Potraga za srećom

Oslobodite se stresa i naučite da rešite svaki problem: Ovo su 2 koraka za srećniji život!

Ključ za srećan život je u tome da ne dozvolimo da nas zamaraju sitnice koje na naš život nemaju veliki uticaj i da naučimo da ih pustimo što dalje od nas

Zanimljivosti
Autor:
Oslobodite se stresa i naučite da rešite svaki problem: Ovo su 2 koraka za srećniji život!
Foto: Shutterstock

Postoji jednostavan, a efikasan način da se fokusirate na svetliju stranu života.

Bez obzira na to koliko smo srećni, neke stvari koje priželjkujemo jednostavno nam se ne dešavaju, a ljude koje volimo povređuju stvari, koje mi smatramo beznačajnim. Pa ipak, najgora stvar koju možete izgovoriti kada je neko tužan je: Nije velika stvar, prevazići ćeš to. Bez obzira šta o tome mislite, nikada ne bi trebalo da kažete da su nečija osećanja pogrešna. Jer svako od nas, svesno ili ne, povremeno padne na malim stvarima.

Ključ za srećan život je u tome da ne dozvolimo da nas zamaraju sitnice koje na naš život nemaju veliki uticaj i da naučimo da ih pustimo što dalje od nas.

Ali kako da postanete osoba koja ne dozvoljava da joj sitnice pokvare dan? Postoje dva koraka koja treba preduzeti ukoliko želite da vaša sreća ne bude sputana malim, beznačajnim stvarima.

foto: Shutterstock

1. Pomerite fokus sa stvari koje vas opterećuju

Pronađite nešto što će vam skrenuti pažnju. Ukoliko vas opterećuju sitnice, zamenite ih nekim drugim koje će vas razonoditi. Pogledajte epizodu omiljene serije, ili obojte svoju stranicu antistres bojanke. Muzika takođe može biti od pomoći. Ona nas oslobađa loših vibracija i čini nas raspoloženima za kontakt sa ljudima iz okoline.

2. Prekinite začarani krug

Ukoliko svoje moždane vijuge uposlite sitnicom, koju smatrate problemom, ljudski mozak je programiran da je preispituje do najsitnijih detalja. Vi morate da prekinete taj začarani krug razmišljanja, ako želite da se oslobodite stresa. Rešenje ovog problema je vrlo jednostavno i inspirativno. Sedite sa svojim partnerom i zagledajte se duboko u njegove oči. Ukoliko posmatrate partnera dovoljno dugo skrenućete pažnju sa problema koji vas opterećuje, i odmoriti mozak bar na kratko.

Važno je da zapamtite da ne smete umanjivati značaj stvari koje su važne drugima. Možete pokušati da im na bezbolniji način pokažete da stvari nisu toliko dramatične, ali ne smete ih pocenjivati. Vi i sami znate koliko ste se puta iznervirali zbog sitnica, zato morate razumeti druge i možda ih naučiti kako da se i oni u samo dva koraka otarase stresa.

I vama i vašim prijateljima mora postati jasno da problem treba rešavati hladne glave. Ponekad se treba vratiti unazad i sagledati celu situaciju koja vam je zadala stres, da biste uočili da su vas iz koloseka izbacile sitnice. Važno je samo da dišete duboko i nastavite svoju potragu za srećom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs