Pošteno se naspavajte

Škorpiji 10, Vodoliji neograničeno: Koliko sati sna je potrebno svakom horoskopskom znaku!

Perfekcionistički znak pripremio je savršen plan kako bi ostao zdrav i britak

Zanimljivosti
12:56h Autor:
Škorpiji 10, Vodoliji neograničeno: Koliko sati sna je potrebno svakom horoskopskom znaku!
Foto: Shutterstock

Spavanje, jedan od omiljenih načina ''rekreacije'' veoma je bitno za naše psihičko i fizičko zdravlje, a nedostatak sna može uzrokovati ozbiljne posledice za naše telo. I naravno da je količina sna koja nam je potrebna različita od osobe do osobe, ali evo koliko je potrebno kom horoskopskom znaku da se pošteno naspava i odmori.

Ovan

Sedam sati bi trebalo biti dovoljno. Super zauzeti Ovnovi ne vole usporavati svoje aktivnosti i gubiti vreme, pa čak ni na spavanje. Sedam sati im je optimalno vreme spavanja, dovoljno da napune baterije za novi dan pun aktivnosti i pokreta.

Bik

Dobrih osam i po sati. Stabilnost, luksuz i smirenost dominiraju Bikovim svetom, a najsrećniji su kada se nalaze kod kuće. Kvalitetan krevet i još bolji jastuk su Bikov prioritet jer ipak treba nakupiti energije za vrtlarenje, kuvanje i šetnje prirodom.

Blizanci

Ili šest ili devet sati, nema između. Blizancima doslednost nikada nije bila odlika, a skakanje s jedne knjige na drugu, gledanje serija i zujanje po internetu ne ostavljaju previše vremena za spavanje. Ipak, kada osete da im nedostaje dobrog i kvalitetnog spavanja, isključuju se od svega i spavaju devet sati u komadu.

foto: Profimedia

Rak

Devet i po sati dubokog sna. Rakovima je krevet omiljeno mesto na svetu, vole biti sami i uživati u vlastitom miru. Imaju male večernje rituale s pripremama za spavanje uz dobru knjigu na kauču, prebacivanje u krevet, pisanje dnevnika i zatim odmaraju svoju osetljivu dušicu dubokim snom.

Lav

Šest i po sati. Taman da se oseća dovoljno osveženo i veselo krene u novi dan ispunjen druženjima s prijateljima, odlazcima u pozorište, svirku u garaži s ekipom i sve ono što čini jedan klasičan dan Lavljeg života.

Devica

Tačno sedam sati i četrdeset sedam minuta. Analitički i praktičan um Device razradio je u nanosekundu koliko je sna potrebno da se odmori, ali da istovremeno ne pretera. Ovaj perfekcionistički znak pripremio je savršen plan kako bi ostao zdrav i britak.

Vaga

Sedam i po sati. Život Vage se svodi na ravnotežu oko nje, a to uključuje i obavezan san za lepotu. Često ne dobija idealnih osam sati, jer njen zahtevni društveni život podrazumeva kasne dolaske kući i spavanjac, ali stisne na barem sedam i po sati kada god može.

foto: Shutterstock

Škorpija

Luksuznih deset sati. Škorpije sve doživljavaju intenzivno, pa tako i spavanje. Obožavaju spavati, jer san podrazumeva punjenje baterija za sve strastvene aktivnosti kojima se bavi preko dana. Barem dok ne drema na kauču.

Strelac

Zavisno o džet legu. Kao svetski putnik s potpuno popunjenim kalendarom druženja, Strelac nikad nije sasvim siguran u kojoj se vremenskoj zoni nalazi, a kamoli tek koliko mu je sna potrebno. Ovaj znak se vodi mislima kako je život prekratak za snove, a ionako ćemo se naspavati kada umremo.

Jarac

Punih osam sati. Svaki dan je nova prilika za postizanje drugog cilja, a svaki Jarac jako dobro zna da možeš biti uspešan samo ako si se dobro naspavao. A ujedno je ovo znak kom je jako stalo do tradicije pa se istovremeno drži idealnih osam sati sna preporučenih od strane stručnjaka.

Vodolija

Pet, sedam, osam, devet, ko zna. Vodolija smatra kako je spavanje zadnji način na koji želi izgubiti svoje dragoceno vreme. Ovaj nemirni duh odlazi u pidžamu samo kad je ekstremno umoran, a diže se iz kreveta istog trena kada otvori oči. Ko ima vremena za spavanje, svašta...

Ribe

Minimalno devet sati. Ta neverojatna intuicija i šesto čulo toliki su dar da su jadne Ribe potpuno iscrpljene! Devet sati sna jedini su način da prikupe toliko potrebnu energiju za negovanje svog umetničkog duha.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs