Umesto kukanja

Nesuđeni mladoženja oduševio svet: Svoje slomljeno srce pretvorio u dečiji osmeh

Mnogi bi na njegovom mestu sedeli kući i kukali ili potrošili pare u kafani, ali Fil Lebon je otkazano venčanje i raskinutu veridbu pretvorio u humanitarnu akciju
Zanimljivosti
00:40h
Nesuđeni mladoženja oduševio svet: Svoje slomljeno srce pretvorio u dečiji osmeh
Foto: Facebook

Da je sve išlo po planu, Fil Lebon (32) bi se ovog vikenda ženio i proslavljao sa prijateljima i familijom ovaj događaj u Prajori hotelu. Umesto toga, srce mu je slomljeno raskidom, a od unared plaćene svadbe naravno nema ništa!

Međutim, neverovatna ideja pala je Filu na pamet bukvalno u poslednjem momentu. Odlučio je da iz svega izvuče dobrobit za nekoga, umesto da sedi kući utučen i pusti da ogroman novac propadne.

Vođen engleskom poslovicom koja kaže da bi od limuna koji te je udario u glavu trebalo napraviti limunadu, Lebon je uradio upravo to - osnovao je LemonAID fondaciju i rešio da ne dozvoli da između 15.000 i 20.000 dolara, koliko je platio žurku za venčanje u hotelu, propadne.

"Hrana, piće i muzika su već plaćeni, a pozvani gosti bi nam svakako dali novac kao poklon", objasnio je on.Odlučio je da za humanitarno veče proda karte po ceni od 75 dolara i sav novac uplati organizaciji Surgicorps International koja besplatno operiše decu u zemljama u razvoju.

Fil je inače osnivač kompanije koja se bavi onlajn marketingom, a ovu humanitarnu neprofitnu organizaciju pomaže već nekoliko godina.

Vest

o Lebonovom potezu se bro proširila društvenim mrežama,a čak je i gradonačelnik Pitsburga rešio da je podrži i donira pozamašni prilog. Koliko je tačno novca za sad prikupljeno, Fil nije znao tačno da kaže, ali je dodao da su sve karte rasprodate. Ipak, tu nije krak prikupljanju sredstava. Na "venčanju" koje će se održati 31. avgusta, biće organizovana i aukcija tako da se, kako kaže, nada da će cilj od minimum 50.000 dolara biti brzo dostignut. Na aukciji će biti ponuđen ručak sa gradonačelnikom i još tri prijatelja, kao i putovanja u Dizni svet i još nekoliko destinacija.

Inače, pomenuta organizacija postoji od 1994. i od tada je pomogla oko 8.000 pacijenata. Oko 4.000 plastičnih operacija je urađeno kod dece kojima je bila neophodna, i to u 17 različitih zemalja. Najčešće je reč o operaciji "zečije usne".

"Loše stvari se dešavaju. Ali, ništa od onog što se meni dogodilo ne može da se meri sa srećom ove dece svakog dana njihovog novog života" zaključio je ovaj nesuđeni mladoženja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs