bravo!

BAKA VINKA JE NOVI ŠUMAHER NA KOLOVOZU Unuk joj je ispunio san i naučio je da vozi u 81. GODINI, oduševili su CEO REGION

Ako se pitate kako je baka u 81. godini naučila da vozi - samo pogledajte video i sve će vam biti jasno. Oduvek je znala da bi bila odličan vozač.

Zanimljivosti
14:38h Autor:
BAKA VINKA JE NOVI ŠUMAHER NA KOLOVOZU Unuk joj je ispunio san i naučio je da vozi u 81. GODINI, oduševili su CEO REGION
Kako je baka u 81 godini naučila da vozi?, Foto: Printscreen Instagram / vidivamo

Vinka Đorđević ceo život provela je u selu u podnožju Suve planina radeći teške poslove. Nije ni slutila da će u dubokoj starosti ostvariti svoj veliki san. Naime, ova hrabra baka je ispunila jednu od najvećih životnih želja u 81. godini - naučila je da vozi kola i to uz pomoć unuka Jovana Mitrovića, te je sada pravi Šumaher na kolovozu.

- Celog života sam volela da naučim da vozim. Nisam imala uslove i nisam imala sa kim. Kada mi je stigao unuk, on me je sve naučio - započinje priču baka Vinka, koja je mnogima ulepšala dan.

Pre pet godina je prvi put sela za volan, ali je oduvek osećala da bi bila sjajan vozač, što je i pokazala.

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram / vidivamo

- Gazim papuču i ručnu pomeram, okrenem ključ i gotovo. Krenem, ali po livadi, za glavnu ulicu nemam dozvolu. Tu sam se rodila, tu sam sve radila što treba. Poljoprivreda uglavnom, a čuvala sam i stoku - objašnjava.

Ističe da je naučila sve cake u vožnji sa lakoćom, te se nije susretala sa nekim poteškoćama u savladavanju pravila.

Malo je reći da je priča o baka Vinki, "fići" i unuku oduševila ceo region, a prelepi komentari na društvenim mrežama su se samo nizali:

- Sve pohvale za unuka! Danas rođena deca ne gledaju roditelje, svaka čast. Čuvaj baku dok je imaš i voli je, sve što poželi - ostvari joj. Bog će te pozlatiti. Baki svaka cast.

Jovan Mitrović, Vinka Đorđević, Baka Vinka i unuk
foto: Printscreen Instagram / jocatf

- Bako, da si zdrava,neka ti je to zlato od unuka zdrav i srećan! Malo je takve dece.

- Baka je ulila nadu svim zenama koje su zanemarile svoje želje i potrebe i pružile celu sebe za druge. Bravo, bako. Ima nade za mene, do tada vozim svoj bicikl.

- Jaka žena iz naroda. Da je imala više uslova, bila bi doktor. Smeje se, raduje. Puna dobrote.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs