KAD JE PRISTALA DA BUDE 2. ŽENA BOGATOM ARAPINU, NA VAŽNU STVAR NIJE RAČUNALA: Bosanka na šokantan način ugovorila brak

Onako kako se jedna Bosanka udala za bogatog Arapina, malo kome bi palo na pamet, a ona je otkrila detalje.

Zanimljivosti
Autor:
KAD JE PRISTALA DA BUDE 2. ŽENA BOGATOM ARAPINU, NA VAŽNU STVAR NIJE RAČUNALA: Bosanka na šokantan način ugovorila brak
Foto: Shutterstock

Mnoge devojke odlaze u arapske zemlje u potrazi za boljim životom, a kada osete luksuz i mogućnostoi koje im se nude, nikada ne požele da se vrate u svoja rodna mesta. Već godinama se priča o tome da se devojke masovno udaju u Emirate, kako bi sebi obezbedile materijalnu korist i lagodan život.

Takođe su se pojavila priča da dosta devojaka iz Bosne, navodno uz pristanak oca ili brata, postaju druge žene, pa čak i treće žene stranim držaljanima. Ono što je takođe zanimljivo jeste da one ostaju da žive u Bosni.

Tridesetšestogodišnja Sarajka, koja iz prvog braka ima dvoje dece, postala je druga supruga jednom Arapinu. Ona pojašnjava da se oko dva meseca, putem telefona i videoporuka, upoznavala sa njegovim načinom života i običajima. Njen otac je dao pristanak za sklapanje braka i venčali su se u Sarajevu, piše Express.

Islam, Muslimanka
foto: Hasan Mrad / Zuma Press / Profimedia

-Pristala sam svesno na takvu vrstu braka. Venčani smo pred Alahom… – kaže Sarajka.

Ona tvrdi da poznaje još dvadesetak žena koje su postale druge, a jedna i treća žena Arapinu. Međutim, u Islamskoj zajednici u BiH navode da nemaju podataka o ovoj pojavi. Ukoliko bi eventualno neki imam obavio takvo venčanje, bio bi disciplinski odgovoran, jer bi to značilo kršenje procedura koje postoje unutar Islamske zajednice.

Naime, pre obavljanja šerijatskog, u BiH je potrebno obaviti opštinsko venčanje, koje se radi u skladu sa Porodičnim zakonom. Prema tom zakonu, nije moguća poligamija – da jedan supružnik ima više od jedne supruge.

Muslimanka, Svadba, Mlada
foto: Shutterstock

Ova Sarajka je bila svesna okolnosti pod kojim ulazi u brak, kao i činjenice da muž i ona neće živeti zajedno. Pojašnjava da on dolazi u BiH skoro svakog meseca, i to zavisi od obima posla koji radi u svojoj državi ili u BiH.

- Što se tiče mog muža, on je jedna duša od čoveka. Svaki dan se čujemo i vidimo preko tih videopoziva. Meni ne nedostaje tih lepih reči i upućivanja poljubaca– priča Sarajka, ističući da je u potpunosti osetila njegovo poštovanje i ljubav.

Prilikom sklapanja braka sa Arapinom, Sarajka je dobila mehr (određena imovina ili iznos koji suprug daje ako dođe do razvoda). Uz to, naglašava, svakog meseca joj daje određeni iznos kako bi mogla da izdržava sebe i decu, kao i za druge troškove.

-Pretežno, oni traže žene koje su razvedene i imaju decu, da im obezbede neku budućnost. Njima nije u interesu da imaju decu sa tim ženama, mada ima i takvih slučajeva- kaže ona.

Podsetićemo da smo nedavno pisali o tome zašto muslimani imaju više žena i kako je to objašnjeno u Kuranu. Između ostalog, poligamija je opravdana time da su imućniji muškarci ženili žene udovice ili one koje imaju loš materijalni status kako bi im pružili finansijsku podršku i oslonac.

(Stil/ Svijetlo Dunjaluka)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs