neverovatna priča

PORED SVIH MILIONA, NJEMU JE PORODICA I DALJE NA PRVOM MESTU: Tajna dugog i srećnog braka Stivena Spilberga

Posle 3 decenije dugog braka, Stiven Spilberg i njegova supruga Kejt Kepšo su i dalje zaljubljeni jedno u drugo i njihova veza vremenom postaje sve jača.

Ljubav
Autor:
PORED SVIH MILIONA, NJEMU JE PORODICA I DALJE NA PRVOM MESTU: Tajna dugog i srećnog braka Stivena Spilberga
Stiven Spilberg i Kejt Kepšo, Foto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia

Stiven Spilberg i Kejt Kepšo su se upoznali 1984. godine na snimanju filma Indijana Džons, ali su iskre zasijale tek nekoliko godina kasnije i tada dsu počeli da se zabavljaju.

Stiven Spilberg
foto: Profimedia

Ovo je bio drugi brak za oboje

Pre nego što je započeo vezu sa Kejt, Spilberg je bio oženjen glumicom i pevačicom Ejmi Irving, sa kojom je dobio sina po imenu Maks. Par se razišao 1989. godine, a on i Kejt su se iste godine uselili zajedno. Kejt je u to vreme imala i jedan brak iza sebe i dvoje dece — svoju biološku ćerku Džesiku i usvojenog sina Tea.

Stiven Spilberg
foto: Profimedia

Porodica je počela da se povećava

Ubrzo nakon toga, Stiven je usvojio Tea. Godine 1990. srećni par je dočekao svoje prvo biološko dete, ćerku Sašu. Kejt i deca su tada prešli u judaizam, a ona se sledeće godine udala za Stivena. Nakon toga, par je dočekao još dvoje biološke dece: ćerku Destrija i sina Sojera, a 1996. usvojili su još jednu ćerku Mikaelu.

Stiven priznaje da imati veliku porodicu nije bilo nešto što je planirao ili se nadao. Mislio je da neće moći da žonglira roditeljstvom i karijerom, ali se vremenom predomislio. Jedan od njegovih sinova priznaje da Stiven uspešno kombinuje svoj talenat za snimanje filmova i ulogu oca: „Njegove rediteljske veštine su funkcionisale i u bioskopu i kod kuće.“

Stiven Spilberg
foto: Profimedia

Kako im se porodica povećavala, Kejt je odlučila da napravi pauzu u karijeri

Ali u stvari, Kejt je „vodeća dama“ njihove porodice. Ona ne žali što je napustila svetla reflektora kako bi provodila više vremena sa svojom decom i posvetila se brizi o porodici: „Stiven i ja smo partneri, a naš zajednički život je naša produkcija“, objašnjava Kejt i dodaje da je porodica više njena scena dok njen muž snima filmove: "On upravlja svojim avionom - kamerom i pričom. Moj avion je porodica", kaže ona.

Stiven Spilberg
foto: Profimedia

Njegov brak je njegova najveća motivacija

Iako je ozloglašeno zaštitnički nastrojen prema svom privatnom životu i retko o tome govori u intervjuima, Stiven priznaje da je ovaj brak pun ljubavi bio nešto što ga je promenilo na mnogo načina, rekavši da je pronalaženje ljubavi njegovog života najveće „definisanje karaktera“ i najvažniji trenutak za njega: ''Ovo se desilo kada sam upoznao i oženio Kejt.''

Stiven Spilberg
foto: Profimedia

Iskrenost i poštovanje im je najvažnije

Srećan brak dug 3 decenije je redak dragulj koji dovoljno govori o tome koliko duboko ceni i neguje. Kejt je jednom rekla da veoma poštuje njegovu posvećenost karijeri i da on zauzvrat poštuje izuzetno važnu ulogu koju ona ima u njihovoj porodici. I obojica znaju vrednost iskrene komunikacije koja je temelj svake trajne veze.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs