NASRED KUĆE IMAO JE GRUPNI SE*S SA SESTRAMA I ŽENOM: Sa muškarcima origijao na neviđen način, a njegov život ŠOKIRA

Onako kako je živeo Kaligula, malo koji vladar jeste. Radio je neverovatne stvari i bio proglašen ludim.

Zanimljivosti
NASRED KUĆE IMAO JE GRUPNI SE*S SA SESTRAMA I ŽENOM: Sa muškarcima origijao na neviđen način, a njegov život ŠOKIRA
Foto: Profimedia

Priča o Kaliguli već dugo govori o korupciji apsolutne moći, ubilačkom ludilu i seksualnoj perverziji. Pored skandala i zanimljivog načina vladanja, ostaće upamćen i po ekstravagantnim građevinskim poduhvatima, sukobu sa senatom i kontroverznoj religioznoj politici, kao i zbog svog rasipništva, tiranske vladavine i ogromne gladi za veličinom i moći.

Gaj, koji je dobio ime po Gaju Juliju Cezaru, postao je poznat pod nadimkom "Kaligula," što znači "mala čizma." Bio je prvi rimski car na koga je izvršen atentat.

Njegova majka, Agripina Starija je tokom odrastanja imala bliske odnose sa svojim dedom, carem Avgustom, koji je lično nadgledao njeno obrazovanje. Nakon što se udala za Germanika, prkosila je tradiciji prateći ga u njegovim vojnim pohodima na Germaniju, navodno delujući kao savetnik i diplomata. Kada je Germanik umro pod sumnjivim okolnostima, Agripina je hrabro optužila jednog od njegovih rivala da ga je otrovao.

Kaligula
foto: Jürgen Sorges / akg-images / Profimedia

Istaknuta ličnost u političkim krugovima, Agripina Starija je takođe govorila protiv Avgustovog naslednika Tiberija, kojeg je mrzela. Svo ovo rasplamsavanje nije prijalo caru, koji je Agripinu dao bičevati — navodno dok nije izgubila oko. Zatim je izgladnjivala sebe dok je bila u zatvoru, četiri godine pre nego što je njen sin Kaligula došao na vlast.

Celokupna njegova porodica je pobijena - što otrovana, što naterana na samoubistvo, što od gladi. Sve zbog politike Rima. Sa 18 godina poslat je da živi sa svojim ujakom imperatorom Tiberijem na Kapriju. Ujka Tiberijem serijskim pedofilom i silovateljem, koji je živeo u palati Jupiter sa svojim četama dečaka (koje je zvao "uske guze") u večnoj i neprestanoj reinterpretaciji svojih najiskrivljenijih i najdevijantnijih seksualnih poriva.

U takvom okruženju rastao je Kaligula. Konstantno se plašio za svoj život, prema ujaku je je bio neutralan držeći se postrance i tiho posmatrajući njegove demonske preverzije.

Nakon smrti Tiberija, naizgled, sve je bilo uredu. Sve dok novi imperator Kaligula odjednom nije pao u krevet, teško bolestan. Toliko je teško bilo njegovo stanje da je malo njih mislilo da će preživeti. Medjutim, nekako uspeva da se izvuče. Kada se oporavio, ono što se "vratilo" bilo je oslobođeno svake empatije, ljudskosti čak i za norme rimskog društva. Vratilo se čisto destilovano zlo.

Incest i blud

Incest sa rodjenim sestrama je bila norma, a jednom je čak nasred velikog banketa započeo grupni seks sa njima i sa svojom ženom. Toliko je bio opsednut rođenom sestrom Drusilom, da joj je dok je bila dete oduzeo nevinost. A kasnije, kad se udala, na silu je oteo od njenog muža i javno je predstavljao na svečanostima kao svoju ženu.

Pored incesta, po uzoru na svog ujaka, insistirao je da senatori i patriciji Rima moraju da prisustvuju državnim banketima sa svojim ženama. Za večerom žene bi naterao da paradiraju pred njim, dok ih je on "pregledao" kao marvu komentarišući pozitivne i negativne "strane". Potom bi otišao u svoje prostorije "da se odmori" i pozvao onu koja ga je najviše impresionirala da mu se "pridruži". Nešto kasnije kada bi se vratio nazad prišao bi njenom mužu i dao detaljnu evaluaciju njenog "truda", ističući sve dobre veštine koje zna i na čemu treba još da "poradi". Jednom prilikom je čak naterao konzulovu ženu na razvod, tako što je lično poslao zahtev njenom mužu.

Bio je sklon i homoseksualizmu. Jedna od najpoznatijih "afera" je bila ona sa plemićem Valerijem Katulusom, koji je javno i nedvosmisleno priznao da "ne zna koliko će još izdržati jer ga carevi seksualni zahtevi i neutoljivost iscrpljuju do krajnjih granica". Takođe bio je ludo zaljubljen u pantomimičara Mnestera, toliko da nije mogao da se "suzdrži" ni tokom njegovog performansa.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs