Istraživanje

Sreća nas čeka u sedamdesetim: Tada ponovo otkrivamo mala životna zadovoljstva!

Stariji građani su mnogo zadovoljniji od mlađih. Ključ sreće je, kako kažu, vrlo jednostavan - dobri prijatelji, dobro zdravlje i sloboda da odete u kupovinu kada god to želite
Zanimljivosti
10:56h Autor:
Sreća nas čeka u sedamdesetim: Tada ponovo otkrivamo mala životna zadovoljstva!
Foto: Thinkstock

Često se kaže da je mladost najbolji period naših života. Sada je, međutim, jedno istraživanje pokazalo da smo zapravo najsrećniji u sedamdesetim godinama, jer nakon što dočekamo penziju, ponovo otkrivamo svakodnevne radosti života.

Kojih 7 lekcija Helen Miren će vas inspirisati da naučite da živite bolje saznajte OVDE.

Naime, istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji je pokazalo da su stariji građani mnogo zadovoljniji od mlađih. Ključ sreće je, kako kažu, vrlo jednostavan - dobri prijatelji, dobro zdravlje i sloboda da odete u kupovinu kada god to želite, prenosi Daily Mail.

Svaki treći ispitanik koji ima preko 70 godina smatra sebe veoma srećnim, u poređenju sa svakim šestim uzrasta od 50. do 60. godine.

Koje 3 negativne misli morate da odstranite zauvek pročitajte OVDE.

Tri najneočekivanija zadovoljstva u vezi sa penzijom su obnavljanje društvenog života, dobro zdravlje i to što ne moraju da ostave kućne poslove i druge obaveze za vikend.

Takođe, manjak stresa je ono u čemu sedamdesetogodišnjaci najviše uživaju, a tome su se stariji ispitanici najviše i radovali kada je odlazak u penziju u pitanju.

Šta možemo da uradimo da bismo bili srećniji saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs