Jednostavno

Skinite boju sa ruku: 3 načina da očistite kožu posle farbanja uskršnjih jaja!

Uskršnja jaja su vam ispala odlična ali ruke su potpuno išarane! Evo kako da ih očistite!

Zanimljivosti
Autor:
Skinite boju sa ruku: 3 načina da očistite kožu posle farbanja uskršnjih jaja!
Foto: Profimedia

Domaćice na današnji dan farbaju uskršnja jaja i od svoje kuće prave divnu radionicu radosti. Međutim, njihove ruke obično budu umazanije nego kod slikara, a evo kako da ih očistite od raznih boja.

Naravno, preporučljivo je da nosite rukavice dok farbate jaja, ali ako to niste uradili pa ste ofarbali i svoju kožu, ne brinite jer postoji način na koji možete skinuti boju.

Jedan od načina da očistite ruke od boje za jaja je da ih operete sirćetom.

Dakle, sipajte malo sirćeta na kožu i blago trljajte četkicom. Takođe, možete da sipate sirće na krpicu ili sunđer i da lagano trljate jer ćete tako tretirati samo obojena mesta na koži, a ne cele šake.

Prvo jaje obavezno ofarbajte u crveno! Šta je čuvarkuća i šta radimo sa onom od prošle godine

foto: Shutterstock

Druga opcija je limun - prececite ga na pola, iscedite, a na koru sa unutrašnje strane sipajte mao soli i istrljajte kožu na mestima gde je obojena.

Ruke obojene farbom za jaja možete da očistite i pomoću sode bikarbone. Pokvasite ruke toplom vodom, sipajte sodu bikarbonu na obojena mesta i blago trljajte četkicom dok se farba ne skine.

Za koji god od ovih načina da se odlučite, predlažemo da ruke posle toga namažete nekom kremom jer će koža biti malo iritirana, kako od trljanja, tako i od sirćeta, limuna ili sode bikarbone.

Zašto farbamo jaja za Vaskrs? Evo kako se to pravilno radi i šta tačno znači!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs