Pogledajte

Skida fleke, izbeljuje veš, poboljšava ukus kafe: Evo kako sve možete da koristite so u domaćinstvu!

Ukoliko vam se ne dopada ukus kafe, stručnjaci preporučuju da u šolju dodate prstohvat soli

Zanimljivosti
Autor:
Skida fleke, izbeljuje veš, poboljšava ukus kafe: Evo kako sve možete da koristite so u domaćinstvu!
Foto: Shutterstock

Od kako je počela da se proizvodi, pre skoro 5.000 godina, so je postala veoma bitan deo našeg svakodnevnog života. Osim u ishrani, ljudi su pronašli još dosta različitih načina za upotrebu soli, a samo jedan od njih je čišćenje.

Čišćenje masnoće sa tiganja i tepsija

Jednu čašu soli prospite na tiganj, a zatim istrljajte običnom kuhinjskom krpom. Zatim je operite deterdžentom onako kako bi je i inače oprali.

Očistite fleke sa drvene daske za sečenje

Pospite malo soli na dasku i utrljajte limunom. Pustite da drvo upije tečnost, a zatim isperite dasku.

Iz vaze uklonite boju nastalu od vode

Pomešajte so i toplu vodu i taj miks sipajte u vazu, koju ćete potom protresti. Nakon toga prospite tečnost i operite je sapunom i vodom.

Duplo brži kućni poslovi: Trikovi za ekspresno čišćenje doma koje ćete stalno koristiti!

foto: Shutterstock

Sprečite truljenje sira

Ovo ćete postići tako što ćete krpu natopiti solju i vodom, a zatim njome obmotati sir.

Operite noge u slanoj vodi

U lavor vruće vode stavite jednu do dve čaše soli i držite noge u njoj dok se voda ne ohladi.

Isperite fleke sa šolja za čaj i kafu

Jednu kašiku soli pomešajte sa jednom kašikom sirćeta i mešavinu sipajte u šolju koju želite da očistite. Sačekajte nekoliko sati i operite sudove onako kako bi ih inače oprali.

Poboljšajte ukus kafe

Ukoliko vam se ne dopada ukus kafe, stručnjaci preporučuju da u šolju dodate prstohvat soli.

Izbelite jastuke

Jastučnice i jastuci s vremenom izgube belu boju i poprime žućkastu nijansu, ali se na jednostavan način mogu vratiti u prvobitno stanje. Pomešajte kiselu vodu s jednom kašikom soli i dodajte tome ključalu vodu. Zatim ubacite jastučnice/jastuke i držite ih u vodi sat vremena, pokušajte da održavate temperaturu vode.

4 cake koje svaka domaćica mora da zna: Da se kada beli kao nikad do sada i drugi trikovi kojima ćete biti zahvalne!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs