Baka za primer

Svaka čast: 99-godišnja baka sašije svakog dana po jednu haljinicu za siromašnu decu (FOTO)

Ne samo da je aktivna i kreativna sa gotovo 100 godine, Lilijan Veber iz Ajove svojim radom uspeva da usreći decu koja žive hiljadama kilometara daleko od nje
Zanimljivosti
20:58h
Svaka čast: 99-godišnja baka sašije svakog dana po jednu haljinicu za siromašnu decu (FOTO)

Manje od pola godine je deli od 100. rođendana, ali Lilijan Veber (99) radi vrednije od mnogih koji su troduplo mlađi od nje. Ono što je čini još izuzetnijom je to što radi da bi siromašna deca imala šta da obuku.

Ova super baka iz Ajove, SAD, svakog dana sašije po jednu haljinicu koju nameni nekoj od siromašnih devojčica širom sveta. Lilijen je do sada sašila 840 haljinica i ne namerava da stane.

- I kada dođem do 1000, ukoliko budem u stanju, jednostavno ću nastaviti - rekla je ona za WQAD-TV.

Iako su haljinice rađene po istom modelu, sve su unikatne. Ova baka se trudi da u svaku od njih unese nešto lično jer, kako kaže, devojčice koje namaju šta da obuku moraju da se osete i dostojansveno, i da znaju da je to neko napravio za svaku od njih posebno.

Svakog jutra, Lili seda za šivaću mašinu i zaopčinje jednu haljinicu, a nakon podnevnog odmora nastavlja. Do popodneva je gotov poklon za neko dete koje živi hiljadama kilometara daleko od nje.

Haljine se distribuiraju putem neprofitne hrišćanske organizacije "Haljinice za Afriku" koja je do sada dostavila više od 2,5 miliona ovakvih poklona. Većina njih je poslata za Afriku, ali neke su stigle i do najugroženije dece u drugim delovima sveta poput Haitija, Hondurasa, Tajlanda, Meksika i drugih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs