Hitler je tražio od doktora da mu u polni organ ubrizga groznu stvar: Sve da bi Evu zadovoljio u krevetu

Neobičan način lečenja Adolfa Hitlera i danas je tema mnogih medicinskih knjiga, a ono na šta je diktator pristao je blago rečeno čudno

Zanimljivosti
12:02h Autor:
Hitler je tražio od doktora da mu u polni organ ubrizga groznu stvar: Sve da bi Evu zadovoljio u krevetu
Foto: Profimedia

Hitler je imao samo 56 godina kada je umro, a pored njega je bila njegova supruga Eva Braun.

Ali zbog njegovog netipičnog ponašanja, ljudi su godinama nagađali da je Hitler bio zavisnik od teških droga.

Decenijama kasnije, lični doktor Adolfa Hitlera, Teodor Morel je navukao diktatora na mnoge nedozvoljene supstance među kojima je i kokain koji je Hitler uzimao kroz kapi za oči.

Hitler je dugo bio bolestan, imao je grčeve u želucu, proliv i ostale hronične bolesti, a patio je i od jutarnje omamljenosti.

Adolf Hitler
foto: Profimedia

Kako bi pomogao Hitleru, Morel je napravio injekciju vodenaste tečnosti koju je dobijao iz praška upakovanog u zlatne pakete te svaki dan posle doručaka ubrizgavao je Hitleru. Kroz nekoliko minuta, Hitler bi ustao iz kreveta okrijepljen i pun energije, piše Avaz

Hitlera nije zanimao šta je u tim injekcijama sve dok se on osećao odlično. A osećao se toliko dobro da je uskoro postao ovisnik o "lekovima" svog doktora.

Najčudniji "lek" koji je dr Morel prepisao Hitleru bio je kokain, koji mu je počeo davati u obliku kapi za oči, a nakon što se Hitler navukao, dotor mu je davao kapi i u obliku kapi za nos da bi “očistio sinuse i smirio grlo”.

Hitler
foto: Profimedia

Injekcije muškosti

Seksualni nagon Adolfa Hitlera bio je nikakava. Kako bi savladao neprijatnost, zatražio je od doktora pomoć a on mu je počeo ubrizgavati u muškost injekcije u kojima se nalazio ekstrakt žlezde prostate mladih bikova. Hitler je pio i lek na istoj bazi. Hitler bi jednostavno uzeo lek pre noći sa Evom Braun.

Kako se kraj rata bližio, Hitler je bivao sve bolesniji. Ovisan o "lekovima", njegove su ruke bile toliko puta izbodene da je Eva Braun optužila Morela da je psihopata. Međutim, lekar je s Hitlerom ostao gotovo do samog kraja.

Ostavio medicinske dokumente

Morel, koji je umro od moždanog udara 1948. godine nedugo nakon izlaska iz zatvora, ostavio je iza sebe spremljene medicinske dokumente koji su otkrivali ovisnost njegovog najdražeg pacijenta. Ironično je da je čovek koji je bio zadužen za Hitlerovo zdravlje, verovatno, doprinio Hitlerovom konačnom padu više od svih ostalih.

(Stil/Avaz)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs