KAKO IZGLEDA ŽIVOT MARIJE U ZABAČENOM UKRAJINSKOM SELU: Puca od zdravlja, a ono što njene ruke naprave je neverovatno

Život domaćice Marije u jednom zabačenom ukrajinskom selu veoma je zanimljiv i inspirativan.

Zanimljivosti
21:48h Autor:
KAKO IZGLEDA ŽIVOT MARIJE U ZABAČENOM UKRAJINSKOM SELU: Puca od zdravlja, a ono što njene ruke naprave je neverovatno
Kako izgleda život Marije koja je domaćica u ukrajinskom selu, Foto: Printscreen Youtube/ Food Around The World

Život na selu mnogi ne mogu da prihvate, uprkos tome što pruža mogućnost vođenja jednog zdravog i normalnog života. U zabačenom selu, visoko u ukrajinskim planinama, živi žena po imenu Marija.

Njen stil života mnoge je inspirisao, posebno žene koje vole da kuvaju. Marija sama vodi domaćinstvo, hrani se zdravo i prirodno, a stoka i domaće povrće daju joj mogućnost da sprema razne specijalitete.

Ona uglavnom sprema tradicionalna ukrajinska jela. U dvorištu ima i bunar odakle uzima bistru vodu, a šporet na kojem sprema hranu neodoljivo podseća na one koje je nekada svaka kuća u Jugoslaviji imala.

1 / 8 Foto: Printscreen Youtube/ Food Around The World

Marijini video zapisi su veoma inspirativni, a gledajući ih, stiče se utisak da je sve ono što ona spremi preukusno. Zanimljiv je i način na koji ona čuva hranu, kao što je slanina i meso. Ona ih prvo usoli, a onda stavlja u tegle i tako ga tokom cele godine koristi.

Osim toga, u podrmu drži kupus koji kiseli, dok u dvorištu ima razno voće i povrće. Ovakav način života mnogima se sviđa, posebno jer je zdrav. Na Marijinom licu možemo videti jedrinu i da puca od zdravlja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs