obavezno pročitajte

Martovski retrogradni Merkur donosi haos: Šta treba da izbegavate do 15. aprila!

Jedna od najomrženijih pojava na astrološkom nebu opet je tu da testira naše strpljenje. Najbolji način da ovo uspešno prevaziđemo prema savetima astrologa, jeste taj da se priremimo na ono što nas čeka.

Zanimljivosti
Autor:
Martovski retrogradni Merkur donosi haos: Šta treba da izbegavate do 15. aprila!
Foto: Shutterstock

U periodu od 22. marta do 15. aprila Merkur se kreće retrogradnim hodom i njegova energija koju nam u ovom periodu odašilje i nije baš naročito pozitivna, naročito u sklopu sa ostatkom aktuelne planeterane postavke, piše Elle.

S obzirom da je u pitanju planeta komunikacije, na ovom polju će doći do najvećih nesporazuma, ali komunikacija može podrazumevati i čitav niz drugih stvari, nije nužno usmerena na onu među ljudima i njihovim odnosima. Merkur "pogađa" sve komunikacije, kako one ljudske, tako i one IT prefiksa, zatim putovanja koja mogu da se odlože, pauziraju, zakomplikuju.

Mnogo toga sasvim (merkurovski) slučajno može da se zakomplikuje.

Imajte to na umu i sve duplo proverite, pre no što pošaljete bilo kakav mejl ili recimo rezervišete karte za put, a o porukama koje šaljete, da ne govorimo. Ipak, koliko god retrogradni Merkur podrazumevao jedan dijapazon stavki, na različite znakove deluje potpuno različito. Pa naravno, bilo bi nam mnogo lakše da svi imamo istu muku. Ovako, nekoga će Merkur malo više prodrmati, pa se molimo da to ne budemo MI.

Pročitajte u nastavku šta za svaki znak znači retrogradno kretanje Merkura:

Ovan

Otprilike u isto vreme kada je Sunce ušlo u znak Ovna, tad je počelo retro kretanje Merkura koje će praktično trajati tokom čitave vladavine vašeg znaka. Upravo zbog toga, trebalo bi da očekujete određena odlaganja na projektima na kojima radite.

Ovo je ipak dobro vreme da sagledate sve ono što ste uradili do sada, ne biste li se osigurali da budete spremni za nastavak akcije, u trenutku kada je retrogradna faza završena. Inače, kada je u Ovnu, retrogradni Merkur prouzrokuje znatno više implusivnosti i agresivnih reakcija u trenucima kada bismo trebali jednostavno da iskuliramo. Radite na kontroli implusivnih reakcija tokom ovog perioda i sve će biti u redu.

Bik

Merkur je planeta koja vlada komunikacijom, te nije čudno ukoliko bude uticala upravo na taj segment vašeg života. Možda ćete se naći zatečeni u stanju izmaglice i iscrpljenosti tokom ovog perioda, ali to je potpuno normalno. Ovo je zapravo vreme kada je neophodno da budete blagi prema sebi, radite na sopstvenoj sreći i jednostavno se trudite da ostanete smireni. Bikovi u ovom periodu sebi mogu postaviti izazove koji će ih dovesti u situaciju da pređu postavljne granice, ali samo iz razloga što će dopuštati sebi da neko drugi odredi njihovu vrednost.

Blizanci

Dakle, dragi Blizanci zaista bi trebalo da pripazite na "leđa" tokom ovog perioda retorgradnog Merkura. Obratite pažnju na to sa kim delite tajne, što uključuje kako prijatelje, tako i porodicu. Ukoliko kažete pogrešnu stvar pogrešnoj osobi, možete se naći u vrlo nezgodnoj situaciji. Generalno bi u ovom periodu trebalo da budete znatno pažljiviji nego inače, ne samo kada su u pitanju tajne.

Rak

Zbog komunikacijskih problema tokom faze retrogradnog Merkura, možete se naći u sitaciji da preispitujete neke odluke koje ste doneli u prošlosti. Takođe, preispitivanje može zahvatiti i vaše polje karijere i neke korake koje ste nameravali da ostvarite u budućnosti. Stvari trenutno izgledaju prilično nesigurno, te je bolje da tokom ovog perioda razmislite i istražite polja svojih interesovanja, no što ćete se odlučiti na nagle promene ili posvećivanje nečemu.

Bez velikih odluka tokom ovog perioda, to je najbolja odluka koju možete da doneste sada.

Lav

Retrogradi Merkur će učiniti da se osećate pomalo ludo i verovatno ćete shvatiti da je vam je raspored poprilično zgusnut tokom ovog perioda, te da ne znate uopšte kako čete sve da postignete. Iskoristite ovo vreme da se reorganizujete i pobrinite se da dva puta proverite apsolutno sve, ništa ne prepuštajte slučaju. Napravite kopiju svega što radite, tasteri crt + S vaši su najbolji prijatelji tokom ovom perioda. Dajte sebi dodatno vreme, bez obzira na to šta radite.

Što ste predusretljiviji i iskreniji, bez pokušaja da impresionirate druge, to će ovaj period biti zahvalniji prema vama.

Devica

Tokom retrogradnog hoda Merkura dosta toga će biti prilično otežano, drage Device. Moguće je da ćete se suočiti sa otežanom realizacijom planova ili da će nešto na čemu radite krenuti u neželjenom pravcu.

Takođe, tokom ovog perioda očekujte naglašenu ljubomoru, sumnju i generalno probleme vezane za nedostatak poverenja. Trudite se da funkcionišete usporenijim tempom, dan po dan, ne donosite nagle odluke i fokusirajte se na to da budete iskreni prema sebi. Merkur vlada Devicama, te ćete biti značajno osetljiviji nego inače. Imajte to na umu.

Pročitajte na sledećoj stranici prognozu za preostale znake:

Vaga

Retrogradni hod Merkura Vagama se odražava na kuću koja simboliše veze. Kako se ovo zapravo ogleda na vaš ljubavni život? Prvenstveno ne bi ništa trebalo da brzate. Ne donosite zaključke na prečac i dajte sebi vremena pre no što doneste bilo kakvu odluku, pogotovo ukoliko je u pitanju nešto u što niste sigurni. Ovo nije idealno vreme za započinjanje veza, ali ni za njihovo okončavanje.

Dakle, sve velike odluke ostavite po strani.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs