Vredi da pokušate

7 malih stvari uz koje ćete sigurno postići sreću u 2014. godini

Evo nekoliko sitnica koje možete da uradite odmah i da provereno postignete dobro raspoloženje u novoj godini
Zanimljivosti
02:04h Autor:
7 malih stvari uz koje ćete sigurno postići sreću u 2014. godini
Foto: Shutterstock

Bez obzira što su mnogi svesni da ni 2014. godina neće proći bez izazova, veći deo nas je još uvek optimističan. Pozdravljamo sve vaše novogodišnje odluke, u nadi da ćete ih se pridržavati.

Ali podsećamo kako je od započinjanja dijete ili polaska u teretanu, mnogo važnija odluka da budete srećni. Stručnjaci tvrde da je sreća izbor koji možemo napraviti, a ne nešto što je u potpunosti pod uticajem spoljnih okolnosti.

Malim svakodnevnim stvarima itekako možete podignuti nivo pozitivnosti u svom životu. Evo nekoliko sitnica koje mogu da vam pomognu da sigurno postignete sreću u novoj godini:

Izlazak - Bilo kakav izlazak na svež vazduh, dokazano umanjuje stres te podiže nivo hormona sreće.

Mala deca - Jednako kao i izlazak, mala deca momentalno popravljaju raspoloženje.

Kućni ljubimac - Vreme provedeno u igri s kućnim ljubimcem takođe podstiče osećaj sreće i dobrog raspoloženja.

Isključite Fejs, sms, mejl, Tviter - Svaki dan bombardovani smo hiljadama informacij, zbog čega se zapravo osećamo loše i usamljeno, što je takođe naučno dokazano. Kad god to možete, udaljite se od interneta i provedite kvalitetno vreme u onom stvarnom svetu.

Recite "hvala" - Zahvalnost pomaže da se usresredite na pozitivne aspekte života, a osim što ćete usrećiti onog do koga vam je stalo, i vi ćete se osećati srećnije.

Knjige - imaju više prednosti za tvoje zdravlje, a jedna od njih je i to da uz njih zaboravljamo stresnu svakodnevicu i mislima lutamo u neki pozitivniji svet, zbog čega se osećamo bolje.

Ples ili pevanje - Osećaj kada pustite najdražu pesmu? Neprocenjivo, zar ne? A ne košta apsolutno ništa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs