Stari, dobri model

Ključno za zdravlje žene: 5 razloga zašto su obične gaćice zakon!

Donji veš bi trebalo da bude barijera između naših intimnih delova i odeće koja je uglavnom gruba i može da iritira kožu. Zbog toga obične gaćice imaju još jedan plus u u poređenju sa tangama
Lepi & Zdravi
22:58h Autor:
Ključno za zdravlje žene: 5 razloga zašto su obične gaćice zakon!
Foto: Thinkstock

U poslednje vreme trend nošenja tangi pomalo jenjava i u modu se vraćaju obične gaćice.

Dobri stari pamučni modeli imaju čitav niz prednosti, a mi smo izdvojili pet razloga zašto će uvek biti bolji od tangi!

1. Udobnije suU kategoriji udobnosti, obične gaćice apsolutno nadmašuju tange. Ne uvlače se na nezgodna mesta, ne iritiraju, ne stvaraju bolno crvenilo.

2. Idealne su tokom menstruacijeUvek pružaju maksimalan osećaj sigurnosti tokom menstruacije. Nošenje uložaka i tampona neprijatno je samo po sebi, a uz sve to ne treba nam još i razmišljanje hoće li nam se negde pojaviti nezgodna mrlja. Upravo zato su obične gaćice savršeni saveznik u borbi protiv neželjenih mrlja i najudobniji model gaćica koje žena može da nosi tokom ciklusa.

Strogo zabranjeno: 6 poteza kojima svaki dan uništavate vaginu!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Lako se održavajuTange spadaju u kategoriju osetljivog veša, pa morate da pazite kako ih perete. Sitne su pa se često mogu "izgubiti" u pranju ako ih ne stavite u posebnu mrežicu, ali tada se ne operu temeljno koliko bi trebalo. Obične pamučne gaćice možete da perete na svim temperaturama. Bele bez razmišljanja možete da stavite i na 90 stepeni i iskuvate ih, a možete da ih perete i na nižoj temperaturi.

4. Bolje su za zdravljeDonji veš bi trebalo da bude barijera između naših intimnih delova i odeće koja je uglavnom gruba i može da iritira kožu. Zbog toga obične gaćice imaju još jedan plus u u poređenju sa tangama. Naime, tanka traka na tangama pozicionirana je tačno između anusa i vulve. Stalno je u pokretu pa tako pogoduje laganom prenosu bakterija do vagine i urinarnog trakta. Zato ginekolozi ženama koje su sklone urinarnim ili vaginalnim infekcijama ne preporučuju nošenje tangi i savetuju im da ipak biraju obične gaćice.

5. Ne guše intimne delove telaObične gaćice su prozračne i daju vazduha vašem najintimnijem delu tela. Tange i ostale seksi gaćice često se prave od materijala koji nisu prozračni ili se deo između nogu izrađuje od pamuka, dok je ostatak izrađen od sintetičkih materijala. Upravo ti delovi onda ne propuštaju vazduh, pa se zbog toga stvara velika količina vlage koja pogoduje razvoju infekcija. Sa druge strane, obične gaćice uglavnom se prave od čistog pamuka i bez primesa sintetičkih materijala.

Vodič kroz vaginu: Sramota je koliko žena ovo ne zna! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs