NEVEROVATNO!

KONAČNO PROGOVORILA ŽENA KOJA SE SA 13 GODINA UDALA ZA SLAVNOG PEVAČA, SVOG ROĐAKA: "Kad je čuo, otac je uzeo pištolj"

Pevač Džeri Li Luis ostaće upamćen ne samo po muzičkoj karijeri, već i po burnom ljubavnom životu.

Ljubav
11:10h Autor:
KONAČNO PROGOVORILA ŽENA KOJA SE SA 13 GODINA UDALA ZA SLAVNOG PEVAČA, SVOG ROĐAKA: "Kad je čuo, otac je uzeo pištolj"
Ispovest žene koja se sa 13 godina udala za slavnog pevača, svog rođaka, Foto: Pa/Pa Images/Profimedia

Legenda američkog roka Džeri Li Luis preminuo je u petak u 87. godini života, a njegova najveća mrlja u blistavoj karijeri bio je treći brak. Inače, slavni muzičar se ženio sedam puta.

Kada je prvi put stao na ludi kamen bio je maloletan, imao je samo 16 godina. Taj brak je kratko potrajao, baš kao i drugi, a onda se tada 22-godišnji Luis venčao s 13-godišnjom Mirom Gejl Brovn, koja ne samo da nije bila ni punoletna, već su njih dvoje bili i rođaci.

A samo dan nakon njegove smrti upravo se Mira za "The Los Angeles Times" osvrnula na svoj život i brak s rođakom i pevačem Džerijem Li, na njihovo dobro i loše vrijeme, kao i na dvoje dece koje su imali, trajnu štetu koju je njihov odnos naneo Lusiovoj karijeri i nasleđu. I ponekad se pita je li sve to bio san.

Džeri Li Luis
foto: Profimedia

- Ali dogodilo se. Istina, sve mi se to dogodilo - rekla je 78-godišnja američka spisateljica i bivši agnet za nekretnine za "The Times" javljajući se telefonom iz svog doma u Atlanti.

Sve prelomne, velike životne stvari, dogodile su se u njenim tinejdžerskim godinama. Udala se sa 13 godina, majka postala sa 14, izgubila prvorođeno dijete sa 17 (sin im se utopio u bazenu) i rodila drugo dete sa 19 godina.

- Da, bilo je burno kao tinejdžerka biti supruga i majka, ali prolazeći kroz to, pronašla sam svoju snagu. I ne postoji gotovo ništa što bi me u ovom trenutku moglo izbaciti iz cipela - rekla je Mira Vilijams, kako se sada preziva.

Iako je Džerijeva karijeri krenula vrtoglavo da se uzdiže, njegova popularnost je naglo pala, kada se saznala sa brakom sa Mirom tokom turneje po Velikoj Britaniji. Bilo je to godinu dana nakon što je njegov debitantski album s velikim hitom "Great Balls of Fire" zauzeo je drugo mesto top liste.

- Bila sam loša stvar u njegovom životu, tako su me ljudi doživljavali. Zbog našeg braka njegova se karijera urušila - priseća se spisateljica.

Radio stanice su prestale da puštaju Džerijevu muziku. Njegova diskografska kuća, Sun Records, prestala je da ga promoviše, a ponude za nastup su nestale.

"Mene su zvali dečijom nevestom, ali ja sam bila odrasla osoba, a Džeri je bio zapravo dete. Kada se osvrnem na to, kako se i možeš braniti kad imaš 13 godina? Mislim, nema dovoljno dobrog izgovora da to bude u redu - priča.

Mira je uprkos svemu preuzela sve odgovornosti koje su dolazile sa njenom novom ulogom i kaže kako se za sve pobrinula.

Kupila je kuću dok je Luis bio na putu, a takođe i automobil koji je muzičar želeo. Rekao joj je da pronađe crveni Cadillac kabriolet, setila se Mira, a to je i učinila.

- Nisam naravno tada ni vozačku dozvolu imala. Radila sam sav posao i donosila sve odluke, čak upravljala finansijama. Jednom sam otišla u banku kolima s velikom vrećom novca da ga uplatim i blagajnik mi je rekao; "Miro, napolju u autu je policajac. Pa kad se spremiš, odvešću te ja kući" - prepričala je kako ju je službenik spasio da je policajac ne zaustavi, jer tada još nije imala pravo na vozačku.

Brak sa Džerijem nije uspeo zbog droge, koja je nanela veliku i neprepostivu štetu njihovom odnosu. Pre nego što je pevač počeo da se drogira, rekla je, bio je luckast, zaigran i ljubazan. Kada je droga postala stalna pojava, Luis se promijenio.

- Njegova narav je jednostavno postala bezbrazna. I gadna. Bio je potpuno drugačiji čovek. Isključivo loš - otkrila je.

Džeri i Mira su se venčali 1957. godine, a konačno su se razveli 1970. Spisateljica je podnela tužbu zbog preljuba i zlostavljanja. Ali, ostali su u kontaktu tokom godina preko svoje ćerke.

Mira se nakon razvoda ponovno udala, ali je tu romansu od 18 mesevi opisala kao "apsolutni fijasko i glupost". Sa svojim sadašnjim suprugom Ričardom Vilijamsom u braku je 39 godina. Par poseduje kompaniju za nekretnine u Atlanti, ali su se oboje povukli iz svakodnevnog poslovanja i uživaju u životu.

Dok je pričala o Džeriju jedva je suzdržava suze. Pevač je preminuo samo nekoliko nedelja nakon što je preminuo i Mirin otac, a njegov rođak, koji se isto bavio muzikom. Naime, on je Luisa i doveo kod sebe u porodični dom u Memfis kako bi snimao sa Samom Filipsom za "Sun records". Tako su se Li i Mira upoznali i zavoleli. Kada je Brovn čuo da se mladi par venčao, uzeo je pištolj.

Džeri Li Luis
foto: Profimedia

- Tata se zbog toga osećao jako izdanim. Bila sam njegova 13-godišnja devojčica. Onog trenutka kada je tata otišao od kuće, moja majka je nazvala Sama Filipsa i rekla: "Džeri i Mira su se venčali. A Brovn ima pištolj. Na putu je za "Sun Records". Bolje izvedi Džerija odande - priseća se.

Luisa nije bilo tri ili četiri dana, a za to vreme Filips je dao sve od sebe da smiri njenog oca i u tome je uspeo, jer je bio odličan govornik. Nakon toga prihvatio je njihov brak, jer druge opcije, barem ne legalne, nije bilo. Kad se Džeri vratio, Brovn mu je stisnuo ruku i rekao:

- Bolje ti je da budeš dobar prema mojoj devojčici.

Spisateljica je prekinula svaki kontakt sa pevačem 2012. godine, kada je saznala da je oženio njenu prijateljicu i jetrvu, odnosno ženu od mlađeg brata.

Pokušala ga je dobiti pre dve godine, kada se konsultovala sa njihovom ćerkom oko toga da li bi bio u redu da ga pozove. Međutim, kada je to učinila, nije znala šta da kaže Džeriju i samo je sustila slušaicu. Pre toga nije mogla ni da se seti kada su poslednji put razgovarali.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs