Obratite pažnju

Odeća koju nikad ne smete da perete sa omekšivačem: Uništiće je u rekordnom roku!

Tkanine koje ne podnose ovu mirisnu tečnost

Zanimljivosti 21.06.2018. - 10:04h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Kada odeći želimo da damo malo finog mirisa i puno mekoće, onda koristimo omekšivače. Oni će zaista i omekšati tkaninu, redukovati statički elektricitet i dodati miris našem vešu.

 

Međutim, neke tkanine ne bi smele da se tretiraju ovom mirišljavom tečnošću!

 

1. Tkanine od mikrovlakana

Zahvaljujući čvrstim isprepletenim nitima, tkanine od mikrovlakana izrazito su izdržljive i imaju sjajna upijajuća svojstva. Ako ih tretirate omekšivačem polako ćete uništiti njihovu efektnost i skratiti rok trajanja vlaknima.


2. Sportska odeća

Većina sportske odeće tehnološki je prilagođena jakom znojenju, odnosno upija znoj s kože i hladi vas tokom fizičke aktivnosti. Omekšivač na njima ostavlja sloj koji ih sprečava da apsorbuju telesne tečnosti.

 

Ovako se jedino pravilno pere veš: Rešite se bakterija i grinja!

foto: Shutterstock

3. Odeća od nezapaljivih tkanina

Mnoga radna odela s razlogom su napravljena od posebnih tkanina otpornih na požar - štite od vatre na mestima gde ste izloženi potencijalnom požaru. Ne tretirajte ih omekšivačem jer on negativno deluje na njihovo svojstvo otpornosti na vatru i naposletku ih čini zapaljivim!

 

4. Peškiri

Svi volimo mekane i mirišljave peškire, ali omekšivač ih sprečava u njihovoj glavnoj funkciji - apsorpciji. Baš kao i kod sportske odeće, omekšivač na peškirima ostavlja tanak sloj "voska" zbog kojeg više ne upijaju vodu kako bi trebalo. Uostalom, bez problema ih možete učiniti mekanim i bez upotrebe omekšivača - OVDE pogledajte kako!

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs