Upoznajte

6 supermoći koje ima vagina: Ovo sigurno do sada niste znali!

Svaka žena mora da zna sve o svojim intimnim delovima
Zanimljivosti 20.11.2015. - 09:36h Autor: index.hr
Foto: Thinkstock

Ove stvari morate znati o vagini:

 

Ona može promeniti boju

 

Tokom seksualnog uzbuđenja ili trudnoće, protok krvi u genitalije može rezultovati i time da vagina promeni boju. Za vreme menopauze i gubitka estrogena, takođe dolazi do takve promene. Ali to je sasvim normalno, te nema potrebe da se brineš.

 

Ona može postati veća

 

Kada dođe vreme akcije, puno krvi teče prema dole, pa krvni sudovi u vagini postaju prošireni. Drugim rečima, što si više napaljena, to tvoja vagina postaje veća.

 

Soda bikarbona za zdravu vaginu: Najefikasnija terapija protiv kandide! (RECEPT)

 

Ona može postati jača

 

Postoje vežbe kojima je možeš ojačati, koje su poznatije kao Kegelove vežbe. Ali naučnici ističu i sledeće stvari, koje možeš činiti, kako bi tvoja vagina bila jača: smanjenje unosa kofeina, prestanak zasićivanja svog tela sa previše vode, te trening vlastitog mokraćne bešike, za duže pauze između odlazaka na WC.

 

Ona se sama štiti

 

Tvoja vagina nije beskonačna pa nema šanse da se neki spoljni predmet, kao npr. kondom, tampon i slično, izgubi u njoj. Vagina se spaja na maternicu, a cerviks deluje kao barijera. Vrlo je teško za bilo šta da prođe kroz mali otvor koji je tamo, osim naravno sperme.

 

Ona može pričati s tobom

 

Naravno, ne doslovno. Ali, kada postoji neki problem, ona će ti to signalizovati, a ti je samo moraš pažljivo slušati, odnosno znati da primetiš bilo šta drugačije nego inače.

 

Ona se sama čisti

 

Oči i vagina su jedini organi koji se čiste sami. To ne znači da je nije potrebno prati, već da se preporučuje pranje odom ili posebnim intimnim gelovima. Takođe, moraš da znaš da kod čišćenja, vagina izlučuje tečnost koja nije uvek ista, odnosno ona može biti različitih boja, u zavisnosti od toga u kojem se delu menstrualnog ciklusa žena nalazi.

 

Vodič kroz vaginu: Sramota je koliko žena ovo ne zna! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...