Čuveni mađioničar

Deka nudi milion dolara bilo kome: Treba da uradite samo jednu stvar!

Do sada se prijavilo 650 ljudi, ali niko nije uspeo da odgovori na izazov
Zanimljivosti
11:14h
Deka nudi milion dolara bilo kome: Treba da uradite samo jednu stvar!
Foto: Profimedia

Džejms Rendi (86), čuveni američki mađioničar, već nekoliko decenija vodi rat protiv svih onih koji trikom, varkom ili veštom podvalom pokušavaju da uvere javnost da poseduju paranormalne, natprirodne moći. Džejms nudi čak milion dolara bilo kojoj osobi koja može da dokaže da poseduje paranormalnu aktivnost.

"Želite milion dolara? Daću vam milion dolara", poručio je Džejms svim vidovnjacima, isceliteljima i drugima koji zarađuju novac na takozvanim paranormalnim aktivnostima, varajući lakoverne. Rendi je ovaj izazov prvi put objavio 1964. godine, a tada je nagrada iznosila tek 1.000 dolara.

Gde će joj duša: Misica lagala da ima leukemiju da bi došla do novca! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Od 1964. do 1982. prema njegovim navodima, na izazov se prijavilo 650 osoba, ali nijedna nije prošla preliminarni test. One koji misle da je sve varka, Rendi uverava da je novac pripremljen na posebnom računu.

"Nema smisla samo neke prozivati da su varalice. Svi su varalice", odlučan je mađioničar, kojem je životni poziv taj da spasava lakoverne ljude od prevaranata.

Njegov životni put opisan je u dokumentarnom filmu "Iskreni lažov". On dodaje da je jedina razlika između mađioničara i onih koji se bave paranormalnim u tome što mađioničari ne tvrde da je njihov posao natprirodan.

Da li ste magnet za budale, novac ili zgodne žene: Privucite obilje u život!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs