Sami krojimo svoju sudbinu

6 stvari koje treba da radite kako biste bili srećni: Život je jedan, iskoristite ga!

Donosio vam listu stvari, zbog kojih sigurno niste srećni, i kojih se što pre morate rešiti

Zanimljivosti 13.03.2018. - 14:03h Autor: Lepota&Zdravlje
Foto: Shutterstock

Proleće je vreme kada donosimo odluke za rad na poboljšanju kvaliteta svog života, kao i konstantnog rada na sebi. Zato je krajnje vreme da kažemo zbogom stvarima koje nas ne usrećuju.

 

Ako osećate pritisak i želite da vam bude bolje, da se pokrenete i postanete produktivniji, setite se da je sve u vašoj glavi i preduzmite nešto za sebe!

Da biste efikasno rešili svoje probleme, prvo morate pronaći uzrok vašeg neraspoloženja, zatim uložite malo truda i raditi na tome da se okrenete ka stvarima koje vas čine srećnim. Trud će vam se isplatiti, jer je vaša sreća neprocenjiva!

 

Donosio vam listu stvari, zbog kojih sigurno niste srećni, i kojih se što pre morate rešiti:

 

1. U lošoj ste vezi jer se bojite samoće

 

Nema potrebe da se brinete da ćete biti usamljeni, oko vas je mnogo kvalitetnih ljudi. Odaberite da budete kvalitetno sami, zabavljajte se, udahnite život punim plućima! Loš odnos je nekvalitetan i nefer i prema partneru i prema vama. Uradite nešto za sebe, krenite dalje i usrećite sebe!

 

2. Dopuštate da vas na poslu izrabljuju, jer mislite da su svi bolji od vas

 

Morate postati svesni sebe! Onog trenutka kada se dokažete sebi, nećete imati potrebe da se dokazujete drugima. Ukoliko se osećate omalovaženo na poslu pokažite ko ste, ili jednostavno idite odatle, mesto na kome vas ne cene i nije mesto za vas.

 

 

Japanski ikigai: Jedino ovako možete doživeti stotu srećni i bez bolesti!

foto: Shutterstock

3. Ne znate da kažete ne

 

Konstantno stavljate potrebe drugih ljudi ispred svojih potreba! Potrebno je da uložite vreme u sebe, a kada vi budete ispunjeni bićete sposobni da se posvetite drugima! Ne možete se uvek svima dopasti, ali je neophodno da se dopadate sebi!

 

4. Pristojni ste prema svima, čak i kada oni nisu pristojni prema vama

 

Morate naučiti da ljude tretirate onako kako se oni prema vama ophode! To je veoma bitno za vaše mentalno zdravlje.

 

5. Nemate vremena za sebe

 

Morate naći barem sat vremena za sebe, dnevno. Dugujete to sebi! Vaše vreme, ma koliko kratko trajalo, dragoceno je, jer ga možete ispuniti svim aktivnostima koje volite. Na taj način bićete srećniji i ozareniji.

 

6. Upoređujete se sa devojkama sa društvenih mreža

 

Ne možete svoj život porediti sa životima ljudi. Nemamo svi iste mogućnosti, a ni interesovanja. Instagram je katalog nečijih uspomena i umesto što razmišljate o tome kako drugi žive, napravite svoje uspomene i pretvorite svoj život u mini album uspomena.

 

Budite nasmejani, radite šta želite, volite ljude, a pre svega sebe! Život je jedan i dugujete mu najbolju verziju sebe!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...