ZBOG DEČKA JE UČILA SRPSKI, A ONDA SE PRESELILA U SRBIJU: Lepa Vijetnamka oduševljena je našom zemljom, a sarmu obožava

Jedna Vijetnamka zbog ljubavi je naučila srpski, preselila se u Srbiju, a evo kako opisuje našu zemlju.

Ljubav
Autor:
ZBOG DEČKA JE UČILA SRPSKI, A ONDA SE PRESELILA U SRBIJU: Lepa Vijetnamka oduševljena je našom zemljom, a sarmu obožava
Vijetnamka se zbog ljubavi doselila u Srbiju, Foto: Printscreen/instagram

Već smo pisali o lepoj Brazilski Liviji Domingo Bjeloglav koja se zbog Srbina doselila u Beograd i sada živi svoju bajku, a ovo je priča o Liz Doung (27) iz Australije koja je takođe zbog ljubavi došla u našu zemlju.

Liza je poreklom Vijetnamka koja je živela u Australiji, a pre dve godine je spakovala kofere i došla u Srbiju. Kako ova influenserka Liz kaže zbog prve ljubavi je naučila srpski jezik, zbog druge se preselila kod nas, dok je za treću počela više da putuje i obilazi prorodne lepote na Balkanu.

Lz se pre dve godine preselila u Srbiju
Lz se pre dve godine preselila u Srbiju foto: Printscreen/instagram

Da čovek može svašta da uradi zbog ljubavi, pa i da kupi kartu u jednom smeru i to usred pandemije korona virusa, uprkos protivljenju roditelja, dokazala je Liz. I kada je i ta ljubav propala, ona se nije pokajala!

Ova mlada devojka redovno na svojim društvenim mrežama objavljuje zanimljiva putovanja i avanture kako iz Srbije, tako i iz regiona. Nedavno je objavila video u kojem se uspela da na jednom mestu sumira minule utiske, piše Mondo.rs.

Liz redovno obilazi lepote Srbije
Liz redovno obilazi lepote Srbije foto: Printscreen/instagram

"Zdravo, zovem se Liz Duong. Za moju prvu ljubav sam naučila srpski, za drugu sam se preselila u Srbiju i za treću sam počela više da putujem. Kada te ljubavi nisu uspele, odlučila sam da je jedina prava ljubav koju sam ikada imala ljubav prema Srbiji, srpskom jeziku i srpskom narodu. Zbog toga sam odlučila da ostanem i tada je moj život stvarno počeo", započela ovim rečima Liz u svom videu. Osim Srbije, Liz je oduševljena predelima BiH i Crne Gore, koje je obišla na svojoj vespi.

Na fotografijama može da se vidi kako uživa u blagodetima koje naša zemlja pruža, putuje, proba i sprema domaća jela, poput sarme i pita, pa čak i igra kolo. Srbiji i ostalim zemljama bivše Jugoslavije je poručila jedno:

"Potpuno ste promenili moj život, tako da je sadržaj koji pravim na ovom kanalu moj način da vam se zahvalim. Ovaj kanal nije brend, već moje srce i moje nasleđe. Možemo izabrati da vidimo samo loše stvari, stvari koje su pokvarene ili ružne u svetu oko nas, ali ponekad je potreban neko spolja da uđe i vidi vaš svet novim očima i pomogne vam da vidite svu lepotu, bogatstvo i magiju mesta na koje ste se tako navikli", kaže Liz koja je na kraju pozvala da joj se jave svi koji smatraju da baš njihov grad ili selo ima posebnu priču i da treba da se vidi i pokaže.

Liz je proputovala skoro celu Srbiju
Liz je proputovala skoro celu Srbiju foto: Printscreen/instagram
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs