ČUVENI HOLIVUDSKI GLUMAC ZBOG ŽENE JE PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: U braku su 35 godina, a vole se kao prvog dana

Ljubavna priča Toma Henksa i Rite Vislon traje već 35 godina, a oni se vole kao prvog dana.

Ljubav
08:51h Autor:
ČUVENI HOLIVUDSKI GLUMAC ZBOG ŽENE JE PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: U braku su 35 godina, a vole se kao prvog dana
Slavni glumac je zbog supruge prešao u pravoslavlje, Foto: Profimedia

Američki glumac Tom Henks u srećnom je braku sa glumicom Ritom Vilson već 35 godina. Njih dvoje godišnjicu braka obeležili su 30. aprila, a tim povodom slavna glumica je na svom Instagramu podelila zajedničku fotografiju.

"Trideset i pet godina braka, 30.april 1988. Ljubav je sve", stajalo je u opisu fotografije.

Slavni par upoznao se tokom snimanja serije Bosom Buddies, a zbližili su se radeći na projektu Volonteri. Venčali su se 1987. godine, a Tom je pre toga prešao iz katoličke u njenu grčku, pravoslavnu veru.

"Kao tinejdžer bio sam religiozni fanatik: katolik, mormon, nazarećanin, a jedno vreme čak sam se veoma zainteresovao da pređem u jevrejsku veru. E, onda sam odgledao film Odiseja u svemiru 2001 i postao najglasniji pobunjenik protiv religije. Moja žena je pravoslavna Grkinja i od kada sam s njom, detaljno sam se upoznao s njenom verom koja joj je veoma bitna. Odlučio sam da se pokrstim i mislim da je to bio ispravan izbor. Rita i ja redovno odlazimo u našu grčku crkvu, ali to ne znači kako ne bih voleo da se otisnem i u vasionu. Obožavam da obilazim svemirske centre i planetarijume", otkrio je glumac koji je sa svojom drugom suprugom dobio dva sina, Čestera (33) i Trumana (30).

Tom i Rita jedno drugom su najveća podrška
Tom i Rita jedno drugom su najveća podrška foto: Profimedia

Slavni glumac je u braku sa suprugom Samantnom Ljuz koja je umrla 2002. godine, dobio sina Kolina i ćerku Elizabet En Holms.

Kada je reč o uticaju privatnog života na profesiju, on takođe ima jasan stav.

"Moj brak nema presudan uticaj na posao. Postoje mnogi umetnici kojima upravo patnja na emotivnom planu pomaže da ostvare velika dela. U svakom slučaju, mislim da čovek ne može da bude potpuno srećan u ljubavi ukoliko nije više puta patio zbog neuzvraćenih osećanja", iskren je bio jednom prilikom Henks, čiji brak inače važi za jedan od najstabilnijih u Holivudu.

Tom i Rita upoznali su se tokom rada na zajedničkom projektu
Tom i Rita upoznali su se tokom rada na zajedničkom projektu foto: Profimedia

"Za moj uspeh najzaslužnija je Rita jer me ona i deca svakodnevno podsećaju na to šta je ljubav. Ponekad ne mogu da verujem da sam već tolike godine oženjen tako zgodnom i atraktivnom mačkom kao što je moja žena, koja me voli uprkos svim mojim manama. Kao najveću moju lošu osobinu Rita ističe da sve držim u sebi, zbog čega drugim ljudima uvek delujem opušteno - ustvari, ja često uopšte ne slušam sagovornike već lutam u svojim mislima. Kada imamo slobodnog vremena, najviše volimo da leškarimo i gledamo filmove. Na sreću, oboje obožavamo seriju Zvezdane staze. Nama je uvek lepo jer volimo da se smejemo, a kad to činimo, onda nema briga", opisao je Tom.

1 / 8 Foto: Profimedia

Novinari često postavljaju pitanje Tomu u čemu je tajna njegovog srećnog braka. On se na to nasmeje i kaže:

"Tajna je u tome što sam oženjen pravom ženom. Imao sam sreću da oženim divnu Ritu Vilson. Ja sam najsrećniji čovek na svetu!"

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs