Odmorite se

Potrebno vam je da se opustite: Evo kako da pronađete više vremena za sebe!

Kada primetite da imate sve manje vremena za sebe, pauzirajte sve ostale obaveze i opustite se

Zanimljivosti
10:06h Autor:
Foto: Profimedia

Ljudi su društvena bića i niko od nas ne voli osećaj usamljenosti. Međutim, ponekad je samoća upravo ono što nam je potrebno kako bi se opustili i lepo odmorili. Kada primetite da imate sve manje vremena za sebe, pauzirajte sve ostale obaveze i opustite se.

 

Recite ne

 

Ne možete biti baš svuda i baš svima ugoditi. Nemogućnost odbijanja poziva ili molbi za pomoć je jedan od razloga zašto možete biti pod stresom. Lepo je pomagati drugima, ali to ne možete baš uvek raditi jer jednostavno nemate snage i vremena. Počnite da razmišljate više o sebi i odredite prioritete.

 

Planiranje vremena

 

Spontanost je dobra, ali u današnjem svetu postaje gotovo nemoguća, posebno tokom radne nedelje koja nam je ispunjena brojnim obavezama. Zato nema apsolutno ništa loše u planiranju vremena unapred. Na ovaj način ćete pronaći više vremena za sebe, a manje za neke stvari za koje ćete shvatiti da spadaju u kategoriju nebitnih.

 

Japanska kupka: Dubinsko opuštanje je zagarantovano!

foto: Profimedia

Lični kutak

 

Svako od nas treba da ima ono jedno mesto koje može nazvati samo svojim. To može biti cela soba ili samo jedan mali kutak u stanu. Bez obzira na veličinu, on treba da bude sređen baš po vašem ukusu tako da se možete u potpunosti opustiti. Objasnite ukućanima koja je svrha tog kutka i napomenite da vam ne smetaju kada se povučete u njega.

 

Vežbajte

 

Fizička aktivnost je odlična za naše zdravlje, lep izgled, ali i opuštanje. Vežbanje zaista opušta i smanjuje količinu stresa. Ako vas je preplavila negativna energija, krenite na aerobik ili neku borilačku veštinu. A ukoliko želite da se opustite, izaberite jogu ili pilates.

 

Isključite se

 

Odredite vreme tokom dana koje ćete provesti dalje od posla, računara i telefona. Neka to za početak bude i samo 15 minuta, a vremenom će vam se ova sloboda osladiti, pa ćete produžiti vreme koliko god vama odgovara.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...