Sirota bogatašica

Milijarde spiskala na 7 muževa: Novac joj nije doneo sreću, plaćala strancima za mrvicu pažnje!

Barbara jednostavno nije imala sreće u životu. Najbogatija žena sveta bila je ujedno i najnesrećnija
Zanimljivosti
01:36h Autor:
Milijarde spiskala na 7 muževa: Novac joj nije doneo sreću, plaćala strancima za mrvicu pažnje!
Foto: Printscreen/ Youtube/ British Movietone

Jadna mala bogatašica. Tako su mediji prozvali Barbaru Haton. I zaista, iako je bila jedna od najbogatijih žena sveta, imala je tragičan život.

Otac nije previše mario za nju

Rođena je 1912., a majku je izgubila kada je imala samo pet godina. Navodno je počinila samoubistvo, a telo je pronašla upravo mala Barbara. Njen otac, bogati trgovac Frenk Vinfild Vulvort za nju nije imao preterano vremena, odgajale su je većinom dadilje, a za vreme školovanja bila je po internatima.

Loš odnos s ocem oslikao se na njen privatni život. Barbara se udavala čak sedam puta. Muževi su je uglavnom iskorištavali, a ona je izlaz tražila u alkoholu, narkoticima i plejbojima, iako se u javnosti trudila da ostavi utisak luksuznog, neopterećenog života.

Bila je zaista najbogatija

Do njenog 21. rođendana, 1933. godine, bogatstvo Frenka Vinfilda Vulvorta procenjivalo se na 42 miliona dolara - današnji ekvivalent je 1 milijarda dolara.

S 18 godina predstavljena je društvu na debitantskom balu, koji je za ono vreme depresije koštao vrtoglavih 60.000 dolara. Bal su pohodile sve značajnije i najbogatije porodice poput Astora ili Rokfelera. Ali, štampa ih je zbog preterivanja i razbacivanja s novcima rastrgao pa je Barbara poslata na put u Evropu dok se situacija ne smiri.

Evo kako je najbogatija porodica na svetu ostala bez pare i dinara: Otac stekao, rasipni sin spiskao

Udavala se čak sedam puta

Prvi put se udala 1933. s 21 godinom za pripadnika gruzijske aristokratske porodice, Aleksa Mdivanija. Njegov hobi je uglavnom bio da se oženi u bogatu porodicu. Barbaru je iskorištavao za vlastiti imidž. Kasnije je poginuo u automobilskoj nesreći.

Grof Kurt Henrih Eberhard Erdman Georg von Haugvitz-Hardenberg-Reventlov postao je suprug broj dva 1935. i potrajao tri godine. S njim je imala svoje jedino dete, sina Lenca. Za vreme drugog braka trpela je psihičko i fizičko zlostavljanje od strane supruga zbog kojeg je jednom čak završila u bolnici teško pretučena, a grof u zatvoru.

Suprug ju je takođe nagovorio da se odrekne američkog državljanstva i uzme dansko zbog poreza, što je i učinila. Barbara je zbog nesrećnog braka konzumirala sve više narkotika i razvila tešku anoreksiju zbog koje, pretpostavlja se, nije više mogla da ima dece.

Nakon razvoda, dobila je starateljstvo nad sinom, ali ga je, kao i njen otac nju, ostavila na brizi dadiljama i internatima.

Nije mogla da doživi orgazam

Pauzirajući između brakova, sirota mala bogatašica imala je kratkotrajnu aferu s Hjuardom Hjuzom. On je u to vreme bio veren s glumicom Ketrih Hepburn.

Barbara je za njega rekla kako se "svojski trudio da je zadovolji" ali ona je imala problem da dostigne orgazam.

"Ako bih pokušala da masturbiram, ljutito bi mi sklonio ruku. Morao je da sve drži pod kontrolom," opisala ga je jednom prilikom.

Selo bogataša: Svi žive u vilama, voze se helikopterom, ne znaju šta će od para! (VIDEO)

Brak s Kerijem Grantom - prozvali ih "Keš i Keri"

Kako se rat bližio, Barbara 1939. seli u Kaliforniju gde se udaje za tada turbo popularnog glumca Kerija Granta. Iako je i sam bio bogat, novinari nisu odoleli i prozvali su ih "Keš i Keri". Glumac je Barbaru iskreno voleo, ni taj brak nije potrajao. Nakon Kalifornije, preselila se u Pariz i upoznala siromašnog, ali svetski poznatog ruskog princa Igora Troubezkoja. Venčali su se 1948., a iste godine Igor je vozio prvi Ferari ikada na nekoj utrci i to u Monaku.

Čim je osvojio prvu trku, Barbara je dobila zahtev za razvod.

Brak broj pet potrajao je 53 dana

Njen sledeći brak, s dominikanskim diplomatom i plejbojem Porfiriom Rubirosom, potrajao je samo 53 dana. Porfirio se u isto vreme ljubakao s glumicom Za Za Gabor. Nakon par kratkih veza, udaje se 1955. po šesti put, za starog prijatelja, nemačkog tenisera barona Gotfreda von Krama. S njim je u braku bila četiri godine.

U poslednjem braku, s princom Pjerom Rajmondom Doan Vinh na Čampasak takođe je bila kratko, samo dve godine.

Sin Lens poginuo je u avionskoj nesreći

Ionako zapravo tragičan život postao je još tragičniji 1972. nakon što joj je u dobi od 36 godina sin Lens poginuo u avionskoj nesreći. Ni novca nije više bilo kao pre zahvaljujući mnogobrojnim muževima, raskošnom životu, potkradanju od strane advokata i njenom nesebičnom poklanjanju.

Umrla je sama u hotelskoj sobi

Bila je primorana da rasproda nakit i umetnička dela kao bi i dalje održavala kakav takav naučeni stil života. Novac je navodno trošila i na raznorazne strance samo da bi joj poklonili malo pažnje. Zadnje godine života živela je u Los Anđelesu, u Beverli Vilšir hotelu, u kojem je i umrla u maju 1979. od srčanog udara sa 66 godina.

Sve što je ostalo od njenog bogatstva, tvrde neki, bilo je 3500 dolara.

Milioner podelio celo bogatstvo: Nekada znao samo za luksuz, evo kako sad živi! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs