Ispovest

OSTAVILA SAM MUŽA ZBOG 18. GODINA STAROG DEČKA: Svi su rekli da ću se pokajati!

Jednostavno sam sledila svoje srce...

Ljubav
Autor:
OSTAVILA SAM MUŽA ZBOG 18. GODINA STAROG DEČKA: Svi su rekli da ću se pokajati!
Foto: Shutterstock

Marko i ja smo počeli da izlazimo kada sam bila veoma mlada. Kada smo se upoznali, bila sam dvadesetogodišnja devojka sa očajničkom željom da budem voljena.

Marko je bio 30-godišnji barmen sa sklonošću da mi piše pesme i ispoveda mi svoju ljubav preko kilometarskih poruka. Očigledno, kada mladoj devojci sa krhkim egom više puta kažete da je lepa i sjajna, ona će se zaljubiti u vas, pa čak i udati za vas.

Kako sam postajala starija i samouverenija, naša veza je evoluirala stalnu svađu i počela sam da imam napade panike zbog pomisli da ću zauvek biti sa Markom.

Marko i ja smo se uselili kod mojih roditelja u septembru, i dok je lišće opadalo sa drveća, bila sam spremna za veliki preobražaj. Marko je vremenom postao kukavica, mučenik i školski primer kompleksa Petra Pana na svom vrhuncu.

Naša veza se razvila do tačke u kojoj sam izbegavala da ikada budem sama sa njim i gde me je sama pomisao da njegova koža dodiruje moju fizički bolela. Do oktobra sam većinu noći provodila na kauču, a jutra smišljajući izgovore zašto ne mogu da idem sa njim u krevet.

Dok smo se Marko i ja raspadali, moja sestra se privremeno vratila kući zbog zimskog raspusta sa fakulteta. Sa mojom sestrom je došla njena družina prijatelja, uvek spremna da upadne u kuću mojih roditelja.

Jedan od prijatelja moje sestre, je slučajno bio čovek za koga sam se na kraju udala. Poznavao sam ga od njegove 15. godine. Mnogo puta sam delila sa njim porodični sto za večerom i uvek sam primećivala da je sladak, ali nikada nisam razmišljala o tome više od usputne misli.

Kada je došao zimski raspust moje sestre, taj dečak je postao 18-godišnji mladić. Došao je kod nas, a ja sam počela da balavim kad sam ga videla. Bukvalno sam ostala bez daha.

Bio je visok, mračan i zgodan - bukvalno. Imao je taman ten, tamnu kosu i blistavo bele zube. Kada bi mi se nasmešio, u mom mozgu je dolazilo do kratkog spoja.

Pošto je Marko radio kao barmen, retko je bio kod kuće kada sam i ja bila kod kuće. Život sa roditeljima je takođe umanjio moj društveni život, tako da sam se na kraju dosta družila sa svojom sestrom i njenim prijateljima, kao i sa pomenutim mladićem. Često se završavalo tako da bi moja sestra i njeni prijatelji otišli dalje, a taj dečak je ostajao sa mnom da gleda filmove i priča dok ne zaspim.

Osećala sam se kao neki manijak! Ja sam imala 25 godina i tek sam završila pravni fakultet, a on 18 godina i uglavnom je završavao srednju školu. Ali hemija je nauka koja se ne može poreći. Naša veza je mogla da osvetli gradsku mrežu. Bio je tako energičan i napunio mi je nekom novom snagom.

Moje misli su bile usredsređene samo na njega. Moja koža je blistala svetlošću koju samo nova ljubav može da joj pruži.

To je trajalo dve nedelje, a moj ionako slab odnos sa Markom počeo je brzo da juri ka uništenju. U novogodišnjoj noći, Mark i ja smo se posvađali. To je bila takva svađa da su je svi u kući čuli, a tata je morao da interveniše.

Kada se Marko te noći vratio kući, rekla sam mu da mora da ide. Zauvek. Plakao je dok je pakovao kofere. Nestrpljivo sam ga gledao kako petlja po svojim stvarima pitajući se šta moj novi dečko radi u tom trenutku.

Dve noći kasnije, nas dvoje smo se prvi put poljubili. Bili smo praktično nerazdvojni naredne dve nedelje. Završila sam svoju veoma odraslu vezu sa 30-godišnjakom da bih nastavila ono što je trebalo da bude veoma strastven odnos sa 18-godišnjakom.

Prijatelji i porodica izrazili su zabrinutost zbog mog života i nedavnih izbora. Marko, koji je postao ljubomoran na mog dečka, kasno uveče mi je slao poruke mržnje, naizmenično prozivajući me pogrdnim imenima i tražeći od mene da potražim savet. Uopšte nisam marila. Ceo svoj život provela sam radeći stvari na pravi način i zadovoljavajući životne norme. Ništa od toga me nikada nije učinilo tako srećnom kao moj novi dečko!

Posle naše blažene dve nedelje, on je otišao da na fakultet.

"Pa pretpostavljam da si mi ti sada devojka?" promrmljao je u kolima.

„Da. Pretpostavljam da je tako“, odgovorila sam srećno dok sam mu stisnula ruku.

Moj um je bio u panici, u sebi sam vrištala: "IMAŠ 25, A ON 18!" Prvi put posle veoma dugo vremena, potpuno sam ignorisala svoj mozak i radila sam ono što mi je odgovaralo.

Neću reći da je naš odnos bio lak. Bilo je laganja i varanja i boli u srcu. Bilo je kasno noćnih telefonskih poziva koji su uključivali plakanje i vrištanje. On i ja smo proveli sledeće dve i po godine lomeći jedno drugom srca iznova i iznova. Ali nakon razbijanja, uvek smo se vraćali jedno drugom, i kako smo se sastavljali, postali smo intimno bliži.

Rasli smo zajedno.

Posle tri godine zabavljanja, konačno sam dala otkaz, preselila se u veći grad i udala za njega. Zamolio me je da uradim sve ove stvari, naravno.

On je moj najbolji prijatelj, drugar za gledanje filmova kasno uveče, osoba koja me uvek nasmeje, osoba koja i dalje izaziva leptiriće u mom stomaku, on je čuvar mojih tajni i moja najveća ljubav.

Slučajno je rođen u drugoj deceniji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs