Astrologija otkriva

Venera u kvadratu sa Neptunom: Od 20. novembra očekujte simbioze u ljubavnim vezama!

Postoje dve vrste ljubavne simbioze - aktivna i pasivna, što prestavlja sadomazohistički stav prema objektu ljubavi
Zanimljivosti
16:16h Autor:
Venera u kvadratu sa Neptunom: Od 20. novembra očekujte simbioze u ljubavnim vezama!
Foto: Shutterstock

Reč ljubav u muško-ženskim odnosima se u životu često zamenjuje pravom zavisnošću od druge osobe bez koje se vlastiti život čini praznim, besmislenim i bezvrednim, a time se ljubavna veza pretvara u simbiozu.

Sigurno poznajete parove koji se nikad ne razdvajaju, jer se osećaju potpunim jedino kad su zajedno. Ukoliko su primorani da se razdvoje na kratko nastaje ogroman strah od separacije za delom sebe koji im konstantno nedostaje.

Saznajte da li je on pravi muškarac za vas - kojih 7 pitanja morate sebi postaviti na vreme, otkrijte OVDE.

Kao što i kod drugih zavisnika (narkomana, alkoholičara) postoji apstinencijalni sindrom (kriza) prilikom „skidanja“ sa droge ili alkohola, u slučaju raskida odnosa on se pojavljuje i u simbiotskim vezama u mnogo jačem obliku od normalne tuge za izgubljenim ljubavnim objektom. Čim se stari odnos raspadne, zavisna osoba odmah počinje da traži novog partnera koji će je spasiti od „katastrofalne“ samoće.

Kvadrat Venere u Strelcu i Neptuna u Ribama od četvrtka 20. novembra 2014. godine na nebu može doneti zavisničke odnose, kao i preteranu idealizaciju partnera, koja vodi kasnije u razočaranje.

Postoji aktivna i pasivna forma ljubavne simbioze, odnosno sado-mazohistički stav prema objektu ljubavi. Mazohistička osoba (Neptun) je po pravilu osoba koja je iznutra na razne načine previše sputana, nikada ne daje inicijativu i ne uspeva da se ostvari. Zato je prinuđena da pokuša da se ostvari kroz druge.

Horoskop za novembar možete pročitati OVDE - Saznajte šta su zvezde pripremile za vas!

Ovakva ličnost se jednostavno parazitski prilepi uz nekog, hraneći se tuđom energijom, voljom, snagom, veštinom, hrabrošću, odlučnošću i kreativnošću. Ona se oseća bespomoćnom, praznom i očajnički joj je potreban neko spolja ko će je ispuniti, dati pravac, sadržaj i smisao njenom životu.

Takođe, zavisna osoba kroz osobu od koje zavisi pokušava da proživi ono što je u sebi potisnula i što je sebi zabranila.

Aktivna forma ljubavne simbioze je sadistički stav u odnosu u kome se sadistička osoba vezuje za osobu koja je obožava, a kojoj će ona zapovedati, vređati je, ponižavati i upravljati njom u potpunosti.

Često govorimo: “Suprotnosti se privlače” i susrećemo toliko na prvi pogled zagonetnih odnosa između suprotnih ličnosti, zatvorenih i otvorenih, obzirnih i bezobzirnih, pesimističnih i optimističnih, ambicioznih i ambicije lišenih, pokretljivih i inertnih.

Ne dozvolite da vas partner ponižava i manipuliše - 5 stavova koje svaka žena treba da ima u ljubavnoj vezi otkrijte OVDE.

Iako su pre ulaska u vezu oni bili potpuno različite osobe, postepeno dominantan partner nameće svoje mišljenje i stil života, tako da potpuno poništava individualnost drugog. Venera u Strelcu će biti dominantna sada i pokušaće da upravlja Neptunom koji je bezgranično obožava. Devojke će imati potrebu za slobodom i odnosom koji ih ispunjava i ne guši, dok će njihovi partneri biti pasivniji.

Brak više ugrožava preterana blizina nego razdvojenost. Svaka veza biće zdrava dugoročno samo ako svaki partner ima dovoljno “prostora” za sebe kao individuu. To znači da se u vezi partneri prema individualnim željama ponekad približavaju, a ponekad udaljavaju jedno od drugog. Kompletnim zdravim osobama je osim partnera neophodno i prijatno vreme sa samim sobom, za razliku od pasivno-zavisnih ličnosti.

OVDE otkrijte 9 karakteristika mentalno jakih ljudi - koja od njih je vaš adut?

Za vreme trajanja kvadrata Venere i Neptuna, do kraja nedelje, najvažnije je otvoreno razgovarati sa partnerom o problemima, ne ulaziti u burne svađe, a za sebe naći neko kreativno interesovanje, baviti se umetnošću, jogom ili meditacijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs