PLEME NAJLEPŠIH MUŠKARCA NA SVETU ŽIVI NEVEROVATNO: Šminkaju se satima i imaju intimne odnose s 13-godišnjakinjama

Pleme Vodabe važi za pleme sa najlepšim muškarcima, koji vekovima žive po čudnim pravilima.

Zanimljivosti
16:40h
PLEME NAJLEPŠIH MUŠKARCA NA SVETU ŽIVI NEVEROVATNO: Šminkaju se satima i imaju intimne odnose s 13-godišnjakinjama
Foto: Mediadrumimages / Trevor Cole / Media Drum World / Profimedia

Pleme Vodabe su nomadski stočari regiona Sahel u Africi. Njihova migratorna putovanja pokrivaju prostranstvo severne Afrike, gde putuju sa svojom stokom i porodicama po sušnim oblastima Nigera, Nigerije, Kameruna, Čada i Centralnoafričke Republike. Oni su mala, izolovana grana etničke grupe Fulani i susedna plemena ih smatraju divljim, necivilizovanim ljudima, označenim kao Mbororo, ili „stoka Fulani“ – oni koji žive u logorima za stoku.

Vodabe stavljaju veliki naglasak na lepotu i šarm jer ovo igra vitalnu ulogu u njihovoj kulturi. Kada je u pitanju uspostavljanje veze, odgovornost pada na muškarca koji je dužan da privuče pažnju žene. Zbog toga će muškarci uložiti velike količine vremena, novca i truda u ulepšavanje sebe.

Vodabe pleme, pleme
foto: Profimedia

Jednom godišnje se ovi nomadi okupljaju na festivalu poznatom kao Gerevol. To je najvažnija ceremonija među Vodabeima na kojoj se muškarci takmiče da ih mlade udate žene izaberu za najlepše.

Vodabe pleme
foto: Mediadrumimages / Trevor Cole / Media Drum World / Profimedia

Na ovom takmičenju lepote za muškarce, žene su obično mlađe (u nekim slučajevima mogu imati čak 12 ili 13 godina), a muškarci se vide kao poštena igra u društvu koje je poligamno i poligino. Ideal muške lepote Vodabea naglašava izraženu visinu, bele oči i zube; muškarci će često prevrnuti očima i pokazati zube da bi naglasili ove karakteristike.

Vodabe pleme, pleme
foto: Profimedia

Muškarci se ukrašavaju nizom šarenih boja za lice. Njihova odeća je takođe živopisno ukrašena, ukrašena perlama, perjem, dugmadima i kuglicama u najsvetlijim bojama. Tunike i šeširi sa ogledalom doprinose bujnosti i ukrasu. Celokupni izgled sa bojom, šminkom i odećom može se opisati samo kao ženstven iz naše kulturne perspektive. Plešu kao muški paunovi ili rajske ptice, koje pokazuju svoje perje kako bi privukle ženke. Oni su u duši animisti i možda zbog toga oponašaju životinjsko carstvo.

Žene traže onog sa najlepšim licem, najmarkantnijeg, najvišeg i najgracioznijeg. Mora biti dobro obučen, sa razvučenim osmehom i očima koje se sijaju.

Vodabe pleme
foto: Mediadrumimages / Trevor Cole / Media Drum World / Profimedia

Poligamni brakovi

Gerevol je poznat kao Festival krađe supruga, jer muškarci Vodabe obično imaju ugovoren brak u ranoj mladosti, što znači da će većina onih koji učestvuju u ceremoniji biti u braku.

Ali Vodabe su poliamorni ljudi, što znači da spavanje s drugim ljudima, iako su u braku, nije tabu.

1 / 8 Foto: Profimedia

Kao rezultat toga, žene koje učestvuju na festivalu obično će spavati sa muškarcima koje odaberu kao pobednike.

Ako odluči, žena može i da napusti svog trenutnog muža i uda se za muškarca kojeg je izabrala - što znači da će neki članovi plemena Vodabe imati i nekoliko žena.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs