SAVET

PAPA FRANJA OTKRIO RECEPT ZA USPEŠAN BRAK: Za srećan život udvoje samo je ovo zaista važno!

Samo ovako će vaša ljubav opstati

Ljubav i zavođenje
Autor:
PAPA FRANJA OTKRIO RECEPT ZA USPEŠAN BRAK: Za srećan život udvoje samo je ovo zaista važno!
Foto: Profimedia

Protekle dve godine u kojima vlada pandemija narušile su mnoge odnose, a naročito one među bračnim partnerima. Nastojeći da ih ohrabri i pomogne da prebrode probleme, Papa Franja je pozvao parove da potraže pomoć i da uvek pamte tri ključne reči koje su važne za instituciju braka.

Ključne reči u braku, prema mišljenju pape Franje, jesu "molim", "hvala" i "izvini". Papa Franja je u poruci bračnim parovima koja je objavljena u nedelju, na katolički praznik u znak sećanja na Isusovu porodicu, naveo tri reči za koje smatra da su ključ uspešne bračne zajednice. Naveo je da su zaključavanje i karantin primorali porodice da provode više vremena zajedno. Ali primetio je i da je takvo „nametnuto" zajedništvo povremeno testiralo strpljenje roditelja i braće i sestara, a u nekim slučajevima dovelo do poteškoća. "Postojeći problemi su se pogoršavali, stvarajući sukobe koji su u nekim slučajevima postali gotovo nepodnošljivi. Mnogi su čak doživeli i prekid veze", napisao je papa.

Papa Franja
foto: Profimedia

Kao rešenje, ponudio je bliskost tim porodicama i podsetio roditelje da razvod braka posebno teško pada deci, koja na roditelje gledaju kao na stalan izvor stabilnosti, ljubavi, poverenja i snage. "Razvod braka izaziva ogromnu patnju, jer su mnoge nade porušene, a nesporazumi mogu da dovedu do svađa i povreda koje se ne mogu lako izlečiti", rekao je.

"Deca na kraju moraju da trpe bol što svoje roditelje više ne vide zajedno", napisao je papa Franja i pozvao roditelje da nastave da traže pomoć kako bi pokušali da prevaziđu sukobe, uključujući i molitvu. "Zapamtite i da oprost leči svaku ranu. Posle svake svađe, ne dozvolite da se dan završi bez mira", poručio je papa Franja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs