rušenje predrasuda

OTKRIVENO ŠTA MUŠKARCI ZAISTA ŽELE U KREVETU: Stvari koje vole više od intimnih odnosa su IZNENAĐUJUĆE

Muškarci su konačno otkrili šta zaista žele u krevetu, a nisu isključivo intimni odnosi. Rezultati istraživanja mogli bi vas iznenaditi.

Ljubav
15:41h Autor:
OTKRIVENO ŠTA MUŠKARCI ZAISTA ŽELE U KREVETU: Stvari koje vole više od intimnih odnosa su IZNENAĐUJUĆE
Muškarci otkrili šta žele u krevetu, Foto: Shutterstock

Mnogi veruju da su nuškarci opsednuti se*som, te da je to jedina stvar kojuu oni žele. Međutim, postoji jedna stvar koju jači pol želi više od se*sa, dok su naučna istraživanja došla do zaključka da je muškarcima u krevetu stavlo i do nekih suptilnijih stvari od isključivog se*sa.

Dakle, mnogi muškarci nisu uvek spremni da imaju intimne odnose, a istraživanje koje je sprovedeno 2017. godine pokazalo je da se mnogi pretvaraju da su zainteresovani za se*s, uprkos tome što nisu.

Istraživanjem ove tematike, akademski istraživači, seksualne ankete i seksualni terapeuti došli su do velikog objašnjenja o tome šta muškarci žele u krevetu.

Strast
Strastfoto: Shutterstock

Emocionalna povezanost

Nedostatak emocionalne veze sa dugogodišnjim partnerom jedan je od najvećih inhibitora seksualne želje kod muškaraca, pokazalo je istraživanje iz 2017. objavljeno u The Journal of Sex Research.

Istraživanje je sprovedeno na na 30 intervjuisanih muškaraca, od 30 do 65 godina. Fokus je bio na faktorima koji mogu da pojačaju ili umanje njihovu seksualnu želju. Zanimljivo je da su muškarci naveli 3 najveće brige, a to su: potreba da se osećaju željenim, strah od odbijanja i nedostatak emocionalne veze sa partnerkama.

Zavođenje
Zavođenjefoto: Shutterstock

Uglavnom postoji pretpostavka da žene moraju da se osećaju povezanim da bi imale seks, ali muškarci ne. Međutim, emocionalna povezanost je zaista važna za većinu muškaraca, kaže Džon Pitersen, psiholog i seksualni terapeut, piše Zadovoljna.rs.

Potreba da se osete željenim

Studija objavljena 2021. godine otkrila je da je mnogim muškarcima veoma važno da se osećaju željeno. Rezultat istraživanja pokazao je da se 12 odsto muškaraca nije osećalo željeno u svojim vezama, dom je za 8,4 odsto muškaraca osećaj želje bio "ključan". Muškarci su takođe istakli da je dovoljno samo da im partnerka kaže da su poželjni i tako će se i osećati.

Vođenje ljubavi
Vođenje ljubavifoto: Shutterstock

Ljudi koji su se osećali voljenim i željenim od strane svojih partnera imali su veću verovatnoću da se upuste u seksualne aktivnosti i uživaju u njima, sugeriše studija iz 2020. objavljena u Journal of Sex & Marital Therapy.

Želja da žene češće preuzmu inicijativu

Studija iz 2004. u kojoj su naučnici vodili intervjue sa 32 muška studenta koledža u Njujorku otkrila je da su učesnici čeznuli da njihovi partneri češće preuzimaju inicijativu.

Autori rada objavljenog u The Journal of Sex Research 2013. pitali su 44 heteroseksualno aktivna muškarca koliko često njihovo ponašanje i interakcije u seksualnim odnosima prate tradicionalna očekivanja o tome šta radi žensko, a šta muško.

Ženska inicijativa
Ženska inicijativafoto: Profimedia

Zaključak je da menjanje "rodnih seksualnih scenarija", ili tradicionalnih načina na koje bi strejt muškarci i žene trebalo da komuniciraju jedni sa drugima, ima potencijal da poveća rodnu ravnopravnost, kao i seksualno zadovoljstvo oba partnera.

Žele nežnost

Kada dobiju komplimente na račun svog izgleds, muškarci se osećaju poženim tvrde autori istraživanja objavljenog u časopisu The Journal of Sex & Marital Therapy. Ispitanici su mahom govorili da vole da im njihova partnerka stavlja do znanja da su lepi i poželjni, budući da ne dobijaju tako često slične komplimente.

Muškarci žele da njihova partnerka doživi orgazam

Mnogi misle da muškarcima nije stalo do toga da žene dožive vrhunac prilikom intimnih odnosa, međutim istraživanja su pokazala suprotno.

Ženski orgazam
Ženski orgazamfoto: Shutterstock

Zaključak studije Instituta Kinsi je da su muškarci srećniji u vezama ako smatraju da su orgazami svoje partnerke važni. Nije iznenađujuće da su muškarci prijavili veće samopoštovanje i osećaj muškosti ako su žene imale orgazam. Ali muškarci su često motivisani da dovedu partnerku do orgazma samo zato što ih vole, ukazala je studija.

Fantazije bez osude

Otvorena se*sualna komunikacija i razgovori na ovu temu, prema studiji objavljenoj u časopisu Journal of Social and Personal Relationships veoma je važno za zdrav odnos.

Ovaj faktor veoma je važan kako bi se partneri što bolje upoznali i shvatili na koji način mogu da zadovolje jedno drugo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs