Od nege do Kuhinje

Iskorišćene kesice od čaja su pravo blago: Evo kako sve možete da ih koristite u domaćinstvu!

Osim što vam je podarila zdrav napitak, ta kesica može još mnogo toga učiniti za vas

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Profimedia

Jedna kesica čaja jednaka je jednoj šoljici čaja, a nakon što je iskoristimo, uglavnom je bacimo u kantu za smeće. Međutim, nakon što napravite čaj, kesicu možete dodatno iskoristiti kako biste, na primer, njome poboljšali aromu vaše hrane.

Osim što vam je podarila zdrav napitak, ta kesica može još mnogo toga učiniti za vas.

Ujedi

Dokazano je da čaj ima blagotvorno dejstvo na sve vrste ujeda insekata. Trik koji će vas zauvek rešiti svraba i crvenila je prilično jednostavan: Već iskorišćenu kesicu čaja stavite u frižider i pustite da se ohladi. Nakon toga je izvadite i kesicu stavite preko ujeda.

Bašta

Ponovo prokuvajte tu kesicu i ulijte u kantu, pa zalijte svoje cveće. Tako ćete ga šititi od gljivičnih infekcija.

Kuća

Ubacite iskorišćene kesice čaja u ormare, na police, u ostavu... na svakom mestu za koje mislite da mu treba osvežavanje ili da bi mogli da se pojave insekti. Kesicu možete ubaciti i u pesak za vašu mačku. Stavite jednu kesicu u vaš fiižider da izbegnete neprijatne mirise hrane. Mogućnosti su beskrajne.

Pomaže u mršavljenju, čuva jetru, smanjuje pritisak: 7 razloga zašto treba da pijete čaj od šipka!

foto: Shutterstock

Posuđe

Potpite vaše posuđe u toplu vodu sa kesicom čaja. Ona će pomoći u odvajanju masnoće od tanjira i posuda, ali će i odvojiti hranu koja je zapela na posuđu.

Stopala

Dodajte kesice u toplu vodu i potopite svoja stopala. Kesice čaja će ukolniti neprijatne mirise, omekšati pete i žuljeve, ali i nahraniti vašu kožu.

Kupanje

Listići čaja sadrže antioksidanse, tako da kupanje u vodi u koju ste ubacili kesicu čaja odlično pomaže vašoj koži. A za aromatično iskustvo, možete koristiti čaj od peperminta ili jasmina.

Koža

Ohlađene kesice čaja odlične su za iritacije na vašoj koži. Prethodno ih ohladite u frižideru i posle stavite na iritirano mesto (žuljeve, bradavice, čmičak). Ono će ga ohladiti i smanjiti upalu, ublažiti iritaciju i natečenost.

Zadah

Prokuvajte ga ponovo i novu turu "čaja" iskoristite kao vodicu za usta. Za ovo su najbolji čaj od nane ili zeleni čaj.

Kosa

Iskorišćenu kesicu čaja ponovo prokuvajte i dobijenu vodu polijte na kosu, nakon što ste je oprali, kako bi negovali vlasi i teme.

Čaj koji treba piti na jesen što više: Smrt za viruse, prehlade i toksine, normalizuje varenje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs