Probajte

Produžite rok trajanja parfemima i kozmetičkim proizvodima: Čuvajte ih u frižideru!

Zbog sastava preparati za šminkanje skloni su oksidaciji, koju hladna temperatura usporava pa lakše propadaju, dok čuvanje u frižideru duže zadržava originalni miris parfema
Zanimljivosti
13:14h
Produžite rok trajanja parfemima i kozmetičkim proizvodima: Čuvajte ih u frižideru!
Foto: Shutterstock

Ako ste se pitali zašto na skoro svim preparatima piše "Čuvati na hladnom mestu", evo objašnjenja - možda vam zvuči čudno ili smešno, ali čuvanje kozmetičkih proizvoda u frižideru produžava njihov rok trajanja!

Hemijske reakcije se odvijaju mnogo brže na visokim temperaturama, dok ih niske temperature usporavaju. Šminka je posebno sklona oksidaciji, zbog čega se može lako pokvariti.

Ove jednostavne navike treba da usvojite da biste svaki dan bili lepi i elegantni bez muke! Detalje pročitajte OVDE.

Držanjem proizvoda za ulepšavanje u frižideru možete usporiti ovakve procese, a to važi i za parfeme, koji će duže zadržati originalni miris ako ih držite na hladnim mestima.

Ipak, predugo držanje šminke u frižideru može učiniti da se ona smrzne pa da je više ne možete koristiti, a kod ruževa često dolazi do reakcije izbijanja ulja na površinu, zbog čega ruž postaje neupotrebljiv.

OVDE saznajte koje greške u šminkanju vas čine i do 15 godina starijom!

Idealno rešenje ukoliko želite svojim preparatima da produžite rok trajanja, jeste da ih držite u zatvorenoj kutiji unutar frižidera kako ne biste pokvarili hranu hemikalijama iz šminke, ali i da mirisi namirnica iz ne bi upropastili vašu šminku. Neka u frižideru prenoći, a tokom dana je odložite na neko drugo mesto.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs