Obratite pažnju

Greške sa donjim vešom koje žene stalno prave: Izgledaju smešno, kvare oblik tela!

Mnoge žene bi volele da izgledaju kao dame koje reklamiraju kupaće kostime, pa baš zbog toga kupuju broj manji donji veš, što je jedna u nizu fatalnih grešaka

Zanimljivosti
Autor:
Greške sa donjim vešom koje žene stalno prave: Izgledaju smešno, kvare oblik tela!
Foto: Shutterstock

Da li ste ikada bili u situaciji da u radnji vidite donji veš, pomislite kako je predivan i odmah ga kupili? U tom slučaju, nalazite se na pravom mestu!

Pročitajte kojih 10 grešaka žene najčešće naprave kada kupuju intimno rublje - prepoznaćete se bar u jednoj!

1. Materijal

Nikada ne nosite čipkasti grudnjak ispod veoma tesne bluze. Tkanina će dobiti grub izgled, a svi će moći da vide kakav grudnjak nosite. Uvek radije birajte grudnjake sa glatkim korpama, koje se ni u kojem slučaju neće ocrtavati.

2. Dubina gaćica

Mnoge žene bi volele da izgledaju kao dame koje reklamiraju kupaće kostime, pa baš zbog toga kupuju broj manji donji veš. Ovo nikada nije dobar izbor, jer će vas plitke i tesne gaćice preseći i stvoriti izgled "prstenova" i sala koje kipi preko ivice veša. Radije odaberite dublji veš, koji će pokriti eventualni višak na donjem delu stomaka i učiniti da izgledate mršavije.

3. Veličina grudnjaka

Neke dame veruju da grudnjak manje veličine može da stvori izgled većih grudi. Neke, pak, veruju da to može da učini veći grudnjak. Ni jedno ni drugo nije dobra opcija - manji može da vam uspori cirkulaciju krvi na tom mestu, dok veći može praktično da "uvuče" bluzu u sebe i veoma vidljivo istakne prazninu u korpama.

Kakav donji veš muškarci žele da nosite: Jedan jedini komad će im pomutiti pamet!

foto: Shutterstock

4. Boja

Nikad, ali nikad ne nosite ispod bele bluze grudnjak u bilo kojoj drugoj boji!

5. Grudnjak kod kuće

Veruje se da je za vaše grudi najbolje da se, čim dođete kući, ratosiljate grudnjaka. Ipak, ako imate veće grudi, i ne možete bez grudnjaka, kod kuće obucite sportski, pamučni brushalter, bez žica i bilo čega što steže. Koža će moći da diše, a grudi da se malo "odmore" od stega klasičnog grudnjaka.

6. Sirovinski sastav

Komadi napravljeni 100 % od pamuka veoma su udobni i dobri za zdravlje, ali se veoma brzo rastežu i deformišu. Kada je u pitanju donji veš, odaberite onaj koji je napravljen 80 % od pamuka i 20 od elastina.

7. Vrsta gaćica

Dosta žena obožava tange, jer su potpuno nevidljive ispod odeće. Ali, ovaj tip gaćica uglavnom se pravi od sintetičkih materijala i može lako da izazove iritaciju osetljive kože u intimnom predelu, kao i da izazove razmnožavanje bakterija. Zato izgbegavajte da ih nosite svakog dana i zapamtite - obične gaćice su i dalje najbolji izbor!

Strogo zabranjeno: 6 poteza kojima svaki dan uništavate vaginu!

foto: Profimedia

8. Kombinovanje gornjeg i donjeg dela

Kompleti donjeg veša imaju nekoliko prednosti u odnosu na pojedinačnu kupovinu. Za početak, gornji i donji deo su iste boje, napravljeni su od istog materijala i savršeno se slažu. Takođe, isti desen na oba dela intimnog veša čini da izgledate elegantno kada skinete odeću.

9. Svakodnevni donji veš

Velika greška koju pravi mnogo žena jeste to što svakodnevno nose steznik ili svileni veš. Ova greška može da ima negativne posledice - od lošeg oblika tela, do problema sa zdravljem. Savšreni izbor za svakodnevno nošenje jesu pamučne gaćice za spavanje. Važno je samo da su am taman, da su napravljene od kvalitetnog materijala, a pristaju baš svakom tipu tela.

10. Pravi model za vaš oblik tela

Telu u obliku kruške najbolje pristaje običan model gaćica, ili čipkasti modeli. Dame sa oblinama i figurom peščanog sata trebalo bi da nose gaćice sa visokim strukom, dok ženama sa velikom zadnjicom odgovaraju bokserice. Ako imate kratke noge, izbegavajte bokserice i opredelite se za gaćice sa tankim tračicama na bokovima, takozvani "string" model.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs