NEVEROVATNA LJUBAVNA PRIČA

NI CRKVA NI VERNICI NISU STALI NA PUT NJIHOVOJ LJUBAVI: Kada je umrla njegova Džun i on se ugasio! (FOTO, VIDEO)

Voleli su se od prvog trenutka kada su se ugledali.

Ljubav
18:39h Autor:
NI CRKVA NI VERNICI NISU STALI NA PUT NJIHOVOJ LJUBAVI: Kada je umrla njegova Džun i on se ugasio! (FOTO, VIDEO)
Džoni Keš i Džun Karter, Foto: Wikipedia / Johnny_Cash

Iako jeDžoni Keš, američka kantri legenda, umro zbog komplikacija uzrokovanih dijabetesom 2003. godine, mnogi smatraju da je 'čovek u crnom' (kako su ga obožavatelji nazvali), umro od slomljenog srca. Samo četiri meseca ranije nakon operacije srca umrla je njegova Džun s kojom je bio nerazdvojan punih 35 godina koliko su proveli u braku.

- Jednog dana ću te oženiti - rekao joj je Džoni tada iako ga je kod kuće čekala prva supruga Vivijan Liberto s kojom je imao četiri ćerke.U to je doba prodavao alat. U braku s Vivijan Liberto bio je sedam godina, do 1961. Venčali su se čim je izašao iz vojske, a dobili su četiri ćerke: Rosan, Kejtlin, Sintiju i Taru Džoan. U to je vreme prodavao je alat. Džun je bila tada u svom drugom braku. S prvim suprugom pevačom Karlom Smitom imala je ćerku, a s drugim Edvardom Niksom takođe je dobila devojčicu.

- Osećala sam se kao da sam upala u vatru i kao da sam živa gorela - opisala je jednom prilikom Džun kako se osećala kada se zaljubila u Džonija. Ta osećanja bila su joj inspiracija da napiše pjesmu 'Ring of Fire'. Pesmu je u originalu otpevala njena sestra Anita, ali postala je hit tek kada ju je Džoni prilagodio, dodao trubače i otpevao svoju verziju. Oboje su tada bili u braku i oboje su bili vernici. Za Džun, zaljubljivanje u oženjenog muškarca bio je smrtni greh. Dok je pisala reči za 'Ring of Fire' na pameti su joj bili plameni jezici pakla, gde je verovala da će goreti zbog zabranjene ljubavi. Ova pesma bila je prva u nizu njihovih zajedničkih hitova. Njihova potisnuta osećanja koja su gajili jedno prema drugome dolazili su do izražaja kada bi nastupali zajedno. Hemija između para bila neporeciva. Džun i Džoni počeli su da nastupaju zajedno početkom 60-ih. Sve su se više zbližavali i sve više udaljavali od svojih supružnika.

- Džun je ‘Ring of Fire’ napisala za mene i tačno takva je bila naša afera. Bili smo ludo zaljubljeni i sve vreme zajedno radili. A kada se turneja završila, morali smo da idemo kući svojim porodicama. To je bolelo - iskreno je jedanput ispričaoDžoni Keš. Džoni se napokon 1966. razveo od žene, a Džun je zatražila razvod od svog drugog supruga. Ali Džoni je bio ovisnik o tabletama, drogi i alkoholu. Nekoliko puta je zaprosio Džun, ali ona mu je rekla da se neće udati za njega dok se ne skine s droge. On je tada obećao da će sve učiniti da bude njegova. Punih trinaest godina nakon što su se upoznali Keš je zaprosio Karter i to na pozornici tokom zajedničkog nastupa u Ontariju krajem februara 1968. godine. Pevali su hit 'Jackson' , a usred pjesme Džoni je stao, zaustavio muziku i pitao Džun da li želi da se uda za njega. Ona ga je nagovarala da nastave da pevaju.

- Neću nastaviti da pevam dok mi ne odgovoriš - rekao je Džoni, a unezverena Džun okrenula se tada prema bendu u nadi da će oni početi da sviraju, prepričao je Džoni jednom prilikom. Kada je videla da neće početi da sviraju odgovorila je 'da'. Venčali su se 1. martu te godine, a dve godine kasnije rodio im se sin Džon Karter Keš.

- Ona je najveličanstvenija žena koju sam ikad upoznao. Niko, osim možda moje majke, nije joj ni blizu - napisao je 'čovek u crnom' u svojoj autobiografiji o ljubavi svog života. Džunina majka Džanet možda najbolje opisuje kako je izgledao njihov odnos: “Uvek su bili fokusirani jedno na drugo. Oni su bili istinski par, predani i odani jedno drugom.”

Dve godine pre nego što su se venčali, Keš je kupio kuću na jezeru u Nešvilu. Kada se u nju uselila Džun i od kuće je napravila pravo porodično gnezdo a kuću su nazvali Kamelot. Sina jedinca su uvek i dok je bio malo dete vodili sa sobom gde god da su išli. Nastupali su zajedno celi svoj život s istom hemijom na pozornici, a on ju je uvek predstavljao kao 'svoju damu'. Do kraja života zajedno su živeli i stvarali.

Džoni se nastavio celi život boriti s ovisnošću. Iako je Džun zbog toga patila, nikad ga nije napustila. Njihov brak primer je ljubavi koja ne jenjava, a način na koji su se ponašali jedno prema drugom, ističu psiholozi, kao recept za večno strastvenu vezu.

Džun je Džoniju bila podrška i dobro je poznavala njegovu mračnu stranu. Ohrabrivala ga je da se suočava s njom. Kada se njihov brak našao u krizi, umesto da odustanu jedno od drugog, obnovili su bračne zavete. 'U dobru i zlu, dok ih smrt ne rastavi' njih dvoje shvatili su ozbiljno.

- Oduvek sam uživala u tome što sam deo njegovog života. Uvek sam ga volela i on je voleo mene - rekla je Džun godinu dana pre nego što je umrla.

Džoni Keš je u rođendanskoj čestitki voljenoj supruzi za 65. rođendan 1994. godine napisao:

- Ostarili smo zajedno i naviknuli smo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli. Znamo šta onaj drugi želi i bez pitanja. Ponekad jedno drugom idemo na živce. Ponekad jedno drugo uzmemo za gotovo. Ali s vremena na vreme, baš kao danas, razmišljam o svemu i shvatim kako sam srećan što svoj život delim s najboljom ženom koju sam ikad sreo. Još uvek me fasciniraš i inspirišeš. Tvoj me uticaj čini boljim. Ti si predmet mojih želja i razlog broj jedan zbog kojeg postojim na zemlji. Jako te volim. Srećan rođendan, princezo! Džon“.

Izvrstan biografski film 'Walk the Line' (Hod po ivici) snimljen je 2005. godine. Džonija je fantastično odglumio Hoakin Finiks dok jeRiz Viterspun za ulogu Džun Karter dobila Oskara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs