HOROSKOP ZA JANUAR 2024: Pred Bikovima ŠANSA koja se ne propušta, Devicama se ostvaruju ŽELJE, a NJIH čeka IZNENAĐENJE

Saznajte šta vam mesečni horoskop za januar 2024. godine donosi.

Horoskop
Autor:
HOROSKOP ZA JANUAR 2024: Pred Bikovima ŠANSA koja se ne propušta, Devicama se ostvaruju ŽELJE, a NJIH čeka IZNENAĐENJE
Foto: Shutterstock

Nestašni Merkur završava svoj retrogradni ples na Novu godinu, omogućavajući nam da izađemo iz vihora 2023. jasnijeg i fokusiranijeg uma.

Da dodamo kosmičkom spektaklu, januarom dominiraju planete u Jarcu, posebno Merkur, Mars, Venera, Mladi Mesec i delimično Pluton. Potrudite se da u 2024. godinu uđete sa čvrstim planom i da jasno stavite do znanja da imate viziju za budućnost.

20. januara stiže sezona Vodolije, a ulazak Plutona u nju će biti velika prekretnica, koja otvara eru promena, revolucije i inovacija.

Ovan

Ovanovi, pripremite se da predvodite čopor u januaru, jer mlad Mesec u Jarcu će vam od 11. otvorite polja koja se tiču karijere. To će vam omogućiti da preuzmete kontrolu i definišete ulogu kojom ste odlučni da ovladate. Kada ste u nedoumici, samo zapamtite da ste vi osnova.

Ako vam se put pred vama čini neizvestan, razmislite o angažovanju mentora koji će vas usmeriti ka vašem sledećem koraku. Mesec u Lavu od 26. januara donosi kreativnost odbacujući sva ograničavajuća uverenja koja ometaju vaše vizionarsko ostvarenje ambicioznih ciljeva.

Bik

Januar se za vas odvija kao mesec bezgraničnog istraživanja. To je bukvalno odbacivanje starog da bi se napravio prostor za novo. Dakle, dajte sebi slobodu da se krećete svojim putem, a da se ne obavezujete na bilo kakve rigidne planove koji nemaju prostora da budete fleksibilni. Ovo je jedinstveni prozor za eksperimentisanje, prilika da osporite svoje unapred stvorene predstave o svetu. Izlazak iz poznatog na neko vreme može otvoriti vrata iskustvima koja vas ostavljaju zadivljenim.

Kako pun Mesec u Lavu 26. ulazi u vaš dom vaša porodična dinamika postaje centralna tačka. Napravite hrabar izbor da iskoristite ovu kosmičku priliku da povratite svoju ličnu moć od bilo kakvih porodičnih uticaja koji su možda želeli da diktiraju vaše korake. Kada se Uran okrene direktno 27., to označava povratak kući i tada će porodični odnosi biti izglađeni.

Blizanci

Ako mislite da je samo krstarenje po površini dovoljno, razmislite dvaput; planetarni ples Jarca u vašoj zoni transformacije vuče vas u senku. Dakle, ako vam se druženje čini manje primamljivim, pripišite to kosmičkom cirkusu. Ovaj period pruža snažan udarac za udubljivanje u svoje najdublje ja, otkrivanje novih narativa i vizija.

Ipak, pre nego što kreirate nove priče, budite spremni da bacite stare aspekte sebe oslobađajući vam prostor da napredujete ka svojoj Severnjači. Kada pun Mesec 26. ulepšava Lava, on služi kao katalizator za postizanje vaših ciljeva, naoružavajući vas alatima da ih ostvarite.

Rak

Pripremite se za neočekivane pozive i goste iznenađenja tokom praznika. Vaša odnosi će biti veoma burni. Prihvatite spontanost, jer je ovaj mesec skrojen za saradnju – istraživanje partnerstava koja mogu da rasvetle delove sebe koje niste bili voljni da podelite. Kreativni saveznici sa pravom sinergijom mogu ne samo da poboljšaju vaše planove već i da deluju kao navijačice za kojima je žudelo vaše unutrašnje dete.

Dok sezona Vodolije odmara u vašoj kući unutrašnje transformacije, možda ćete naići na nekoga ko može promeniti vašu putanju i pokazati vam pravu širinu vaše moći. Izaziva vas da prihvatite ponudu koju nikada ranije niste pokušali. Kada dođe pun Mesec u Lavu 26., vaše finansijsko carstvo se otvara, predstavljajući idealan trenutak za ulaganje u kreativni projekat ili hobi koji služi kao melem za lečenje.

Lav

Ovog meseca Lavovi će biti fokusirani na svoje zdravlje i ravnotežu na poslu, a naročito kada Mars pređe u Jarca. Ako ste se prošle godine osećali loše, ovo je sjajan trenutak da primenite praktičan pristup stvaranju neophodnih granica kako ne biste morali da ponavljate toksične obrasce.

Pun Mesec 26. u vašem kućnom znaku može vam pomoći da udvostručite svoje prirodne talente. Podržava vas da se udaljite od puta koji se ne oseća u skladu sa vašom suštinskom prirodom. Ponekad možemo da se nateramo u kutije i da se dodelimo etiketama koje ne osvetljavaju naše poklone bez napora. Koristite ovu lunarnu energiju da biste prihvatili autentičnost i oslobodili se svih ograničenja koja ste sami postavili.

Devica

Otkrijte načine da unesete romantiku u svoj dan dok vaša kuća kreativnosti i zabavljanja preplavljuje živopisnom svežom energijom. Bilo da se počastite buketom cveća ili zastanete da biste uživali u jutarnjoj pesmi ptica, ove male pauze nude svežu zahvalnost za dar života.

Iskoristite energiju mladog Meseca u Jarcu 11. da biste odredili više vremena za angažovanje tela i čula. Bilo da se radi o časovima plesa salse ili bilo čemu što vas ponovo povezuje sa vašom senzualnošću. Živopisan san na ili oko punog meseca u Lavu 26. mogao bi da vam postane poznat. Ostavljajući trajni utisak i poruku koju ne možete zanemariti. U svakom slučaju, smatrajte Pun Mesec kao emocionalni detoks, koji će vam pomoći da se oslobodite svih nagomilanih strahova.

Vaga

Kažu da je dom tamo gde je srce, a ovo je savršen trenutak da otkrijete svoj osećaj pripadnosti. Nekima od vas možda pada na pamet ideja da spakuju ranac i pređu granice svog rodnog grada. Pošto se planetarna mešavina Merkura, Venere, Marsa i mladog meseca u Jarcu nalazi u vašem mestu doma, na sedištu vozača. Koja vas je nova kultura oduvek fascinirala?

Ne zadržavajte se predugo na tome i samo rezervišite kartu u jednom pravcu. Neka vas duh avanture pokrene napred ovog meseca. Predstojeći Pun Mesec u Lavu 26. označava kapiju za upoznavanje novih lica i jačanje vaše posvećenosti zajednici. Bilo da se radi o tome da se posvetite volontiranju u centru lokalne zajednice ili da ponudite uputstva nekome kome je potrebna, prihvatite nesebične motivacije i svedočite o zaista isplativoj prirodi ovih akcija.

Škorpija

Pripremite se za vrtlog ideja i planova koji vam se vrte u glavi, postavljajući temelje za vašu avanturu izgradnje sveta 2024. Ne čekajte da vam stvari stignu, pa požurite sa novim inspiracijama koje ćete kanalisati iz minuta u minut. Upoznajte univerzum na pola puta i preduzmite proaktivne korake da ostvarite svoju bezgraničnu maštu u realnom vremenu. Sve što treba da uradite je da pratite svoj kreativni puls, kako ne biste upali u zamku sumnje u svaki svoj potez. Ili kreirajte priče koje izazivaju strah i koje se oslanjaju na fikciju, a ne na istinu.

Dok Pun Mesec pleše po zvezdanom nebu 26., može da osvetli oblasti u kojima ste igrali malo u svojoj karijeri ili gde možda oklevate da preuzmete novi rizik u karijeri. Kada Uran završi svoj retrogradni ples 27., možda ćete se zapitati gde ste zamenili slobodu za udobnost.

Strelac

Vaše vrednosti i principi zauzimaju centralno mesto ovog meseca, pozivajući vas da ostanete nepokolebljivi u svojim uverenjima, čak i kada ste suočeni sa primamljivim ponudama koje nisu u skladu sa vašim etosom. Od svih horoskopskih znakova, vi, više od većine, pridajete značajnu važnost životu u skladu sa sopstvenom filozofijom, i ključno je da se u ovom trenutku ne povlačite unazad.

Sa predstojećim mladim mesecom 11., vaša zona obilja i bezbednosti se otvara, signalizirajući potrebu da se uverite da nemate polovinu završenog legalnog administratora. Ili čak i potpisivanjem ugovora za koje niste odvojili vreme da ih svarite i istaknete. Bilo bi mudro sve usmene dogovore staviti u pisanoj formi. Pun Mesec krasi nebo 26., vaš um možda žudi za eskapadama koje mogu da promene hemiju vašeg mozga, dok lunarna boginja ulazi u vašu kuću istraživanja. Prihvatite mogućnost da napravite priču koju ćete ispričati u svojim zlatnim godinama, bilo da to uključuje donošenje spontane odluke koja vam podiže adrenalin ili prihvatanje neočekivanog poziva.

Jarac

Sada kada je retrogradni Merkur došao do pretposlednjeg kraja, verovatno ste usput otkrili da je potrebno preoblikovanje vaših radnih obrazaca, pa čak i kućnog života. Dakle, uzmite prve 2 nedelje januara da se zapitate „Koja nova prilagođavanja poslovnog i privatnog života mogu da napravim da bi moj dan tekao glatko?“ Kako rastete i evoluirate, vaš način života takođe treba da se prilagodi tamo gde se nalazite?. Mlad Mesec u Jarcu, koji krasi vaš kućni znak 11., otvara nova vrata novopronađenog samopouzdanja.

Sa predstojećim punim mesecom u Lavu 26. koji zumira u vašu kuću moći, možda ćete se suprotstaviti nekome ili instituciji koja je možda ograničila vaš kreativni izraz. Budite sami svoj advokat, iznesite svoj slučaj i protresite sto. Možda ćete biti iznenađeni ishodom. Ili, možda čak odlučite da napravite korak unazad od veza koje vas stalno teraju da se zapitate gde se nalazite. Kako god da se klatno zanjiha, bićete ponosni na svoj glas.

Vodolija

Za optimalne rezultate, dajte prioritet poštovanju svojih granica i prihvatite moć da kažete „ne“. Sa Merkurom, Venerom, Marsom, pa čak i mladim Mesecom koji se otvara na nivou duše između 5. i 23. Vaš budući ja će vam se zahvaliti što ste upalili svoj telefon i dnevnik na „režim ne uznemiravaj“ kako biste se pripremili za ulazak u metaforičku pećinu. Prostor duboke metamorfoze gde se smetnje namerno drže podalje.

Tretirajte ovo vreme kao da ste zaključani u sobi umetnika samo sa bojom i platnom da biste bili zauzeti. Pluton koji prelazi u Vodoliju 21. traži od vas da zakoračite na liniju fronta, ali pre nego što krenete punim plućima, januar je prilika koju vam daje univerzum za odmor i introspekciju. Dakle, priuštite sebi luksuz vremena bez krivice sa svojom dušom – poseban odmak u vremenu možete nasloviti prvo poglavlje u svom dnevniku za 2024. kao „epoha jede, moli, voli“

Ribe

U protekloj godini, bili ste u procesu kristalizacije svojih bezbrojnih identiteta i otkrivanja ko ste iz srži. Saturn u Ribama je bio mudar učitelj koji vam pomaže da kultivišete novi nivo unutrašnje snage i dublje razumete svoja uverenja i kako je svako od njih usmeravalo vaš život do sada. Dok zakoračite u novu godinu, Merkur, Mars, Venera i mladi Mesec gomilaju se u vašu kuću budućih vizija, podstičući vas da ostvarite svoje ambicije iz snova.

Vreme je dragoceni resurs, a ovo je poziv da se posvetite svojim željama bez stalnog preispitivanja svog smera. Da li ste primetili da što više pitanja sebi postavljate, sve više dolazi do zabune? Ako želite da počnete snažno, moraćete da imate rutinu podrške kao snagu za uzemljenje. I, imate sreće jer će vam pun Mesec u Lavu 26. pomoći da izgradite rutinu koja vam daje slobodu i disciplinu da ostvarite svoje snove.

(Stil/ Glossy)

Bonus video: Srodna duša svakog horoskopskog znaka

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs