MALO KO JE OVO ZNAO

OVAJ GLUMAC JE BIO PRVA LJUBAV SEKE SABLIĆ: Voleli se nakon Akademije, gubila je glavu za NJIM!


Javnost nije toliko upoznata sa činjenicom sa kim se zabavljala Seka Sablić

Ljubav
Autor:
OVAJ GLUMAC JE BIO PRVA LJUBAV SEKE SABLIĆ: Voleli se nakon Akademije, gubila je glavu za NJIM!
Foto: Kurir/Marina Lopičić

Jelisaveta Seka Sablić karijeru je započela pre više od pedeset godina da bi danas bila jedna od najpopularnijih i najvoljenijih glumica u svim zemljama bivše Jugoslavije.

Posle 50 godina karijere, Seka je i dalje aktivna. Igra predstave u mnogim beogradskim pozorištima, snima filmove i gostuje u televizijskim serijama.

Ali, malo ko zna da je naša kraljica komedije bila u vezi sa glumcem Božidarem Stošićem. Naime, kako su pisali mediji, nakon završetka Akademije njih dvoje su uplovili u ljubavnu romansu. Iako nije dugo potrajala, između njih nije bilo zle krvi, a Seka je o svom nekadašnjem izabraniku imala samo reči hvale.

Podsećamo, Božidar Bole Stošić preminuo je 13. decembra 2018. godine u bolnici u Beogradu u 82. godini posle duge i teške bolesti.

Karijeru dugu više od pola veka počeo je kao "Bole iz bureta" u dečjoj emisiji “Hiljadu zašto”, a poslednji put na sceni je zaigrao u mjuziklu “Fantom iz opere” u svom Pozorištu na Terazijama.

- Deca su ga obožavala kao Boleta iz Bureta u vreme emitovanja emisije Hiljadu zašto. Bio je njihov heroj i istinska zvezda. Danas je sve to nestalo. Nema više danas takvih glumaca za decu. Celog života je bio posvećen glumi i svom poslu - rekla je jednom prilikom Seka, kako prenosi "Story".

- Mnogo mi je žao. On je bio kao glumac i čovek jedno vreme veoma prisutan u mom životu. Igrali smo godinama zajedno Filumenu Marturano. Nisam znala da je bolestan - rekla je naša proslavljena glumica nakon njegove smrti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs