Olakšanje

4 cake koje svaka domaćica mora da zna: Da se kada beli kao nikad do sada i drugi trikovi kojima ćete biti zahvalne!

Ovo su trikovi koji će vam olakšati život!

Zanimljivosti
19:23h Autor:
4 cake koje svaka domaćica mora da zna: Da se kada beli kao nikad do sada i drugi trikovi kojima ćete biti zahvalne!
Foto: Profimedia

Koliko puta ste se nervirali što vam kada nije potpuno bela, što ne možete da skinete fleku sa tepiha, što se oseća neprijatan miris iz vašeg blendera i slično? Ne brinite, to više neće biti vaš problem!

Predstavljamo vam jednostavne trikove koje svaka domaćica mora da zna:

Slani grejp može da očisti kamenac

Neobična kombinacija soli i grejpfruta može da vam pomogne da očistite toalet, piše brightside.me. Isecite grejp na pola, dodajte mu so i istrljajte kadu ili lavabo. Pazite da vam zrna soli budu mala kako ne biste oštetili keramiku.

So može da vam sačuva i boju odeće

Kako biste odeći vratili stari sjaj dodajte malo soli u veš mašinu ili operite odeću na ruke u mešavini vode i soli. Boje će opet biti svetle kao pre.

foto: Shutterstock

Kocke leda mogu da uklone tragove u tepihu

Pomerili ste neki komad nameštaja i sada vam j eu tepihu ostao onaj ružan trag? Uzmite led, stavite kockicu na mesto gde se trag poznaje i ostavite preko noći. Tepih će upiti vodu i vratiće mu se tekstura. Ako sipate vodu direktno na tepih – to neće upaliti.

Očistite blender do savršenstva

Jednostavno je – sipajte malo vode u posudu i dodajte kap deterdženta za sudove, a onda uključite blender da malo radi. Nakon toga samo isperite posudu običnom vodom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs