Iskorišćavaju vas

Ovde svakodnevno gubite novac: Sigurno i ne primećujete velike greške u kupovini!

Ovih šest proizvoda ne smete nikada kupiti u hipermarketima.

Zanimljivosti
Autor:
Ovde svakodnevno gubite novac: Sigurno i ne primećujete velike greške u kupovini!
Foto: Shutterstock

Mnogi megamarketi omogućavaju kupcima da na jednom mestu nađu sve što im je potrebno. Međutim, to je mač sa dve oštrice za kupce, jer tako nemaju uvid u cene na ostalim prodajnim mestima.

Prema nekim ekspertima, hipermarketi upravo to iskorišćavaju tako što cene koje nude, nisu uvek i najpovoljnije u odnosu na prodavnice koje su specijalizovane za baš tu vrstu robe.

Ovo su njihove preporuke, kojih šest proizvoda ne smete nikada kupiti u hipermarketima – na opšte iznenađenje, zaključak je da ćete u nekim slučajevima ćete platiti čak 100 posto veću cenu!

Začini

Upravo u slučaju začina se ovo pravilo pokazalo tačnim jer najčešće za manju cenu možete kupiti veću gramažu u objektima zdrave hrane.

Kako da prepoznate kvalitetnu odeću: Trikovi koje bi svako trebalo da zna!

foto: Shutterstock

Baterije

Baterije su prve na listi kao nešto što kupujete iz čistog "impulsa". Najpovoljnije ih je kupovati u većem pakovanju, nikako na komad.

Bebi i kozmetički proizvodi

Dečji šamponi, kreme, pelene, kao i proizvodi za negu lepote, retko se nalaze na akcijama i sniženjima u prodavnicama. Bilo bi pametnije da ih potražite u parfimerijama, apotekama i radnjama za decu.

Povrće

Pripremljeno povrće, odnosno već izmiksane salate ili naseckani šampinjoni, nikako nisu dobra ideja. Zamislite ša biste sve na pijaci mogli da kupite za te pare… čak trideset puta jeftinije!

Dala otkaz, sad zarađuje 8.000 evra od kuće: Morate da skupite petlju, ovo niste učili u školi!

foto: Shutterstock

Već upakovano meso

Oprano, izmleveno, odvojeno. Ne budite lenji, jer u mesari bi vam za te pare dali barem duplo veću količinu.

Kesice kokica i čipsa

Mala kesica je značajno skuplja u odnosu na veća, porodična pakovanja. Kupite veće pakovanje i kući ga rasporedite u manje činije i tako dozirajte količinu prilikom konzumiranja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs