ŠTA BISTE VI URADILI?

UHVATILA SUPRUGA U KREVETU SA DRUGIM MUŠKARCEM, PA URADILA OVO: Malo koja žena bi tako postupila!

Nisam imala pojma šta je to brak mešovite orijentacije ... sve dok se odjednom nisam našla u jednom takvom...

Ljubav
Autor:
UHVATILA SUPRUGA U KREVETU SA DRUGIM MUŠKARCEM, PA URADILA OVO: Malo koja žena bi tako postupila!
Foto: Shutterstock

Stajala sam na ivici bazena prstima hvatajući hladan kamen. Moj suprug Stuart mi smeškao i strpljivo čekao. Bili smo u braku 27 godina i nikad kao te večeri nisam osetila toliku bliskost sa njim.

Osetila sam poverenja - ovaj vikend je bio svojevrsna proslava poslednjih 18 meseci posla koji smo uložili u našu vezu, dok smo pokušavali da izgradimo intimnost nakon što je naš brak u izgoreo do temelja.

Neposredno pred praznike 2017. godine primtila sam da se nešto čudno dešava sa mojim suprugom. Više nije bio onaj čovek koga sam poznavala. Bila sam ubeđena da je zpao u krizu srednjih godina, a nešto mi je govorilo da mu više nisam jedina u njegovom životu. Sumnjala sam na sve žene u našem okruženju, tražila sam neki dokaz na svako koraku. Angažovala sa detektiva, proveravala njegov telefon, pratila ga. Očekivala sam sve, osim istine koja me je pogoodila do koske.

Da, moj suprug je imao aferu, ali ne, nije me varao sa drugom ženom nego sa muškarcem. Istina me je pogodila i zabolela kao šamar. Neću lagati, trebalo mi je vremena da shvatim u kakvoj situaciji sam se našla i kako da se nosim sa tim i kako da reagujem.

Iako smo odgajali svoju decu sa razumevanjem da je ljubav ljubav, nisam ni zamišljala da ću se naći u situaciji da sama moram da se suočim sa tim.

Nedelje nakon otkrića bile su mučne, zbunjujuće i tužne-ali i lepe.

Stjuart je pretpostavio da ću ga, kad otkrijem njegovu aferu, napustiti i da će izgubiti svoju decu, prijatelje, zajednicu - sve. Ali gledala sam tog čoveka koga sam volela više od pola života i videla sam da je ispunjen stidom, zbunjenošću i bolom. I tada sam odlučila da nastavimo dalje, da pokušamo da spasemo naš brak.

Budući da je sve ovo bilo novo za nas odlučili smo da posetimo terapeuta i pokušamo da razumemo da li je homoseksualac ​​ili neke druge orijentacije i da saznamo šta to znači za njega - i za nas.

Između napada plača pod tušem, neprospavanih noći i čitanja svake knjige za samopomoć koja se prodaje na Amazonu, odlučio sam da ako je Stuart gej, ja mogu da mu budem najbolji prijatelj, bivša supruga i da možemo imati ovu veliku gej porodicu.

U februaru 2018. Stuart je skinuo svoj venčani prsten i dao mi ga na čuvanje. Zatim se preselio u veći, obližnji grad da istraži.

Znala sam da rizikujem svoj brak, ali u stvari, brak koji sam imala je već bio završen. Morala sam da shvatim da je ceo ovaj poduhvat morao da bude pronalaženje sreće, a ne samo spašavanje braka.

Oduvek sam imala problema sa samopouzdanjem, a njegovo neverstvo se nije ticalo samo njegove seksualnosti - uneo je nemir i u moj život.

Tada sam počela da praktikujem meditaciju, čitanje knjiga i jogu. Često pripisujem jogi spasavanje života. Bez obzira na to koliko sam loš dan imala, kad dodjem na trening sve moje brige nestaju.

Malo po malo, počela sam da razbijam svoj oklop i istražujem poreklo svojih problema. Počela sam da volim sebe, i počela sam da radim na sebi. Ali dozvolite mi da vam kažem: ovo nije posao za osobe sa slabim srcem. Ovo je bila najteža stvar koju sam ikada uradila. Ali vredelo je.

Do sredine godine, Stjuart je utvrdio da je biseksualac ​​i da želi da ostane u braku sa mnom, ali je želeo otvoren brak kako bi mogao da ima i dečka. Da bi ovo uspelo, stvorili smo etički brak sa monogamijom, sa puno pravila, uključujući kada i koliko često se mogu videti, vremena slanja poruka i slično.

Od tog momenta, kada više nije bilo tajni među nama, sve je postalo lepše. Iak zvuči čudno, afera mi je pomogla da sačuvam brak.

Ne znam kuda sve ovo vodii, ali znam da sam puno toga naučila iz ovog iskustva.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs