .

- Kad je naša najstarija ćerka napunila 16 godina, moj suprug i njen otac je odbio da joj plati dalje školovanje i fakultet zbog čega je ona morala da počne da radi - rekla je Ivana.

Nada se da će njen slučaj osvestiti mnoge žene.

- Nakon što sam zatražila razvod rečeno mi je da ću dobiti pola naše kuće i ništa više. Sve što sam decenijama ulagala u porodicu i pomagala suprugu da izgradi uspešan biznis bilo je bačeno u vetar. Onda sam odlučila da potražim pravdu i uspela sam. Nadam se da će moj slučaj biti inspiracija za druge žene da se izbore za sebe - rekla je Ivana.

Marta Fuentes, advokatica, pojasnila je da njena klijentkinja imala i te kako pravo da od muža potražuje nadoknadu za svoj rad tokom 25 godina braka, jer mu je omogućila da razvije sopstveni postao koji mu je doneo mnogo novca.

- Kako bi on mogao da nastavi svoju karijeru, ona je ostala kod kuće da čuva decu, kuva, sprema i vodi računa o porodici. Nikad nije imala bilo čiju pomoć. Ivana je ceo život bila senka svog supruga i činila sve da bi on mogao da napravi uspešnu profesionalnu karijeru. Iako je sve to stečeno tokom braka on smatra da je to samo njegov novac i da ona nema pravo na njegovo bogatstvo. Dokazali smo da ne može baš tako - zaključila je Fuentes.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs